25 Ιουλίου 2017

Τουρκική γεώτρηση στο «Αφροδίτη» τώρα, διδάξτε στους Ε/Κ το μάθημα!

Εξοργιστικός είναι σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Χουριέτ» ο συνταξιούχος Τούρκος διπλωμάτης Μιτχάτ Ρεντέ, καθώς προτείνει η Τουρκία να αγοράσει άμεσα πλωτό γεωτρύπανο και να ξεκινήσει γεωτρήσεις στο «οικόπεδο 10» και το κοίτασμα «Αφροδίτη» της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ), ακριβώς επειδή οι Κύπριοι βρήκαν εκεί αέριο, διδάσκοντάς τους ένα μάθημα! 

Το σκεπτικό του είναι εξόχως ψυχοπαθητικό και αποκαλυπτικό των διαθέσεων πολλών Τούρκων, για να μην πει κανείς και της «αρπακτικής» ψυχοσύνθεσης αυτών των ανθρώπων, που δε διστάζουν να κάνουν οτιδήποτε και να επικαλεστούν τα πιο φαιδρά επιχειρήματα, αρκεί μια υπόθεση που τους ενδιαφέρει να καταλήξει στο πεδίο που τους εξυπηρετεί: Αυτό του νόμου της ζούγκλας, όπου απλώς ο ισχυρότερος αρπάζει αυτό που επιθυμεί… εξάλλου, όταν μιλάει για την Κύπρο, όλως τυχαίως λέει… ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ!!! 

Ο απίθανος αυτός τύπος με το «βαρύ» πάντως βιογραφικό, ζητά οι γεωτρήσεις να γίνουν σε ένα σημείο για το οποίο λέει ότι «συμπίπτει» με οικόπεδο των Τουρκοκυπρίων, το οποίο λέει χάραξαν οι Τουρκοκύπριοι και εκχώρησαν στην τουρκική κρατική εταιρία TPAO (Turkish Petroleum Company), παρότι αυτό βρίσκεται νοτιοδυτικά της Κύπρου! Την ίδια στιγμή ζητά να κλιμακωθούν οι προσπάθειες αναγνώρισης των κατεχομένων από φιλικές στην Τουρκία χώρες!
Ιδού το ψυχοπαθητικό! Εάν η Τουρκία επιμένει ότι τα κατεχόμενα είναι χώρα, θα πρέπει να αποδέχεται τα σύνορα που η ίδια δημιούργησε με την εισβολή και κατοχή του 1974, οπότε, πώς ακριβώς δικαιούται εκεί «οικόπεδο», πώς ακριβώς αποκτά εκεί θαλάσσιες ζώνες το ψευδοκράτος; 

Προφανώς, ο απίθανος αυτός τύπος συντάσσεται με τις τουρκικές βολικές «εφευρέσεις», σύμφωνα με τις οποίες τα νησιά δεν δικαιούνται… περίπου τίποτα, ώστε να αρπάζει η Τουρκία ό,τι θέλει στη Μεσόγειο και το Αιγαίο, όλως τυχαίως όλα απέναντι στον Ελληνισμό, ενώ στη Μαύρη Θάλασσα, δεν είχε πρόβλημα να εφαρμόσει το διεθνές δίκαιο της θάλασσας και να πάρει όσα δικαιούται, αφού τη βόλευε… 

Εξίσου φαιδρό είναι και το σκεπτικό του, καθώς υποστηρίζει ότι είναι ανάγκη να κάνει γεωτρήσεις η Τουρκία, καθώς οι Κύπριοι δεν καταλαβαίνουν τίποτε άλλο πέραν της γλώσσας της ισχύος… και έτσι θα τους οδηγήσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων! 

Πραγματικό παραλήρημα! 

Κατά τα άλλα και αυτόν τον έπιασε τώρα «ο πόνος» για την επανένωση της Κύπρου, αλλά διαπιστώνει ότι δεν έχει εταίρο για την ειρήνη που τόσο επιθυμεί, εκτιμώντας ότι οι Ελληνοκύπριοι θα διαπραγματεύονται… για να διαπραγματεύονται και δεν έχουν καμία πρόθεση να συμφωνήσουν σε κάποια λύση!  

Άλλος ένας φιλεύσπλαχνος Τούρκος -πρώην- αξιωματούχος που κόπτεται για την ειρήνη, όμως μοναδική του στενοχώρια δεν είναι καν οι Τουρκοκύπριοι, αλλά απλά και μόνο ο πλούτος της νήσου τον οποίο θέλει να αρπάξει – κυριολεκτικά – η Τουρκία! 

Και λέει όσα λέει, παριστάνοντας ότι δεν αντιλαμβάνεται ότι σε περίπτωση ακύρωσης των τετελεσμένων της εισβολής και της κατοχής τα οποία σε τελική ανάλυση η διεθνής κοινότητα δεν αποδέχθηκε ποτέ επίσημα, προφανέστατα οι Τουρκοκύπριοι θα έπαιρναν αναλογικά αυτό που τους αναλογεί. 

Κι εδώ όμως οι Τούρκοι τα θέλουν όλα 50-50, δηλαδή η μειοψηφία της νήσου (ακόμα κι αν βάλει κανείς τους εποίκους και τα εγκληματικά στοιχεία που εστάλησαν από την Ανατολία) να πάρει τα ίδια με την πλειοψηφία. Κλασική δημοκρατία αλά Τούρκα. 


Το έγκυρο Flight Global μεταδίδει, ότι η αμερικανική εταιρία Textron, βρίσκεται σε συζητήσεις με το βασίλειο των Σαούντ, με σκοπό να ολοκληρώσει συμφωνία πώλησης του ελαφρού μαχητικού Scorpion, κάτι που ασφαλώς θα άλλαζε την τύχη του αεροσκάφους! 

Η είδηση έρχεται λίγες μέρες πριν ξεκινήσουν – τον Αύγουστο – οι δοκιμές της αμερικανικής Αεροπορίας (USAF) με σκοπό να επιλέξει ενδεχομένως ένα αεροσκάφος τέτοιου τύπου το οποίο θα μπορεί να εκτελεί σειρά αποστολών χωρίς να χρειάζεται η κινητοποίηση «κλασικών» μαχητικών, με αποτέλεσμα να προκύπτει σημαντική μείωση κόστους και θεαματικές εξοικονομήσεις κονδυλίων σε βάθος χρόνου. 

Το εν λόγω δικινητήριο ελαφρύ μαχητικό αεροσκάφος, είναι προϊόν της κοινοπραξίας Textron και Airland Enterprises. Εκτιμάται, ότι το αεροσκάφος έχει κινήσει το ενδιαφέρον των Σαουδαράβων που διαθέτουν μαχητικά πρώτης γραμμής όπως τα ευρωπαϊκά EF-2000 Typhoon και τα F-15 της αμερικανικής Boeing, για τους ίδιους λόγους ου ενδιαφέρεται και η USAF.

πηγήShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.