28 Αυγούστου 2013

Άπαν… Άγαν!

Γράφει  ο αρισταρχος 

Και ήρθε το 1923, η μεγάλη Μικρασιατική καταστροφή. Ξεριζώθηκε ο Ελληνισμός ύστερα από περίπου δυόμιση χιλιάδες χρόνια. Μαζεύτηκαν τα σύνορα και συρρικνώθηκε μαζί και η περηφάνια μας. Γέμισε η ψαρού προσφυγιά, παράγκα και θλίψη. 

Μέρα νύχτα το ραδιόφωνο έκανε ανακοινώσεις για χαμένους συγγενείς.  Ένα συνονθύλευμα Ελλήνων με περίεργη ιδιωματική γλώσσα και έθιμα. Καινούρια χωριά με ονόματα από τις χαμένες πατρίδες, καινούριος πληθυσμός που πάσχιζε να ομογενοποιηθεί μέσα σε μια κολυμβήθρα σαν μια εθνότητα με τα ίδια χαρακτηριστικά, την ίδια γλώσσα και την ίδια  ιστορία.

Και μέχρι σ’ ένα σημείο τα κατάφερε βάζοντας τις ιδιαιτερότητές στην άκρη σαν ιστορικά απολιθώματα μιας πάλαι ποτέ ακμάζουσας Ελληνικής φυλής. Τα βλέπουμε να αναβιώνουν σε γιορτές και πανηγύρια. Μία φολκλόρ πολύχρωμη Ελλάδα (ethnic!) που μόλις ένιωσε την οικονομική άνεση να μπαίνει στην καθημερινότητά της αναπτύχθηκε προς όλες τις μεριές. Ξεσάλωσε, και η εγκεφαλική χρυσή του Χείλωνα ρήση “Μηδέν Άγαν” πήγε περίπατο, έγινε “Άπαν Άγαν”. Και ότι έξω από τις σταθερές στον γεωμετρικό αυτό κόσμο οδηγείται μοιραία στην καταστροφή. Ξέρετε πως ο λεξάριθμος της παραπάνω ρήσης είναι 162; Εκατό φορές μεγαλύτερος από την χρυσή σταθερά φ=1.62! Παραβιάστηκε η σταθερά, έτσι ήρθε η αστάθεια και εκείθεν η καταστροφή.

Τώρα ξέρουμε όλοι πια πως το οικονομικό τσουνάμι που μας ταλαιπωρεί από το ζοφερό 2009 έρχεται ασταμάτητα και γίνεται πιο ισχυρό. Θα αλλάξει στον τόπο μας τα πάντα. Το τι θα προκύψει μετά θα το δουν αυτοί που θα… επιβιώσουν. 

Προς το παρόν θα αναρωτιόμαστε τι μας συνέβη και φτάσαμε σ’ αυτή την κατάσταση. Θα φωνάζουμε για την πατρίδα, την Ελλάδα μας και πως θα, θα θα… Η πατρίδα είτε με έψιλον κεφαλαίο είτε με μικρό πάλι Ελλάδα θα λέγεται. Αναρωτιέμαι όμως για του κατοίκους της. Πως άραγε θα είναι. 

Για παράδειγμα θα μπορούν να πουν πως είναι περήφανοι Έλληνες χωρίς τον κίνδυνο να γελάσουν με το αστείο ή να τους αποκαλέσουν ρατσιστές; 

Θα μιλούν Ελληνικά ή Greeklish;

Θα μπορούν να λεν πως είναι περήφανοι για την Ελλάδα χωρίς τον κίνδυνο να τους πουν Ναζιστές;

Θα μπορούν να είναι περήφανοι για την γαλανόλευκη σημαία χωρίς να έχουν το φόβο να τους αποκαλέσουν… φασίστες και μάλιστα πληρωμένους.

Θα μπορούν να πουν χωρίς φόβο πως είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι χωρίς τον φόβο να τους… σταυρώσουν;

Θα έχουν στην κατοχή τους περιουσία;

Θα χορεύουν αφορολόγητο ζεϊμπέκικο;

Θα… θα… θα… θα…

Θα μείνει μια ελιά, ένα κλήμα, μια βάρκα για να ξαναγίνει η Ελλάδα; Ναι με σίγουριά! Τόπαμε, νέα Ελλάδα με μικρό ή κεφαλαίο αλλά πάντα Ελλάδα γιατί πουλάει. Το άγνωστο είναι….

Τους Έλληνες ποιοι θα τους παίξουν; Οι λαθρό; Οι γιαλαντζί; Οι γρεκύλοι; Οι άριοι;

Κάτι να πούμε σαν Σκοπιανο/Μακεδόνες;

Σ’ αυτή την Ελλάδα (;) δεν θάθελα να ζω. 

Είμαι ουμανιστής, λάτρης του ανθρώπου. Δεν είμαι ηλίθιος άρα είμαι καλός. Η κακία είναι ίδιο του βλάκα. Είμαι ΧΟ. Αλλά θέλω και να δηλώσω ευθαρσώς πως είμαι φανατικός Έλληνας. 

Εμπρός σαΐνια της κατάντιας, πείτε. Τι ψηφίζω; 

αἰέν ἀριστεύεινShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.