Τελευταίες αναρτήσεις

4 Ιουλίου 2017

Απομένει μόνο η στιγμή που θα αρπαχτούμε με τον τούρκο και τους συνεργάτες του.

Γράφει ο Δρ Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Η απόφαση των πετρελαϊκών κολοσσών να προχωρήσουν σε εξόρυξη ενέργειας από την Κυπριακή ΑΟΖ δείχνει ότι η Τουρκία εισέρχεται με ανεξέλεγκτη ταχύτητα στο χρονοντούλαπο της Παγκόσμιας Ιστορίας. 

Ο νεοθωμανός σουλτάνος μετά το καλοκαιρινό πραξικόπημα του Ιουλίου στρώνει το χαλί της επίθεσης εναντίον της Ελλάδος. 

Μπροστά του έχει όλες τις γεωπολιτικές παραμέτρους τις οποίες προσπαθεί με διπλωματικά τσαλίμια να τις επηρεάσει. 

Αυτή την χρονιά που πέρασε το πρώτο πράγμα που θέλησε να κάνει ήταν να αποδυναμώσει την συναισθηματική σχέση που έχει η Ρωσία με την Ελλάδα και με «δώρα» εισήλθε στα τσαρικά ανάκτορα με το προσωπείο του φίλου και πέτυχε λυκοφιλία με τον Πούτιν, τίποτα άλλο προς το παρόν. 

Ο Ερντογάν γνωρίζει ότι ο πυροκροτητής των εξελίξεων είναι το δημοψήφισμα του Σεπτεμβρίου στο Ιρακινό Κουρδιστάν που θα έχει αλυσιδωτές αντιδράσεις μέσα στην χώρα του και στην ευρύτερη περιοχή της Μ. Ανατολής. 

Γνωρίζει το χαμένο της υπόθεσης από την στιγμή που οι ΗΠΑ του προέδρου Τραμπ θέλουν  εδώ και τώρα Κουρδικό Αυτόνομο Κράτος στην Μ. Ανατολή που θα γίνει ο θεματοφύλακας των δυτικών συμφερόντων στην ενεργειακή αυτή κρίσιμη περιοχή του πλανήτη.

Αν βάλουμε και τις άλλες σκοτούρες που έχει ο σουλτάνος με την υποβόσκουσα κοινωνική-οικονομική κρίση στο εσωτερικό του , απομένει  στους σχεδιασμούς του η ενεργειακή αντιπαροχή στο Αιγαίο και την Αν, Μεσόγειο  ώστε να εξισορροπήσει άλλες απώλειες. 
Ήταν αναμενόμενο  το υπό  εν δυνάμει σύσταση Κουρδικό να αποτελεί σημείο αποτυχίας των Διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό ως φαίνεται. 

«Η Τουρκία επιθυμεί τη διατήρηση των επεμβατικών δικαιωμάτων στην Κύπρο, τα οποία δεν αποκλείεται να τα χρησιμοποιήσει στο μέλλον.

Τσαβούσογλου: Θέλω στρατό στην Κύπρο και αν χρειαστεί να τον χρησιμοποιήσω»
http://www.iefimerida.gr/ 4 Ιουλίου 2017

Η απόφαση των πετρελαϊκών κολοσσών να προχωρήσουν σε εξόρυξη ενέργειας από την Κυπριακή ΑΟΖ δείχνει ότι η Τουρκία εισέρχεται με ανεξέλεγκτη ταχύτητα στο χρονοντούλαπο της Παγκόσμιας Ιστορίας.

Στους οθωμανικούς σχεδιασμούς απομένει μόνο η ¨ενεργειακή αντιπαροχή» του Αιγαίου που κάποτε του  την υποσχέθηκαν,  αλλά σήμερα οι πρώην φίλοι του Δυτικοί μετά την συμμαχία που συνέπηξε με τους Ρώσους του την πήραν πίσω, αλλά και για ένα ακόμη λόγο διότι τα ενεργειακά του Αιγαίου μπορούν μέσω μνημονικών διαδικασιών να χρησιμοποιηθούν από αυτούς τοκογλυφικά δεόντως.

Έμπροσθεν των οφθαλμών μας με τον πιο εναργές τρόπο ξεδιπλώνετε το σχέδιο που προαποφασίστηκε πριν πολλά χρόνια στο ανώτερο επίπεδο λήψης  γεωπολιτικής και γεω-οικονομικής απόφασης.

«η διάλυση της Τουρκίας και ο οικονομικός τεμαχισμός της Ελλάδος σε ζώνες ενεργειακής εκμετάλλευσης» 

Η μνημονιακή καθημερινότητα με το ανεπαρκές πολιτικό δυναμικό να διαχειριστεί κρίσιμα ζητήματα που σκάζουν συνέχεια. 

Η Βαλκανική φωτιά που αναζωπυρώνεται με τον υποβόσκοντα αλυτρωτισμό των γειτόνων μας,  επιδοτούμενη γενναία από τον σουλτάνο. 

Οι πυρήνες των τζιχαντιστών μέσα στην Ελλάδα που ακόμα δεν μίλησαν και οι σχέσεις τους με τους γείτονες. 

Και δυστυχώς άλλα πολλά συνθέτουν το εκρηκτικό μίγμα για να πυροδοτήσει ο σουλτάνος το σκηνικό εμπλοκής με την Ελλάδα… πριν ή μετά την ανακήρυξη του Κουρδικού. 

Όλα όσα βιώνουμε και όσα έρχονται είναι σημάδια ότι εισήλθαμε με φόρα στα γεγονότα που οδηγούν τον Ελληνισμό στην Κωνσταντινούπολη, όπως με σαφήνεια μας περιέγραψαν οι Άγιοι Πατέρες μας. 

ΣΤΩΜΕΝ καλώς αδελφοί με το όπλο της ΠΙΣΤΗΣ μας επί λόγχης. 

Με πίστη και ελπίδα  

Δρ. Κωνσταντίνος ΒαρδάκαςShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.