18 Νοεμβρίου 2020

ΘΗΤΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΣΤΑ 18

Γράφει ο Ιωάννης Ασλανίδης
 
- Από ότι είναι Ιστορικά εξακριβωμένο, φαίνεται και σήμερα με τον απαράδεκτο και ακατονόμαστο Πρόεδρο της Σημερινής Τουρκίας, ειρηνική συνύπαρξη με αυτούς δεν υπάρχει. Ειρηνική συνύπαρξη με την Τουρκία θα υπάρχει, μόνο όταν η χώρα μας, διατηρεί αξιόμαχο Στρατό και είναι ισχυρά εξοπλισμένη, ώστε να αποτρέπει κάθε διεκδίκηση των. Κάτι! Βέβαια που θα χρειασθεί και αποφασιστική Ηγεσία της χώρας.
 
- Το πρόβλημα αυτό είναι σοβαρό εθνικό και διαχρονικό για την χώρα μας, δεν μπορούμε πλέον ούτε να το αμελήσουμε, ούτε να αδιαφορήσουμε αλλά και ούτε να συνεχίζει να παραμένει στις Καλένδες. Πιστεύω ότι πρέπει άμεσα να αντιμετωπισθεί. 
 
- Στην παρούσα, θα αναφερθώ στα οφέλη από την θητεία των νέων μας στα 18 και την αύξηση της Θητείας. Πιστεύω ότι έχει πολλά να ωφεληθεί ο νέος αλλά και η πατρίδα μας γενικότερα. Όπως: 
 
- ΠΡΩΤΟΝ: Η απόφαση αυτή θα βοηθήσει τα μέγιστα στην άκρως αναγκαίουσα οροφή των Ένοπλων Δυνάμεων. Μόνο όμως όταν εφαρμοσθεί χωρίς εξαιρέσεις, προς πάσα κατεύθυνση. Επίσης κάποτε πρέπει να σταματήσουν τα διάφορα ερείσματα των ‘’φυγόστρατων’’. Δεν μπορεί, πως να το κάνουμε, να είναι κάποιος ακατάλληλος για στράτευση, αλλά ικανός για δημοσιογράφος ή Υπουργός. 
 
- ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Εκεί! Όμως που η προσφορά θα είναι ουσιαστική, από την ψήφιση ενός τέτοιου νόμου θα είναι οι νέοι μας και η Ελληνική κοινωνία. Διότι! Ο νέος προτού εισέλθει στον αγώνα της ζωής του, σπουδάζοντας ή με την είσοδό του, απευθείας στην βιοποριστική εργασία, θα έχει υποστεί την λίαν ευεργετική Στρατιωτική παιδεία και πειθαρχία, οι οποίες τους ολοκληρώνουν ως άτομα. Έτσι! Ως ολοκληρωμένο και υπεύθυνο άτομο, τελείως διαφορετικά πλέον θα αντιμετωπίζει τα προβλήματα στην κοινωνία. 
 
- ΤΡΙΤΟΝ: Η κατάταξη των νέων στα 18, θα βοηθήσει ειδικώς τα μέγιστα, την αύξηση της οροφής των Μαχητών των Ε.Δ και παράλληλα θα απαλλάξει τους νέους από τη ταλαιπωρία, να καταταγούν σε μεγάλη ηλικία, με τα προβλήματά τους, που άμεσα πλέον αντιμετωπίζουν. 
 
- Όπως είπα νωρίτερα, οι Νέοι στις Ε.Δ χρειάζονται ως Μαχητές και όχι ως επιστήμονες. Διότι! Όσους επιστήμονες χρειάζονται τους έχουν οι Ένοπλες Δυνάμεις. Εξαίρεση του κανόνα πρέπει να αποτελούν οι επιτυχόντες σε Ιατρικές Σχολές. Διότι! Οι Ε.Δ τους Ιατρούς τους χρειάζονται περισσότερο ως επιστήμονες Ιατρούς παρά ως Μαχητές. 
 
- ΤΕΤΑΡΤΟΝ: Λαθεμένες ενέργειες προηγουμένων κυβερνήσεων, σχετικά με την μείωση της θητείας και εις αντιστάθμισμα την αύξηση του αριθμού των Ε.Π.Ο.Π, χωρίς να αναθεωρηθεί το καθεστώς της προσλήψεως αυτών έχει δημιουργήσει προβλήματα στις Ένοπλες Δυνάμεις. Όπως: 
 
.Λόγω ηλικίας μετά την παρέλευση σχετικού χρόνου και οικογενειακών υποχρεώσεων των Ε.Π.Ο.Π δεν είναι εις θέση να εκτελέσουν αυτοί τις αποστολές των για τις οποίες προσελήφθησαν ως Μαχητές. Τυχόν δε απόλυση αυτών θα δημιουργήσει κοινωνικό πλέον πρόβλημα. 
 
.Επίσης! Η πρόσληψη μεγάλου αριθμού Ε.Π.Ο.Π για την κάλυψη του κενού από την μείωση της θητείας των κληρωτών, δημιούργησε αφενός άλλη μια οικονομική αιμορραγία στην ήδη προβληματική Οικονομία της χώρας μας, και αφετέρου αντί να προωθούμε τους νέους σε δημιουργικές και παραγωγικές εργασίες, του προωθούμε απερίσκεπτα και αυτούς στον κρατικό Κορβανά χωρίς ουσιαστικό λόγο και προπαντός χωρίς να το ζητήσει ο Ελληνικός λαός.  
 
- ΠΕΜΠΤΟΝ: Θα πρέπει κάποτε κάποιος καταξιωμένος Υπουργός Εθνικής Άμυνας, να αντιμετωπίσει το επίσης σοβαρό θέμα της ‘’φυγοστρατίας’’. Καθόσον οι καλούμενες εκάστοτε κλάσεις στρατεύσιμων παρουσιάζονται προς κατάταξη, μειωμένες πολλές φορές κατά 50%, γεγονός που ακυρώνει κάθε σχεδίαση και δημιουργεί πολίτες δυο κατηγοριών. Τους πληβείους και τους πατρικίους. Υπόψιν είναι ελάχιστες οι περιπτώσεις να υπηρετούν σε μάχιμες Μονάδες των Ένοπλων μας Δυνάμεων, τέκνα και γόνοι επωνύμων. Αυτό καταδεικνύει πως ή οι ως άνω κατηγορίες έχουν μειωμένο αριθμό τέκνων ή φυγοστρατούν με διάφορους τρόπους ή και εάν υπηρετούν τυπικά την θητεία των θα βρίσκονται σε θέσεις (Λούφα) εντός και πέριξ των Αθηνών. Αυτό είναι αδικία και απαράδεκτη κατάσταση. Κάποτε πρέπει να σταματήσει η μεγάλη αυτή αδικία. 
 
- Πρέπει! Ιδιαίτερα επί του θέματος αυτού να επισημάνουμε το παράδειγμα του Πρωθυπουργού της χώρας μας, διότι ο υιός του σήμερα υπηρετεί σε Μονάδα του Έβρου. Αυτό τον τιμά ιδιαίτερα. 
 
- ΕΚΤΟΝ:Μετά από τα ανωτέρω οι προτάσεις μας εις ότι αφορά την Στρατιωτική Θητεία των νέων μας είναι: 
 
.Για τους Νέους στράτευση γενικά στα 18 και θητεία σε πρώτη φάση 20 μήνες σε όλους τους κλάδους των Ένοπλων Δυνάμεων. 
 
.Εις ότι αφορά την θητεία των γυναικών στην παρούσα φάση, εκπαίδευση τριών (3) μηνών σε κέντρα εκπαίδευσης Νεοσύλλεκτων. Στην συνέχεια να απολύονται, αναγραφόμενες στην εφεδρεία. Και τέλος, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης καλούνται για κανονική θητεία. 
 
- Τέλος! Η αύξηση της θητείας, το επαναλαμβάνω, θα βοηθήσει τα μέγιστα την οροφή των Ε.Δ., τους Νέους μας, την Ελληνική κοινωνία και το φρόνημα του Ελληνικού λαού. Και! Με τον επικρατούντα σήμερα παθογόνο λαϊκισμό, θα είναι μια γενναία πολιτική πράξη. 
 
- Κοινωνίες με ριζικά αποδυναμωμένη και φθαρμένη εθνική συνείδηση δεν έχουν πεδίο Στρατηγικής λογικής και θέτουν αναμφίβολα σε κίνδυνο την Ιστορική τους Ύπαρξη. Αυτό να μην το ξεχνάμε. 
 
- Είπαν στον Βασιλέα της Σπάρτης ΘΕΌΠΟΜΠΟ (8ος αιώνας), ότι η Σπάρτη δοξάζεται γιατί οι Βασιλιάδες της ξέρουν να διοικούν. ΌΧΙ! Απάντησε εκείνος, Δοξάζεται διότι οι πολίτες της ξέρουν να πειθαρχούν. 
 
Ιωάννης Μ. Ασλανίδης 
Αντιστράτηγος ε.α 
Επίτιμος Διοικητής Σ.Σ.Ε



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.