26 Ιουλίου 2017

Οι S-400 και η ΕΛΛΑΔΑ Ιφιγένεια εν Αυλίδι για την ΕΝΕΡΓΕΙΑ.

Γράφει ο Δρ Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Βιώνουμε μαζί με την κατάρρευση των αξιών όπου γης και τον παράλληλο θρίαμβο του παρασκηνίου. 
Η Ελλάδα είναι πλέον πρωταγωνίστρια σε αρχαία τραγωδία πριν την εκστρατεία του Γ΄ Παγκόσμιου  ΤΡΩΙΚΟΥ Πολέμου που πρόκειται να διεξαχθεί κυρίως  στα ΣΤΕΝΑ του ΒΟΣΠΟΡΟΥ και στην ενεργειακή λεκάνη της  Αν. Μεσογείου. 

«Η Ιφιγένεια εν Αυλίδι είναι η  τραγωδία που έγραψε ο Ευριπίδης με άγνωστο το έτος που διδάχτηκε (παίχτηκε). Το έργο εκτυλίσσεται με βάση το σχετικό μύθο της Ιλιάδας. Η επώνυμη ηρωίδα που βρίσκεται στις Μυκήνες προσκαλείται από τον πατέρα της Βασιλιά Αγαμέμνονα στο στρατόπεδο των Ελλήνων στην Αυλίδα λίγο πριν τον απόπλου για την (αποβατική) εκστρατεία της Τροίας https://el.wikipedia.org/ 

Οι υπογραφές έπεσαν μόλις χτες και τα όπλα ήδη πιθανώς πακεταρίζονται για να «κλειδώσουν»  ενεργειακά πεδία του Ελλαδικού Χώρου εν δυνάμει να υποδεχτούν εξέδρες εξόρυξης πετρελαίου ή φυσικού αερίου από δυτικές πολυεθνικές εταιρείες που εξειδικεύονται στο αντικείμενο.

Και ο Πούτιν και ο Ερντογάν επιθυμούν μονομερώς την πρωτοβουλία κινήσεων στο ενεργειακό μονοπώλιο του νέου ΕΛ- ΝΤΟΡΑΝΤΟ που ακούει στο όνομα Μεσόγειος. 

«Τη σχετική συμφωνία για την αγορά των ρωσικών συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας S-400 υπέγραψαν Άγκυρα και Μόσχα, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο τουρκικό κοινοβούλιο.

«Έγιναν βήματα με τη Ρωσία στο ζήτημα αυτό. Έχουν μπει οι υπογραφές και ελπίζω ότι θα δούμε τους πυραύλους S-400 στη χώρα μας, τους οποίους θα ζητήσουμε να κατασκευάζουμε από κοινού», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος απευθυνόμενος στο σώμα της τουρκικής βουλής»  http://www.economy365.gr/19:36 | 25.7.2017.

Η επικαιρότητα λέει αυτά αλλά το παρασκήνιο θα βγάλει άλλα. 

«Ήδη στις αρχές Ιουλίου, ο Fikri Işık, ο οποίος ήταν υπουργός Άμυνας μέχρι τον μεσολαβήσαντα ανασχηματισμό, δήλωνε ότι η τεχνική προεργασία έχει ολοκληρωθεί και ότι οι δύο από τις τέσσερις συστοιχίες των S-400 που θα εγκατασταθούν στην Τουρκία θα κατασκευαστούν επιτοπίως, για να υπάρξει μεταφορά τεχνογνωσίας. Κατά τον ίδιο, η έμφαση δίνεται στην εγχώρια παραγωγή και η προμήθεια των S-400 αποτελεί ενδιάμεση λύση, μέχρι την ανάπτυξη τουρκικού πυραυλικού συστήματος σε συνεργασία με την Γαλλία και την Ιταλία.

Σε κάθε περίπτωση, ασάφεια περιβάλλει το χρηματοδοτικό πακέτο της συμφωνίας, ύψους 2.5 δισ. δολαρίων, που έχουν υπογράψει η Ρωσία και η Τουρκία. Ο Vladimir Kozhin, προεδρικός σύμβουλος επί θεμάτων στρατιωτικής και τεχνικής συνεργασίας, έχει δηλώσει πως το Κρεμλίνο έχει εγκρίνει την πώληση προς την Τουρκία, όχι όμως και την χορήγηση δανείου που θα στηρίξει την αγοραπωλησία.

Οι δηλώσεις του επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων στρατηγού Joseph Dunford την Κυριακή, στο φόρουμ ασφαλείας του Άσπεν στο Κολοράντο.

"Θα ήταν ανησυχητικό αν το κάνουν, αλλά δεν το έχουν κάνει” τόνισε ο στρατηγός απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την προμήθεια των S-400 από την Τουρκία, χαρακτηρίζοντας τις σχετικές αναφορές ως "ανακριβείς".»  Του Κώστα Ράπτη http://www.capital.gr/26-Ιουλ-2017 11:33

Τελικά ο Στρατηγός δεν επιβεβαιώθηκε και άνοιξε δραματικά η αυλαία της συγκλονιστικής γεωπολιτικής ανατροπής στο ΑΙΓΑΙΟ.

Μέσα σε λίγες ώρες και σε σχέση με τις νέες επιβληθείσες κυρώσεις των ΗΠΑ προς Ρωσία και Ιράν μαζί με την ρευστότητα του Μεσανατολικού ζητήματος έφερε ταραχή για το τι μέλλει γενέσθαι στην βιομηχανική γερμανική καρδία που άρχισε να αισθάνεται κολπική αρρυθμία. 

«Η προειδοποίηση, που εξέδωσε το Γερμανικό Επιμελητήριο Βιομηχανίας και Εμπορίου, αντικατοπτρίζει τις ευρύτερες ευρωπαϊκές ανησυχίες 
Η επιβολή αυστηρότερων κυρώσεων από τις ΗΠΑ σε βάρος της Ρωσίας θα πλήξουν τις γερμανικές εταιρείες και θα θέσουν σε κίνδυνο την ενεργειακή ασφάλεια του Βερολίνου, αναφέρει το Γερμανικό ΒιομηχανικόΕπιμελητήριο.»
http://www.bankingnews.gr/26-Ιουλ-2017 


Οι Αρχηγοί των εν δυνάμει  στρατευμάτων του ενεργειακού Τρωικού πολέμου κάτι ετοιμάζουν και αλλοίμονο στις χώρες που διαθέτουν ενέργεια.

« Άμεση ήταν η αντίδραση και της ΕΕ που μπροστά στον κίνδυνο ενεργειακής εξάρτησης από τις «ακριβές» ΗΠΑ για πρώτη φορά διαχώρισε την θέση της από τους Αμερικανούς και μάλιστα τους απείλησε εμμέσως με αντίποινα καθώς ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη να ενεργήσει «μέσα σε ημέρες», αν οι προτεινόμενες νέες αμερικανικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας υπονομεύσουν την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης. 

«Το αμερικανικό νομοσχέδιο θα μπορούσε να έχει ακούσιες μονομερείς επιπτώσεις που επηρεάζουν τα συμφέροντα ενεργειακής ασφάλειας της ΕΕ», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο κ. Γιούνκερ, μετά από συνεδρίαση των Ευρωπαίων επιτρόπων.» 
http://www.pronews.gr/26-Ιουλ-2017 

Στο χέρι μας είναι να μην θυσιαστούμε σαν την Ιφιγένεια για την ενεργειακή επάρκεια των εταίρων και των εχθρών μας.
Πως γίνεται αυτό όταν όλοι έχουν ετοιμάσει την φωτιά στον βωμό της Θυσίας;

Μας έχουν προδώσει εχθροί και φίλοι , δεν είμαστε μόνο μόνοι αλλά και γυμνοί στην μπόρα που έρχεται.
Στην αδιέξοδη αυτή κατάσταση ο από μηχανής Θεός της καθημερινής μνημονιακής τραγωδίας μας θα μας ταρακουνήσει με ένα ΘΑΥΜΑ και κατά άλλους με ένα ΕΚΤΑΚΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ που θα εκτρέψει την ροή των πράγματων.

Στην ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ τα θερμά ικετευτικά ευχολόγια – προσευχές είναι το πνευματικό λογισμικό  του Ουρανού που εγκαθίσταται στην μίζερη ζωή και δίνει την ΛΥΣΗ.

Με Πίστη και Ελπίδα αδελφοί και θα χαρούν πολλοί (ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ)

Δρ. Κωνσταντίνος ΒαρδάκαςShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.