Τελευταίες αναρτήσεις

1 Ιουλίου 2017

Ιδού γιατί ανατράπηκε ο Καντάφι στη Λιβύη

Από την ανάγνωση της αλληλογραφίας της Κλίντον που δημοσιεύθηκε σχετικά πρόσφατα (προφανώς πρέπει να ευχαριστήσουμε την κ. Κλίντον και την Ρωσία για την ενημέρωσή μας), προκύπτουν συγκλονιστικές πληροφορίες για πολλά θέματα. 

Γράφει ο Γιώργος Αναγνωστόπουλος 

Η αλήθεια είναι ότι πολλές από αυτές τις πληροφορίες, καθ’ ότι αποσπασματικές, δεν είναι δυνατόν να οδηγήσουν προς το παρόν σε ασφαλή συμπεράσματα για όλα τα θέματα στα οποία αναφέρονται, στην υπόθεση όμως της Λιβύης η εικόνα πλέον είναι ξεκάθαρη και όλα τα κομμάτια έχουν μπει στην θέση τους. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που αποδεικνύεται ότι όταν θίγονται πολύ μεγάλα συμφέροντα, οι επιπτώσεις για μία χώρα ή χώρες, μπορεί να είναι τραγικές. Στην περίπτωση της Λιβύης επαναλήφθηκε το σενάριο ενός υπερφίαλου και διεφθαρμένου δικτάτορα, που πέφτει θύμα του Εγώ του και της Μεγαλομανίας του. 

Ο Καντάφι υπήρξε πάντα μεγαλομανής αλλά πάντα «μασκάρευε» τη μεγαλομανία του με μεγαλοϊδεατισμούς, ή μεγαλεπήβολα σχέδια. Ένα από αυτά ήταν η δημιουργία της «Πανφρικανικής Ένωσης», που θα του έδινε την ευκαιρία να κάτσει ως ισότιμο μέλος με τους ισχυρούς του κόσμου στις εκάστοτε διαπραγματεύσεις / διαβουλεύσεις. Οι απόπειρες αυτές του Καντάφι στο παρελθόν απέτυχαν λόγο της παρέμβασης Αγγλίας και Γαλλίας που έχουν τον πρώτο και τελευταίο λόγο στη Μαύρη Αφρική. 

Το σχέδιο που σηματοδότησε το τέλος του Καντάφι είναι το ακόλουθο: Η Λιβύη έχει μεγάλα αποθέματα σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο, δεν έχει όμως άλλα πολύτιμα και στρατηγικά μέταλλα ή ορυκτά όπως έχουν οι νότιοι γείτονες της (ιδιαίτερα οι γαλλόφωνες αφρικανικές χώρες), που έχουν τεράστια αποθέματα στρατηγικών μετάλλων. Την εξόρυξη όλου αυτού του πλούτου έχουν πολυεθνικές εταιρίες Ευρωπαϊκών συμφερόντων.

Όλες οι πρώην Γαλλικές αποικίες έχουν ένα κοινό νόμισμα, το CFA, κοινώς το Αφρικανικό Φράγκο. Το νομισματικό αυτό σύστημα δημιουργήθηκε καθ’ υπόδειξη της Γαλλίας και είχε μία σταθερή ισοτιμία, αρχικά με το Γαλλικό Φράγκο και αργότερα με το Ευρώ. Το νομισματικό αυτό σύστημα λειτουργούσε επ’ ωφελεία και των δύο πλευρών, εφόσον κατάφερνε να ελέγχει την νομισματική πολιτική όλων αυτών των χωρών και να αποφεύγει τη δημιουργία πληθωριστικών πιέσεων, άρα και τη σταθερότητα των τιμών.

Αυτό που κυρίως ενδιέφερε βεβαίως, ήταν η σταθερότητα τιμών των μεταλλευμάτων που πωλούνταν στην διεθνή αγορά. Πέραν όμως των όποιων οικονομικών πλεονεκτημάτων του συστήματος, υπήρχε και ένα άλλο πλεονέκτημα, πολύ πιο σημαντικό, το πλεονέκτημα να ελέγχει η Γαλλία τη νομισματική πολιτική αυτών των τόσο πλούσιων σε ορυκτό πλούτο χωρών και κατ’ επέκταση τις οικονομίες τους. 

Εννοείται ότι μέσω της Γαλλίας επωφελείτο και ολόκληρη η ΕΕ. Ο Καντάφι συνέλαβε το σχέδιο του λεγόμενου Χρυσού Δηναρίου, ένα νόμισμα που θα χρησιμοποιούσε τον χρυσό και άλλα ευγενή μέταλλα ως αποθεματικό, για να πραγματοποιεί τις εξαγωγές της χώρας του σε πετρέλαιο αλλά και τις εξαγωγές ορυκτών των γειτονικών χωρών σε πρώτη φάση. 

Η προοπτική ήταν το σύστημα αυτό να επεκταθεί και σε άλλες χώρες με στρατηγικές εξαγωγές. Αν πετύχαινε το σχέδιο, θα έθετε το παγκόσμιο νομισματικό σύστημα συναλλαγών σε αναθεώρηση, κάτι το οποίο κανείς πλην του Καντάφι επιθυμούσε… 

Το σχέδιο αυτό πανικόβαλε τη Γαλλία και κατ’ επέκταση και όλους τους συμμάχους της στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ. Η εντολή της ανατροπής του Καντάφι δόθηκε αμέσως και αυτό που ακολούθησε είναι πλέον το γνωστό μέρος της Ιστορίας.

πηγή 

ΣΧΟΛΙΟ
Το defence-point φυσικά ανήκει στα γεωστρατηγικά σάιτ που είναι ταγμένα στην δυτική ιδεολογία. Τάσσεται πάντα υπερ των δυτικών, νατοϊκών, και εβραϊκών συμφερόντων και συνεπώς δεν με εκπλήσσει ιδιαίτερα η στάση του κατά του Καντάφι τον οποίο χαρακτηρίζει "εγωπαθή και μεγαλομανή"... 
Και όντως μπορεί και να ήταν...
Το θεμα είναι όμως ότι ακόμα και από τα στοιχεία που παρατίθενται φαίνεται καθαρά ότι η Γαλλία (και φυσικά και οι άλλες δυτικές πρώην αποικιοκρατικές χώρες) επιδίωξε και πέτυχε να επιβληθεί οικονομικά μέσω ενός κοινού νομίσματος στις πρώην αποικίες της...

Ο Καντάφι πειθυμούσε αυτόν τον απεγκλωβισμό και την πλήρη ανεξαρτησία των αφρικανικών κρατών κι αυτό δεν μπορούσε να γίνει αποδεκτό...

Οπως χαρακτηριστικά λέει κι ο αρθρογράφος: 
Αν πετύχαινε το σχέδιο, θα έθετε το παγκόσμιο νομισματικό σύστημα συναλλαγών σε αναθεώρηση, κάτι το οποίο κανείς πλην του Καντάφι επιθυμούσε…

Φυσικά λέγοντας "κανείς" εννοούμε τα εβραιομασωνικά νεοταξικά σκυλιά που λαμβάνουν εντολές από μυστικές λέσχες και στοές των οποίων απόλυτο όργανο ήταν η Χίλαρυ Κλίντον...
Αυτά φυσικά δεν μπορεί να τα γράψει το Defence-Point γιατί είναι ένα σοβαρό σάιτ που σέβεται και είναι συνεπές στις αρχές του....
Κι έτσι θα τα διαβάσετε μόνο στα ερασιτεχνικά ιστολόγια που λένε απλά αυτό που όλοι υποψιαζόμαστε και σιγοψιθυρίζουμε...

Οπως και να έχει δυστυχώς η επόμενη μέρα μετά την ανατροπή Καντάφι που τόσο επιθυμούσε η Δύση και η Χίλαρυ στην Λιβύη, δείχνει και τις επιδιώξεις των νεοταξιτών μισανθρώπων...

Ολοι έχετε πρόσβαση στο διαδίκτυο για να διαβάζεται αυτές τις γραμμές κι όλοι μπορείτε να αναζητήσετε και να βρείτε τι κοινωνία υπήρχε στην Λιβύη την εποχή του Καντάφι και τι σήμερα...Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.