29 Ιουλίου 2017

Κύπρος: Ίδρυση Ακτοφυλακής σε συνεργασία με το Ελληνικό κράτος- Με το «βλέμμα» στην ΑΟΖ και την ενέργεια

Η προστασία των θαλάσσιων περιοχών, με την εκμετάλλευση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ), που είναι άκρως επίκαιρη, σε συνδυασμό με τις μαζικές μετακινήσεις προσφυγικών ροών, τις ανάγκες της ναυτιλίας, αφού ο υπό κυπριακή σημαία εμπορικός στόλος είναι εκ των μεγαλύτερων παγκοσμίως, και της προστασίας του θαλασσίου περιβάλλοντος είναι μερικοί από τους σημαντικούς λόγους για τους οποίους η Κυπριακή Δημοκρατία έχει ξεκινήσει τη διαδικασία για τη συγκρότηση Ξεχωριστού Σώματος Ακτοφυλακής. 

Για τον σκοπό αυτόν πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στον Πειραιά σημαντική σύσκεψη υψηλού επιπέδου, για τον συντονισμό δράσεων στην παροχή τεχνογνωσίας προς την Κυπριακή Δημοκρατία από ελληνικής πλευράς, καθώς με την πραγματοποίηση των ερευνών στην κυπριακή ΑΟΖ σε προχωρημένο σημείο δεν επιτρέπεται -για πολλούς και προφανείς λόγους- να μην υπάρχει μια οργανωμένη Ακτοφυλακή που να μπορεί να διαδραματίσει ξεχωριστό ρόλο ακόμα και σε επίπεδο EE.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Κύπρος έχει μόνο Λιμενικό Σώμα, το οποίο έχει αποκλειστικώς αστυνομικό ρόλο και υπάγεται απευθείας στην Κυπριακή Αστυνομία!

Στην προαναφερθείσα σύσκεψη συμμετείχαν οι υπουργοί Π. Κουρουμπλής και ο Κύπριος ομόλογος του I. Νικολάου, ο γ.γ. του υπουργείου Διον. Καλαματιανός, οι αρχηγοί ΛΣ-ΕΛΑΚΤ αντιναύαρχος Σταμ. Ράπτης και της Κυπριακής Αστυνομίας Ζαχ. Χρυσοστόμου, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες των δύο πλευρών.

Ας σημειωθεί ότι η Κύπρος προσβλέπει πολύ στο «χαρτί» της Ακτοφυλακής σε συνάρτηση με την EE, καθώς έτσι μπορεί να αντλήσει χρήματα για τον εξοπλισμό της, αλλά συμμετέχοντας σε αυτήν (π.χ. Frontex) να έχει και πολιτικά διπλωματικά οφέλη, καταλήγει η «Ελευθερία του Τύπου». 

πηγή

ΣΧΟΛΙΟ
Μια καλή είδηση.... Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.