Τελευταίες αναρτήσεις

10 Ιουλίου 2017

ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ;

Γράφει ο Πέτρος Χασάπης 

Αυτή την απάντηση μπορεί να τη δώσει εύκολα η Τράπεζα της Ελλάδας, αλλά δυστυχώς, ακόμα και η κυβέρνηση δεν μπορεί να το ζητήσει, αφού η ΤτΕ δεν είναι ελληνική τράπεζα, αλλά παράρτημα στην Ελλάδα της ΕΚΤ με ξένους μετόχους.

Πως μπορεί να δοθεί η απάντηση; Απλά μερικές προσθαφαιρέσεις, μπορούν να μας δώσουν μια πρώτη γενική εικόνα της κατάστασης, η οποία θα μας δείξει αν θα πρέπει να προχωρήσουμε την έρευνα ή να σταματήσουμε να βαυκαλιζόμαστε. 

Αν πάρουμε ένα έτος ως έτος βάσης (π.χ. το 1974, το 1981, το 2004 κ.λ.π.) και από εκεί και μετά προσθέσουμε όλα τα έκτοτε δάνεια μέχρι σήμερα, τα πακέτα Ντελόρ, τα ΜΟΠ (μόνο τα ΜΟΠ ήταν 160 δις) και την εισροή συναλλάγματος και αφαιρέσουμε τα χρήματα που πήγαν για εξόφληση τοκοχρεολυσίων καθώς και τα ελλείμματα του εμπορικού ισοζυγίου, τότε το αποτέλεσμα που θα προκύψει, εάν είναι θετικό θα είναι χονδρικά το χρήμα που θα έπρεπε να βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Αν είναι αρνητικό, αν δηλαδή πληρώσαμε περισσότερα για τοκοχρεολύσια και για εισαγωγές σε σχέση με τις εξαγωγές, τότε δεν έχει σημασία η περαιτέρω έρευνα. Τότε θα μπορούσε να πει κάποιος ότι «όλοι μαζί τα φάγαμε», έστω και αν στην πραγματικότητα κάποιοι έφαγαν το ψαχνό και κάποιοι τα κοκαλάκια.

Η ΤτΕ λοιπόν μπορεί να δώσει άνετα αυτές τις απαντήσεις στο πιο πάνω ερώτημα, για το «που πήγαν τα λεφτά;». Πέρα από αυτό, η συντριπτική πλειοψηφία των χρημάτων που έφυγε στο εξωτερικό (ακόμα και τα εμβάσματα των αλλοδαπών μεταναστών) έφυγαν μέσα από τράπεζες και προφανώς η ΤτΕ έχει όλες αυτές τις αποστολές χρημάτων τόσο ως αξίες όσο και ως συγκεκριμένα ονόματα. Επομένως, με την πιο πάνω έρευνα μπορούμε να έχουμε και απάντηση στο τι έγιναν τα χρήματα, αλλά και στο ερώτημα πόσα βγήκαν στο εξωτερικό και από ποιους.

Αν η ΤτΕ ήταν ελληνική κάτω από τις εντολές της ελληνικής κυβέρνησης, αυτό θα ήταν μια εύκολη δουλειά ολίγων ημερών. Επειδή όμως η ΤτΕ δουλεύει στα πλαίσια και με τους κανόνες της παγκοσμιοποίησης, όπου τα εθνικά κράτη δεν έχουν δικαίωμα να ελέγχουν τις μεταφορές κεφαλαίων, τότε κι εμείς ποτέ δεν θα μάθουμε τι μας έχει συμβεί και αδίκως κάποιοι πωλούν ανέξοδη προπαγάνδα. 

πηγήShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.