29 Ιουλίου 2017

Ο μικρός Ταξιάρχης από την Μυτιλήνη μας χρειάζεται!

Το μικρό αυτό αγγελούδι χρειάζεται την βοήθεια όλων μας έτσι ώστε να βγει πιο δυνατό στην ζωή και να μην χάσει τα όνειρά του… 
Όσο μπορεί ο καθένας μας είναι σημαντικό για τον μικρούλη 
 
Αρ.Λογαριασμου: 415/632821-06 
IBAN : GR 6201104150000041563282106 
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΆΠΕΖΑ. Βγαίνει τ όνομα: ΜΟΥΤΖΟΥΡΗ ΕΙΡΗΝΗ ΔΟΥΚΑ (μητέρα) 
 
Παρακάτω πληροφορίες από τα ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ 
 
Το μικρό παιδί έχει υποβληθεί σε σειρά χειρουργικών επεμβάσεων και στη χώρα μας, δυστυχώς όμως δεν κατέστη δυνατή η αντιμετώπιση του προβλήματος που αντιμετωπίζει και οι γιατροί της Παιδιατρικής Κλινικής που το παρακολουθούν ενημέρωσαν τους δύο γονείς πως έχουν μια τελευταία ελπίδα για τη ζωή του παιδιού τους στο Saint-Luc των Βρυξελλών. 
 
Ο μικρός Ταξιάρχης νοσηλεύτηκε στην Α’ Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών λόγω συγγενούς καρδιοπάθειας (ολική ανώμαλη εκβολή πνευμονικών φλεβών υποδιαφραγματικού τύπου μετά από διόρθωση και απολίνωση της κατιούσας φλέβας στο νοσοκομείο Μητέρα Παίδων), θρόμβωσης πυλαίας φλέβας και πυλαίας υπέρτασης και ρήξης κιρσών οισοφάγου, ενώ έχει υποβληθεί επαναληπτικά σε ενδοσκοπική σκληροθεραπεία κιρσών οισοφάγου σε δύο συνεδρίες περίδεσης κιρσών οισοφάγου με δακτυλίους. Με απλά λόγια το μικρό παιδί αντιμετωπίζει ένα σοβαρότατο πρόβλημα υγείας εκ γενετής, το οποίο με την πάροδο των μηνών επιδεινώνεται και μάλιστα τον περασμένο Δεκέμβριο έγινε επείγουσα διακομιδή από τη Μυτιλήνη στην Αθήνα λόγω βαριάς αιμορραγίας από τη ρήξη κιρσών οισοφάγου. 
 
Σύμφωνα με την γνωμάτευση της Διευθύντριας της Α’ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ευαγγελίας Λυκοπούλου, λόγω της πυλαίας υπέρτασης και αυξημένου κινδύνου από κιρσορραγία, το μόλις δυόμισι ετών αγοράκι θα πρέπει να μεταβεί σε ειδικό ηπατολογικό κέντρο του εξωτερικού για να υποβληθεί άμεσα σε χειρουργική εκτίμηση και επέμβαση παράκαμψης του πυλαίου με rex shunt, η οποία δεν μπορεί να γίνει στην Ελλάδα. Όπως προειδοποιεί η γιατρός στη γνωμάτευσή της «η καθυστέρηση στην αντιμετώπιση του προβλήματος θέτει σε κίνδυνο τη ζωή του ασθενούς». 
 
Τον Αύγουστο 
 
Το ραντεβού για τη μετάβαση στις Βρυξέλλες έχει κλειστεί για τις 7 Αυγούστου, την ώρα που οι δύο γονείς κυριολεκτικά «τρέμουν» μην συμβεί κάτι μέχρι τότε στο παιδί τους. Η κάλυψη των νοσηλίων σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις που έχουν δεχθείν γίνεται από τον ΕΟΠΥΥ και αυτό, αν μη τι άλλο, δείχνει πως το ασφαλιστικό σύστημα παρά τις παθογένειες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει είναι ικανό να σταθεί σε μια δύσκολη στιγμή σε έναν ασφαλισμένο για νοσηλεία στο εξωτερικό. 
 
Το πρόβλημα ωστόσο είναι πως η οικογένεια αντιμετωπίζει οικονομική αδυναμία στο να ανταποκριθεί στα άλλα έξοδα που απαιτούνται, καθώς θα πρέπει να μεταβούν και οι δύο γονείς στις Βρυξέλλες και αδυνατούν να καλύψουν τα καθημερινά έξοδα για τη διαμονή και τη διατροφή τους, ενώ δεν έχουν χρήματα και για την πληρωμή τυχόν πρόσθετων εξετάσεων που μπορεί να χρειαστούν. Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο πατέρας απασχολείται σε σταθερή εργασία, η μητέρα όμως είναι άνεργη και τα περιθώρια των συγγενών περιορισμένα για να τους βοηθήσουν. Ήδη μάλιστα και κατά την διακομιδή του παιδιού που έγινε τον περασμένο Δεκέμβριο εσπευσμένα στην Αθήνα λόγω της κακής οικονομικής κατάστασης της οικογένειας, έγινε έρανος στον εργασιακό χώρο του πατέρα από τους συναδέλφους του, σε μια προσπάθεια να συμβάλουν για τη σωτηρία του μικρού παιδιού. 
 
Μπροστά σε αυτό το αδιέξοδο η οικογένεια απευθύνθηκε στα «Νέα της Λέσβου» δημοσιοποιώντας το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει ο μικρός Ταξιάρχης  (από την πλευρά μας δεν δημοσιεύονται στοιχεία που ούτε καν να φωτογραφίζουν την οικογένεια για ευνόητους λόγους), ζητώντας στήριξη από την τοπική κοινωνία και τους φορείς. 
 
Αγώνας για τη ζωή 
 
Όπως είπε η γιαγιά του παιδιού μιλώντας στα «Νέα της Λέσβου»: «Υπάρχει αδυναμία να αντιμετωπίσουμε τα βασικά και όχι μεγάλα θέλω να πιστεύω έξοδα για τη μετάβαση των γονέων στις Βρυξέλλες και ό,τι απαιτηθεί για το διάστημα που θα παραμείνουν.Αναγκαζόμαστε να απευθυνθούμε στην κοινωνία του νησιού μας δημοσιοποιώντας το πρόβλημα και ζητώντας οικονομική στήριξη, καθώς άλλος δρόμος δεν υπάρχει. Αυτή τη στιγμή το μόνο που προέχει είναι να σώσουμε το παιδί μας και να το κρατήσουμε στη ζωή, όλα τα άλλα έχουν δευτερεύουσα σημασία», είπε συγκινημένη καταλήγοντας η γιαγιά του μικρού Ταξιάρχη. 
 
Η οικογένεια είναι διατεθειμένη όπου χρειαστεί, μεμονωμένα σε πολίτες ή και σε τοπικούς φορείς να δώσει όλες τις λεπτομέρειες και διευκρινίσεις για την κατάσταση του παιδιού  της, καταβάλλοντας ένα σημαντικό αγώνα ώστε να προετοιμαστεί κατά τον ένα μήνα που απομένει μέχρι το ταξίδι στις Βρυξέλλες, όπου θα κριθεί η ζωή του μικρού Ταξιάρχη. 
 
Οποιοσδήποτε αυτοδιοικητικός και άλλος φορέας, απλοί μεμονωμένοι πολίτες αλλά και Σύλλογοι που ενδεχομένως μπορούν να ενεργοποιήσουν και ομογενειακούς Συλλόγους του Βελγίου για την φιλοξενία της οικογένειας, μπορούν να συμβάλουν ο καθένας στο μέγεθος των δυνατοτήτων του.Άλλωστε σε ένα προσκλητήριο για τη διάσωση ενός παιδιού μόλις δυόμισι ετών ουδείς δικαιολογείται να είναι απών. 
 
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην οικογένεια στο τηλέφωνο 6977584753.
 
 
ΣΧΟΛΙΟ
 
Λόγω των πάρα πολλών αναφορών για απατεώνες που και καλά ζητούν την βοήθειά μας, οφείλουμε να επισημάνουμε (οπως κάνουμε πάντα σε ανάλογες περιπτώσεις) ότι όποιος επιθυμεί να βοηθήσει την οικογένεια σαφώς και δεν αρκεί ένας απλός αριθμός τηλεφώνου...
Προσωπικά σας συμβουλεύω χωρίς να υπονοώ τίποτα για το συγκεκριμένο περιστατικό, να επικοινωνήσετε με την οικογένεια ή και με το σάιτ που ανέβασε πρώτο την είδηση και να ζητήσετε περαιτέρω στοιχεία ταυτοποίησης.

Ευχόμαστε ως ιστολόγιο να θεραπευθεί ο μικρός Ταξιάρχης και να τον βοηθήσει ο Ταξιάρχης Αρχάγγελος Μιχαήλ του οποίου το μοναστήρι βρίσκεται στην όμορφη Λέσβο.Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.