28 Ιουλίου 2017

Ε, όχι και απατεώνας με τόσα ψέματα!

Πριν καλά καλά περάσουν λίγα 24ωρα από τη δήλωσή του ότι μπορεί οι πολίτες «να μας κατηγορούν για ψεύτες, αλλά όχι και ότι είμαστε απατεώνες», ο πρωθυπουργός αισθάνθηκε την ανάγκη να επιβεβαιώσει τους πολίτες ως προς το πρώτο σκέλος, αλλά και ως πρός το δεύτερο. Γιατί τα ψέματα που είπε χτές στη συνέντευξή του στον ALPHA μόνο πολιτικός απατεώνας μπορεί να τα πει. 

Πρώτον, είπε ο πρωθυπουργός ότι η Ελλάδα θα βγεί από τα μνημόνια σε ένα χρόνο από σήμερα. Η αλήθεια είναι ότι μνημόνιο σημαίνει συμφωνία. Και η συμφωνία που έχει υπογράψει η κυβέρνησή του με τους δανειστές είναι μέχρι το 2062. Τότε, αν όλα πάνε… καλά θα βγεί η χώρα από τις συμφωνίες. 

Δεύτερον, είπε ο πρωθυπουργός ότι από δω και στο εξής θα τελειώσει η δραματική περιπέτεια της ελληνικής οικονομίας. Η αλήθεια είναι ότι η δραματική περιπέτεια δεν έχει καν αρχίσει, αφού δεν έχουν εφαρμοστεί τα 21+ 113 προαπαιτούμενα του ΔΝΤ και της ΕΕ, τα οποία επιβάλουν περαιτέρω περιορισμό εισοδημάτων και εργασιακών δικαιωμάτων και περαιτέρω περιορισμό ανάπτυξης των μικρομεσαίων ελληνικών επιχειρήσεων σε όφελος των ξένων μεγάλων ομίλων και των λίγων ελληνικών ομίλων που μπορούν να συμπορευτούν με τους ξένους. 

Τρίτον, είπε ο πρωθυπουργός ότι μετά τις γερμανικές εκλογές περιμένουμε πιο σαφή μέτρα για το χρέος. Η αλήθεια είναι ότι η Ελλάδα, με την έξοδό της στις αγορές προχτές ομολόγησε σ αυτές ότι αποδέχεται πως το χρέος της είναι βιώσιμο! Παράλληλα, τα τρία βήματα για ελάφρυνση έχουν ήδη δρομολογηθεί και συμφωνηθεί από τον Απρίλιο του 2016! 

Τέταρτον, είπε ο πρωθυπουργός ότι το χτεσινό ομόλογο ήταν επιτυχημένο σε αντίθεση με του Σαμαρά που ήταν επικοινωνιακό πυροτέχνημα. Η αλήθεια είναι ότι και τα δύο ήταν επικοινωνιακά πυροτεχνήματα, που φέσωσαν τον ελληνικό λαό με μερικά δις παραπάνω για ναν εμφανίσουν ένα success story που δεν υπήρχε. 

Πέμπτο, είπε ο πρωθυπουργός ότι κλείδωσε μακροπρόθεσμα το πρωτογενές πλεόνασμα στο 2%, όταν στο σύμφωνο σταθερότητας είναι στο 2,6%. Η αλήθεια είναι ότι κλείδωσε για 5 χρόνια πρωτογενές πλεόνασμα 3,5%, που είναι από αδύνατο έως δυσβάστακτο για τους πολίτες και δέσμευσε τη χώρα σε πλεόνασμα 2% για … 40 χρόνια, ενώ το σύμφωνο σταθερότητας επιδέχεται διαρκών αλλαγών και παρεκκλίσεων. 

Έκτο, είπε ο πρωθυπουργός ότι οι δανειστές επιβάλλουν τους φόρους. Η αλήθεια είναι ότι το ΔΝΤ και η ΕΕ το 2016 πρότειναν στην κυβέρνηση να μην αυξήσει τη φορολογία, αλλά να περιορίσει τις δημόσιες δαπάνες και να ρίξει κεφάλαια στην ανάπτυξη. Η κυβέρνηση, αντιθέτως, προτίμησε να διατηρήσει όλη τη σπατάλη στο δημόσιο, να προωθεί προσλήψεις και να αυξάνει μισθούς και επιδόματα, να δημιουργεί νέες αντιπαραγωγικές θέσεις για να ψηφοθηρεί και να διαιωνίζει άχρηστες υπηρεσίες. Την έκραξαν επίσημα γι αυτή την επιλογή της το ΔΝΤ και η ΕΕ. 

Έβδομο, είπε ο πρωθυπουργός ότι αν κυβερνούσαν άλλοι θα έπαιρναν αμάσητα όλα τα μέτρα που ζητούσαν οι δανειστές χωρίς αντίμετρα. Η αλήθεια είναι ότι η μόνο κυβέρνηση που υπογράφει αμάσητα αυτά που δεν τόλμησε να υπογράψει καμιά άλλη (σαν την υποθήκευση της ελληνικής περιουσίας για 99 χρόνια) είναι η δική του. Ενώ τα λεγόμενα αντίμετρα δεν είναι παρά μια τρύπα στο νερό, δεδομένου ότι δίνουν ένα γλυφιτζούρι σ ένα παιδάκι αφού του έχουν πάρει το ψωμί και δεν μπορούν να εφαρμοστούν αν δεν εφαρμοστούν κατά γράμμα όλα εκείνα που παίρνουν το ψωμί απ το παιδί!! 

Όγδοο, είπε ο πρωθυπουργός ότι δεν τη χρεοκόπησε αυτός τη χώρα, αλλά την παρέλαβε χρεωκοπημένη. Η αλήθεια είναι ό0τι κανείς δεν τον κάλεσε να την παραλάβει. Εκείνος έριξε βίαια μια κυβέρνηση για να πάρει την εξουσία. 

Η αλήθεια είναι ότι παρέλαβε μια χώρα με 130 δισεκατομμύρια μικρότερο χρέος από όσο δημιούργησε ο ίδιος με την καταστροφική πολιτική του εδώ και 2,5 χρόνια. 

Η αλήθεια είναι ότι χωρίς τα δύο πρόσφατα μνημόνια που υπέγραψε, με τις εξοντωτικές περικοπές και ρήτρες, έχουν ρίξει τη χώρα πολύ πιο πίσω από εκεί που ήταν όταν την παρέλαβε. 

Ένατο, είπε ο πρωθυπουργός ότι όσα εισπράξει η κυβέρνηση θα πάνε για φοροελαφρύνσεις. Η αλήθεια είναι ότι ένα από τα προαπαιτούμενα που υπέγραψε με το ΔΝΤ είναι η παραπέρα κατάργηση φοροελαφρύνσεων, μέχρι μηδενισμού τους. Η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν είναι τόσο ανόητος που να πιστεύει ότι μια κυβέρνηση ληστεύει ένα λαό μόνο και μόνο για να του δώσει τα ληστευμένα πίσω! 

Δέκατο, είπε ο πρωθυπουργός ότι άλλο πράγμα είναι η ανεξάρτητη δικαιοσύνη και άλλο η ανεξέλεγκτη. Η αλήθεια είναι ότι η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη από το Σύνταγμα και ελεγχόμενη από τους μηχανισμούς της και από κανέναν άλλον. 

Ενδέκατο, είπε ο πρωθυπουργός ότι οι υπουργού έχουν δικαίωμα να κρίνουν τις αποφάσεις της δικαιοσύνης και ότι θα διατηρούν το δικαίωμα της κριτικής σε αποφάσεις που προκαλούν το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Η αλήθεια είναι ότι κανείς υπουργός δεν έχει δικαίωμα να κρίνει αποφάσεις πριν τελεσιδικήσουν. Τέτοιες παρεμβάσεις λειτουργούν ως απόπειρα επηρεασμού της δικαιοσύνης και ως εκ τούτου δεν επιτρέπονται. 

Η αλήθεια είναι ότι η δικαιοσύνη δεν κρίνει και δεν επιτρέπεται να κρίνει με βάση το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Γιατί μ αυτό το κριτήριο η πλατεία Συντάγματος θα ήταν γεμάτη κρεμάλες. Η αλήθεια είναι ότι το κοινό περί δικαίου αίσθημα καλλιεργείται και μανιπουλάρεται από κάθε πηγή έξω από το νόμο. 

Δωδέκατο, είπε ο πρωθυπουργός ότι αν ήταν ψεύτες δεν θα έφταναν μέχρι το παρά πέντε για να συμβιβαστούν με τους δανειστές το 2015. Η αλήθεια είναι ότι συμβιβάστηκαν με τους δανειστές ήδη από τον Φεβρουάριο του 2015 όταν υπέγραψαν τη συνέχιση του προγράμματος που είχε σταματήσει επί Σαμαρά! 

Δέκατο τρίτο, είπε ο πρωθυπουργός ότι το 80% των επαγγελματιών πληρώνουν σήμερα λιγότερες εισφορές. Η αλήθεια είναι ότι μόνο ο οδηγός του παπιού που συνεχάρη τον Πετρόπουλο πληρώνει λιγότερες εισφορές. Σχεδόν όλοι οι επαγγελματίες έχουν γονατίσει. 

Δέκατο τέταρτο, είπε ο πρωθυπουργός ότι ο ΕΦΚΑ είναι ένα πλεονασματικό ταμείο. Η αλήθεια είναι ότι το πραγματικό έλλειμμα του ΕΦΚΑ με όλα τα κονδύλια υπολογισμένα ξεπερνάει το 1 δις ευρώ. 

Δέκατο πέμπτο, είπε ο πρωθυπουργός ότι οι καλές ειδήσεις δεν προβάλλονταιι. Η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση έχει για λιβανιστές της πέντε από τα 8 τηλεοπτικά κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας και 10 από τις 18 πολιτικές και οικονομικές εφημερίδες που κυκλοφορούν.

Κατά τα άλλα, ο πρωθυπουργός μπορεί να είναι ψεύτης και να μην το αρνείται.
Αλλά, απατεώνας δεν είναι.
 

Γ. Παπαδόπουλος - Τετράδης
Πηγή Liberal

το είδαμε ΕΔΩ



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.