26 Ιουλίου 2017

Σκάνδαλο ολκής! Η ΕΒΖ, χάριν της Τρ. Πειραιώς, ξεπουλάει τα εργοστάσια φιλέτα στην Σερβία

Η κυβέρνηση Τσίπρα, όπως και όλες οι ευρωζωνικές και μετέπειτα μνημονιακές κυβερνήσεις, δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να διαλύουν συνεχώς την εναπομείνασα παραγωγική βάση της χώρας. 

Υπό την πίεση της Τράπεζας Πειραιώς, η οποία θέλει να τσεπώσει άρον – άρον το τίμημα για τα υποτιθέμενα δάνεια της, η κυβέρνηση σπεύδει να πουλήσει και μάλιστα κοψοχρονιά, τα δύο υπερκερδοφόρα εργοστάσια της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) στη Σερβία.

Η ΕΒΖ αν θέλει να έχει μέλλον, απαιτείται όχι μόνο να διατηρήσει αλλά και να στηρίξει και να αναβαθμίσει τα δύο δυναμικά της εργοστάσια στη Σερβία και να τα αξιοποιήσει στο πλαίσιο της γενικότερης ανασυγκρότησης της, όπως είχε σχεδιάσει ο Παν. Λαφαζάνης όταν διέσωζε το 2015, πριν το τρίτο μνημόνιο, την ΕΒΖ από το λουκέτο, υποχρεώνοντας με νομοθετική ρύθμιση την εκκαθαρίστρια μητρική εταιρεία (bad ΑΤΕ) να χορηγήσει 30 εκ. ευρώ για την επαναλειτουργία της εταιρείας Ζάχαρης. 

Οικονομικοί κύκλοι τόνιζαν ότι το προσφερόμενο τίμημα των 50 εκ. ευρώ για την εξαγορά των δύο εργοστασίων είναι ευτελέστατο σε μια περίοδο ανόδου της τιμής της ζάχαρης, όταν τα εργοστάσια αυτά καλύπτουν με τα κέρδη δύο μόνο χρόνων το τίμημα, ενώ διαθέτουν ρευστά αποθεματικά 24 εκ. ευρώ! 

Οι ίδιοι κύκλοι τόνιζαν ότι η Τράπεζα Πειραιώς, η οποία πιέζει για το ξεπούλημα των δύο εργοστασίων της Σερβίας για να βάλει στα συρτάρια της μέρος των υποτιθέμενων ληξιπρόθεσμων δανείων της προς την ΕΒΖ, ακολουθεί πολιτική ληστείας που θάβει ένα παραγωγικό κλάδο της χώρας.

Όπως επανειλημμένα είχε εξηγήσει ο Παν. Λαφαζάνης η ΕΒΖ δεν χρωστάει στην ουσία σχεδόν τίποτε στην Τράπεζα Πειραιώς, αφού τα δάνεια η ΕΒΖ τα είχε πάρει από την ΑΤΕ, της οποίας ήταν θυγατρική επιχείρηση.

Όταν η ΕΒΖ πέρασε στον εκκαθαριστή (bad ATE) για εκποίηση, θα έπρεπε να περάσουν στον εκκαθαριστή και τα δάνεια της από την ΑΤΕ και όχι να τα αναλάβει αυθαίρετα, πονηρά και σκανδαλωδώς η Τράπεζα Πειραιώς για να παίζει τώρα βρώμικα παιχνίδια σε βάρος της ΕΒΖ.

Η κυβέρνηση και ειδικότερα Δραγασάκης, Σταθάκης και Τσακαλώτος και φυσικά ο Τσίπρας, θα είναι κατ’ εξοχήν πολιτικά και κυρίως ποινικά υπεύθυνοι, αν προχωρήσει η πώληση – σκάνδαλο, που θα ενταφιάσει και την ΕΒΖ και την τευτλοπαραγωγή στην χώρα.

Φυσικά μεγάλη ποινική ευθύνη γα την πώληση σκάνδαλο θα φέρουν έτσι κι αλλιώς η σημερινή Διοίκηση της ΕΒΖ και ο εκκαθαριστής της ΑΤΕ.

Η ΕΒΖ και η τευτλοπαραγωγή στη χώρα δεν θα πεθάνουν γιατί το θέλουν μια χούφτα τραπεζίτες και μνημονιακοί πολιτικοί υπάλληλοι. 

iskra.gr
το είδαμε ΕΔΩShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.