28 Ιουλίου 2017

ΤΟ «ΞΑΝΘΟ ΓΕΝΟΣ» ΣΤΗΝ… ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ «ΣΟΥΛΤΑΝΟΥ»

Του ΠAΝΑΓΙΩΤΗ ΑΛΙΜΗΣΗ 
Ιστορικός - Διεθνολόγος  


Έτσι όπως κατάντησε ο Ελληνισμός, το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να ανασυγκροτηθεί με ό,τι δυνάμεις διαθέτει για να σώσει ό,τι έχει απομείνει στο Αιγαίο. 

Προς απογοήτευση πολλών που πίστευαν ότι το «ομόδοξο» με τη Ρωσία είναι εγγύηση παντοτινής φιλίας διαψεύστηκαν. Το «Ξανθό Γένος» στέλνει επισήμως πακέτο στην Άγκυρα, το καλύτερο αντιαεροπορικό σύστημα στον κόσμο, το περιβόητο s-400. Δεν μιλάμε απλά για ένα πυραυλικό σύστημα. Λέγεται, ότι με τις τελευταίες τροποποιήσεις που έχουν γίνει στο συγκεκριμένο όπλο, έχει την δυνατότητα αναχαίτησης ακόμα και εισερχόμενων πυρηνικών κεφαλών από το διάστημα που εισέρχονται με ταχύτητα 20.000 χιλιομέτρων την ώρα! Ναι, οι Τούρκοι σε λίγο θα αποκτήσουν μια αντιαεροπορική ομπρέλα που δεν θα την περνάει… κουνούπι. Και το χειρότερο; Ζήτησαν και τεχνογνωσία, δηλαδή να είναι σε θέση να κατασκευάζουν και να συντηρούν το όπλο στις πολεμικές τους βιομηχανίες. 

Βέβαια, το ερώτημα δεν είναι γιατί η Τουρκία στράφηκε στη Μόσχα. Πολύ ανάλυση δεν χρειάζεται. Οι γεωπολιτικοί λόγοι το επέβαλαν καθώς οι σχέσεις της με την Δύση ακροβατούν, και ο σουλτάνος Ερντογάν θέλει να περάσει το μήνυμα στην Ουάσιγκτον πως σκοπεύει να γίνει μια καλή «βάση» για τους Ρώσους, αν δεν ικανοποιηθούν τα «αιτήματά» του σε Κύπρο και Κουρδικό. Οι γείτονές μας δεν παίζουν με την ασφάλειά τους. Παρά τα γνωστά ανατολίτικα παζάρια στην Γενεύη για το κυπριακό, σέβονται τον εαυτό τους και κάνουν διαχρονικά τα πάντα -ενίοτε και ερασιτεχνικά – για να βρεθούν ένα βήμα πιο μπροστά από την Ελλάδα. Ακόμα και αν δεν λυθεί ποτέ το κυπριακό, η Άγκυρα, έχει ήδη διχοτομήσει το νησί στα μέτρα της και μπορεί να το προσαρτήσει αν οι συνθήκες το επιτρέψουν. Μάλιστα, χαρακτηριστικό είναι ότι η Μόσχα δεν έχει ασκήσει μέχρι τώρα καμία αρνητική κριτική για τους τουρκικούς χειρισμούς στις διαπραγματεύσεις κοιτώντας διακριτικά από απόσταση.

Δεν αποκλείεται, οι s-400 να είναι ένα ακόμα «αλισβερίσι», ώστε οι Τούρκοι να κερδίσουν την ρωσική στήριξη στην ανατολική Μεσόγειο. Το βέβαιο πάντως είναι ότι ο «αδύναμος» τουρκικός στρατός (έτσι τον χαρακτηρίζουν πολλοί τηλε-εθνικιστές αλλά και σοβαροί αναλυτές) σε λίγο καιρό θα καλύπτει εγχώρια τις ανάγκες του σε ποσοστό 50%, με οπλικά συστήματα που φιλοδοξούν μάλιστα να κατακτήσουν την παγκόσμια αγορά. Και η Μόσχα στέκεται δίπλα στις στρατιωτικές φιλοδοξίες τους.

Ποιο είναι το μάθημα για εμάς; Έτσι όπως κατάντησε ο Ελληνισμός, το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να ανασυγκροτηθεί με ό,τι δυνάμεις διαθέτει για να σώσει ό,τι έχει απομείνει στο Αιγαίο. Χωρίς όμως να έχουν ξεκινήσει ακόμα κρίσιμα προγράμματα εκσυγχρονισμού στον στρατό, (F-16, φρεγάτες ΜΕΚΟ κ.α) χωρίς την κατάλληλη εθνική συνοχή και στρατηγικό πλάνο 30ετίας, η ελληνική παρουσία στον άμεσο ζωτικό χώρο του Αιγαίου θα υποχωρεί όλο και πιο πολύ.

Πρέπει να καταλάβουμε πως όσες καρπαζιές και να φάει η Τουρκία από τις μεγάλες πετρελαϊκές στην Κύπρο, ποτέ δεν θα αφήσει την Ελλάδα να σηκώσει κεφάλι. Είτε μας αρέσει είτε όχι, σε Αιγαίο και Θράκη, «χάνουμε» και οι Ρώσοι δεν δίνουν δεκάρα τσακιστή.

Το μόνο που μένει ακλόνητο και αδιαμφισβήτητο, είναι το φιλότιμο του απλού στρατιωτικού μας προσωπικού που κρατάει με νύχια και με δόντια την αξιοπρέπειά μας ψηλά.

Το «Ξανθό γένος», λοιπόν, δεν θα ρίξει… άγκυρα σε μια χώρα συγχυσμένη που ζει παρασιτικά, σκύβει το κεφάλι και είναι παραδομένη στις ΜΚΟ. Αντίθετα, θα στραφεί σε μια χώρα που θα προσφέρει γεωστρατηγικές εγγυήσεις για το μέλλον. Ο Πούτιν, ο οποίος έχει αποδείξει ότι δεν είναι χαζός, κάθεται στο γραφείο του και σχεδιάζει ψάχνοντας που υπάρχουν αξιόπιστες χώρες που μπορεί να στηριχθεί. Και όπως όλα δείχνουν, προς το παρόν τουλάχιστον, ρίχνει άγκυρα στην… Άγκυρα.

Πηγή: http://activenews.gr/
το είδαμε ΕΔΩShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.