28 Ιουλίου 2017

Αυτή είναι η χρονιά που η ζωή στη Γη θα αλλάξει για πάντα.

Τα αυτοκίνητα θα είναι αυτόνομα και ηλεκτρικά, η τεχνητή νοημοσύνη θα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας, τα κοτόπουλα που θα έχουμε στο πιάτο μας θα είναι προϊόν εργαστηρίου, ενώ η εικονική πραγματικότητα θα έχει διαδοθεί στον πληθυσμό. 

Όλα αυτά και άλλα πολλά, προβλέπεται να συμβούν το 2021 και όπως αναφέρει το τεχνολογικό επιστημονικό έντυπο του ΜΙΤ, technologyreview.com, αποτελεί, πλέον, έτος ορόσημο για τις τεχνολογικές εξελίξεις και τον αντίκτυπο που θα έχουν στην κοινωνία.

Ο πιο πρόσφατος κρίκος στην αλυσίδα των ανακοινώσεων και των προβλέψεων για το 2021 ήταν αυτή του startup που ανταγωνίζεται την Uber, Lyft, το οποίο ανακοίνωσε ότι θα δημιουργήσει το δικό του αυτόνομο όχημα μέχρι την εν λόγω χρονολογία. Και άλλες εταιρείες που αναπτύσσουν αυτοκίνητα χωρίς οδηγό έχουν βάλει ως όριο το 2021, εξάπτοντας το ενδιαφέρον για τα όσα θα ακολουθήσουν μετά από τη «χρονιά των εξελίξεων». 

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα 

Όπως προβλέπουν οι ειδικοί, στην Αττική Οδό, μετά το 2021 δεν θα βλέπουμε μόνο ρομπότ να πηγαίνουν βόλτα τα σκυλιά με το αμάξι. Παράλληλα, θα αναζητούμε με απόγνωση, ίσως, την επόμενη πρίζα για το ηλεκτρικό όχημά μας. Σύμφωνα με έρευνα του Bloomberg New Energy Finance τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα φτάσουν το 4% στις ΗΠΑ και το 5% των πωλήσεων στην Ευρώπη. Η Volvo έχει προαναγγείλει ένα αυτόνομο όχημα και πέντε ηλεκτρικά μοντέλα μέχρι το 2021. 

Εικονική πραγματικότητα 

Οι προβλέψεις της IDC αναφέρουν ότι το 2021 οι συσκευές VR θα καλύπτουν περισσότερα από 92.000.000, αριθμός δεκαπλάσιος από τις συσκευές που πουλήθηκαν το 2016. Μεγάλη ώθηση αναμένεται να δοθεί από τις εφαρμογές της ενισχυμένης πραγματικότητας (AR). 

Φτηνότερη μορφή ενέργειας η ηλιακή 

Εδώ και αρκετά χρόνια μειώνεται διαρκώς το ενεργειακό κόστος. Σύμφωνα με τους ειδικούς του χώρου, το 2021 η φτηνότερη μορφή ενέργειας θα είναι η ηλιακή. Οι χώρες που θα βρεθούν στην πρωτοπορία της ενεργειακής κούρσας θα είναι η Κίνα, η Ινδία, το Μεξικό, η Βραζιλία και η Μεγάλη Βρετανία. 

Κοτόπουλο εργαστηρίου 

Η εταιρεία Memphis Meats υπόσχεται ότι θα έχει αναπτύξει στο εργαστήριο φτηνό κρέας πουλερικών. Σύμφωνα με την εταιρεία, το κόστος αυτήν τη στιγμή για την παραγωγή εργαστηριακού κρέατος πουλερικών είναι περίπου $18.000 το κιλό.

Πηγή: CNN.gr
το είδαμε ΕΔΩShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.