10 Ιουλίου 2017

Ο κρυφός πόλεμος των Ελλήνων χάκερ με τους Τούρκους.

Η ένταση στις σχέσεις των δύο χωρών Ελλάδας και Τουρκίας περνάει πλέον και στο ψηφιακό πεδίο μάχης και κορυφώνεται. Μετά τις επίθεσεις στην ιστοσελίδα του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα ακολούθησε το «χτύπημα» κατά της ιστοσελίδας του Δήμου Λήμνου και άλλων ελληνικών στόχων. 

Όπως αναφέρει αποκλειστικά στο CNN Greece, o Θεοφάνης Κασίμης, ιδρυτής της Audax Cybersecurity και πρώην χάκερ, η μάχη ανάμεσα στους ψηφιακούς στρατούς συνεχίζεται με αμείωτη ένταση και αναμένεται να κορυφωθεί. Όπως αναφέρει ο κ. Κασίμης, «βρίσκεται σε εξέλιξη ένας άτυπος κυβερνοπόλεμος, μεταξύ ομάδων χάκερ Ελλάδας και Τουρκίας, έχοντας ως σκοπό η μία να φανεί πιο ανταγωνιστική από την άλλη. Δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι αυτό που λέμε κυβερνοπόλεμος σε επίπεδο κρατών, καθώς οι επιθέσεις που εξαπολύουν οι εν λόγω ομάδες είναι ελαφριές, σε σχέση με έναν 100% κυβερνοπόλεμο».

Η μάχη ανάμεσα στους χάκερ διεξάγεται σε δύο επίπεδα: σε αυτό των κυβερνοεπιθέσεων και των εντυπώσεων. Με δημοσιεύσεις στα κοινωνικά δίκτυα παρουσιάζουν τα... ανδραγαθήματα και τα «επιτυχημένα» χτυπήματά τους , τα οποία αμφισβητούνται εκατέρωθεν. Η ελληνική πλευρά αναφέρει ότι κατέλαβε το site της τουρκικής αστυνομίας, ενώ η τουρκική, ούτε λίγο ούτε πολύ ότι «κατέβασε» τους ιστοτόπους υπουργείων, οργανισμών ασφαλείας και τραπεζών. Οι δημοσιεύσεις τους συνοδεύονται από τα hashtags #opShutdownTurkey #THTOpGreece.

Ποια είναι, όμως, η «ταυτότητα» και η σύνθεση αυτών των τουρκικών ομάδων; «Συνήθως οι ομάδες αυτές αποτελούνται από νεαρά άτομα, οι οποίοι γνωρίζουν καλά τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, στον προγραμματισμό, αλλά και στον εντοπισμό ευαίσθητων κενών ασφαλείας σε κάποια ιστοσελίδα. Έχοντας ως κριτήριο κάποιες ενέργειες της ελληνικής πλευράς, θέλουν να απαντήσουν αυτοί στο Διαδίκτυο, ότι εμείς είμαστε αντίθετοι, οπότε καλό θα ήταν να κάνετε ότι σας λέει η Τουρκία αλλιώς είμαστε εμείς». Η TURKHACKTEAM, η ομάδα που χτύπησε την ιστοσελίδα του Δήμου Λήμνου και έχει πραγματοποιήσει πάρα πολλά χτυπήματα παγκοσμίως, φέρεται να καθοδηγείται από τον γνωστό Τούρκο χάκερ ZoRRoKiN και να υπάρχουν διασυνδέσεις με κέντρα εξουσίας της χώρας.

Είναι, όμως, η Ελλάδα έτοιμη να αντιμετωπίσει τις κυβερνοεπιθέσεις που αυξάνονται διαρκώς; Όπως τονίζει ο κ. Κασίμης, «η Ελλάδα έχει κάνει πάρα πολλά σημαντικά βήματα, όσον αφορά στην άμυνα και την προστασία των ψηφιακών υποδομών της. Τα τελευταία χρόνια έχουν συγκροτηθεί ομάδες μέσα σε κρίσιμες υπηρεσίες, οι οποίες έχουν ως σκοπό την αντιμετώπιση των κυβερνοεπιθέσεων. Θα έλεγα ότι η Ελλάδα είναι μία μικρή χώρα, έχει ικανότατα στελέχη που μπορούν να προστατεύσουν τις κρατικές υποδομές και γίνονται μεγάλα βήματα ανάπτυξης σε αυτόν τον τομέα». 

Μήνυση από τον δήμαρχο Λήμνου 

Μήνυση κατά αγνώστων υπέβαλε σήμερα Πέμπτη ο δήμαρχος Λήμνου, Δημήτρης Μαρινάκης, μετά την ψηφιακή επίθεση που δέχθηκε από Τούρκους χάκερ, οι οποίοι κατέστρεψαν την ιστοσελίδα του Δήμου Λήμνου www.limnos.gov.gr, αφήνοντας τα διαπιστευτήρια της επίθεσής τους, το σήμα τους και την επιγραφή TURKHACKTEAM. Μάλιστα, οι χάκερ υποστηρίζουν ότι η επίθεσή τους αποτελεί απάντηση για τις προειδοποιητικές βολές από σκάφος του ελληνικού Λιμενικού εναντίον τουρκικού φορτηγού πλοίου με την ονομασία "ACT". 

Είχε προηγηθεί στις 23 Ιουνίου, η επίθεση κατά της επίσημης ιστοσελίδας του Έλληνα πρωθυπουργού, με τα τουρκικά μέσα να αναφέρουν ότι πίσω από την επίθεση στο primeminister.gov.gr. κρύβονται Τούρκοι χάκερ, ως αντίδραση στη στάση της Αθήνας για την υπόθεση της Αγίας Σοφίας. Ο χρήστης του Twitter με το όνομα Aslan Neferler Tim, σε ανάρτησή του, ανεφέρε: «Η ιστοσελίδα σας έγινε στόχος κυβερνοεπίθεσης. Η Αγία Σοφία είναι δική μας». 

Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης: Καμία επέμβαση στο περιεχόμενα και τα δεδομένα της ιστοσελίδας 

Για προσπάθεια παραβίασης από αγνώστους της ιστοσελίδας του Πρωθυπουργού που αντιμετωπίστηκε με επιτυχία κάνει λόγο το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης σε σχετική του ανακοίνωση, ενώ τόνισε ότι «ουδεμία αλλοίωση και επέμβαση στο περιεχόμενο και τα ψηφιακά δεδομένα αυτής κατέστη δυνατή». Επισημαίνει ότι τόσο για την ιστοσελίδας του Πρωθυπουργού όσο και για τις υπόλοιπες κυβερνητικές ιστοσελίδες τηρείται το αυστηρότερο πρωτόκολλο και οι πιο σύγχρονες μέθοδοι για την ηλεκτρονική ασφάλεια αυτών, ώστε να περιορίζονται και να αντιμετωπίζονται προσπάθειες παραβίασης. «Σε συνεργασία με όλες τις συναρμόδιες αρχές θα συνεχιστεί η έρευνα, προκειμένου να εντοπιστεί η προέλευση της επίθεσης», αναφέρει.

Πηγή: CNN.gr 
το είδαμε ΕΔΩShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.