Τελευταίες αναρτήσεις

18 Ιουλίου 2017

Η ζωή δεν είναι εμπορεύσιμο προϊόν

Του Γιώργου Ν. Παπαθανασόπουλου 

Η ζωή είναι υπέρτατο αγαθό του ανθρώπου και ταυτόχρονα ένα μυστήριο, μπρος στο οποίο οφείλεται τιμή και σεβασμός. Τα τελευταία χρόνια η «φιλελευθεροποίηση» της αγοράς επεκτείνεται στη ζωή του ανθρώπου. Στο όνομα της ιδεολογίας του  «προοδευτισμού», στον οποίο συγκλίνουν οι νεοφιλελεύθεροι με τους νεοκομμουνιστές, εμπορευματοποιείται η ζωή, καταργούνται αιώνιες ηθικές αρχές και αξίες και παραβιάζονται φυσικοί νόμοι. Οι νοοτροπίες και οι κανόνες της  αγοράς επιδιώκεται να ρυθμίζουν και το πώς ένα παιδί θα γεννηθεί και το πώς και με ποιους ενήλικους θα ζήσει και θα παιδαγωγηθεί.

Οι συγκεκριμένες ιδεολογίες της παγκοσμιοποίησης καταργούν τα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις έναντι των αγέννητων και νεογέννητων ανθρώπων και ευνοούν την νοοτροπία των ομοφυλόφιλων. Αυτοί επιβάλλουν, ως δικαίωμά τους, το να αποκτήσουν παιδί με οποιοδήποτε τρόπο, που τους προσφέρεται τεχνολογικά και δικονομικά. Αντίθετα ουδείς υπερασπίζεται το φυσικό και ζωτικό δικαίωμα του απροστάτευτου παιδιού, να μεγαλώσει με τους φυσικούς γονείς του, με πατέρα και μητέρα και το επίσης φυσικό του δικαίωμα να γνωρίζει  «από πού κρατάει η σκούφια του».

Όταν έρευνες και ποσά εκατομμυρίων διατίθενται, για να πληροφορηθεί η ανθρωπότητα αν κατάγεται ή όχι από τον πίθηκο (και ο πίθηκος από ποιόν;...) είναι παράλογο και ανήθικο να αποκλείεται το παιδί - προϊόν των μεθόδων της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής και των συνεπακόλουθών της - να γνωρίσει τον άμεσο και όχι τον υποθετικό – εξ υιοθεσίας – πρόγονό του. Η παγκοσμιοποίηση επιδιώκει να κάνει όλους τους ανθρώπους, όπως τα μπλου τζιν, αγνώστου προελεύσεως. Όλοι να αποτελούν μέρος του ανθρωποειδούς χυλού.

Τα όσα γράφονται ξεκίνησαν από την είδηση, ότι το Ανώτατο Αναθεωρητικό Δικαστήριο της Γαλλίας, την περασμένη εβδομάδα, αποφάσισε ότι ζεύγος ομόφυλων ανδρών μπορεί να υιοθετήσει παιδί, που θα γεννηθεί στο εσωτερικό ή στο εξωτερικό της χώρας από παρένθετη μητέρα, δηλαδή από γυναίκα, που φιλοξενεί στη μήτρα της έμβρυο μέσω της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής (ΙΥΑ). Το έμβρυο μπορεί να είναι ανώνυμου πατέρα και ανώνυμης μητέρας και θα μεγαλώνει έχοντας τρεις πατέρες (δύο γνωστούς, που το υιοθέτησαν, και τον άγνωστο  φυσικό του πατέρα) και μια «μητέρα», που θα είναι άγνωστο αν το έμβρυο που φιλοξένησε στη μήτρα της προέρχεται από δικό της ωάριο και γνωστού της σπερματοζωάριο, ή είναι και τα δύο άγνωστα, προερχόμενα από την σχετική τράπεζα που προέβη στην ΙΥΑ.

Όλα όσα υποστηρίζουν αυτοί που επιδιώκουν να προωθήσουν παγκοσμίως το νέο μοντέλο «οικογένειας» ξεκινούν από σαθρή και αναπόδεικτη λογική και φυσική βάση. Από κει και πέρα, εν ονόματι της ισότητας και της ισότιμης μεταχείρισης, που δέχονται σταδιακά τα κράτη, και με τη μέθοδο του σαλαμιού, που πρώτος ο Ούγγρος σταλινικός κομμουνιστής ηγέτης Ματίας Ράκοσι περιέγραψε, στην αρχή νομιμοποιείται το σύμφωνο συμβίωσης μεταξύ ομοφύλων, στη συνέχεια ο «γάμος» τους, μετά η απόκτηση και η ανατροφή παιδιών...-

πηγήShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.