7 Ιουνίου 2017

Οι "θεσμοί" και οι άλλοι..

Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος

Βεβαίως κι έχουν δίκιο οι δανειστές-τοκογλύφοι που ζητούν συνεχώς την αναδιάρθρωση της λειτουργίας του ελληνικού κράτους, δηλαδή της δημόσιας διοίκησης. 

Το ότι το κράτος μας είχε καταντήσει το απόλυτο κ@λοχανείο τα τελευταία τριάντα χρόνια, το έβλεπαν πάρα πολλοί.
Όσοι δεν το εβλεπαν ήταν ηλίθιοι, ή πασόκες, ή λαμόγια υπεράνω κομμάτων. 

Βεβαίως και έπρεπε να γίνει περιστολή δαπανών, ή μάλλον περιστολή της δημόσιας σπατάλης, και της κλοπής του δημοσίου χρήματος από τους ίδιους τους πολιτικούς και τους επιτήδειους γύρω τους.

Πώς ήταν δυνατόν να μην είχε απορήσει κάποιος απ' το γεγονός πως εδώ και τριανταπέντε χρόνια οι πολιτικοί έμπαιναν στον δημόσιο βίο καταχρεωμένοι και μετά από δυο με τρείς τετραετίες έφευγαν ή μπορούσαν να φύγουν ζάμπλουτοι χωρίς κανείς να τους ζητήσει ποτέ την εξήγηση του τρόπου πλουτισμού τους; 

Το ίδιο και οι δορυφόροι τους. Τα λαμόγια τους. Αυτοί με τους οποίους έστηναν τις δουλειές. Οι μπροστινοί.
Αυτοί κατά κύριο λόγο αποτέλεσαν την ακρίδα που λυμάνθηκε και κατέστρεψε τον τόπο.
Αυτοί είναι που φάγανε τριάντα-τόσα χρόνια τώρα επιδοτήσεις, Μεσογειακά Ολοκληρωμένα Προγράμματα, ΕΣΠΑ, προμήθειες Δημοσίου, μίζες απ' τις θηριώδεις (ύψους 10+ δις ευρώ κάθε χρόνο, επί τριάντα τόσα χρόνια) εξοπλιστικές αγορές, δημόσια έργα, και πάει λέγοντας.

Μόνον για τα εξοπλιστικά 20 ετών και την Ολυμπιάδα του 2004 φαγώθηκαν, "χάθηκαν" απ' τα δημόσια ταμεία πάνω απο 100 δις ευρώ. Χώρια το πόσο ακόμη στοίχισαν στην πραγματικότητα.

Και όταν λέμε "χάθηκαν" εννοούμε χάθηκαν, εξαφανίστηκαν από προσώπου γης και ελληνικής επικράτειας. 

Αυτή λοιπόν η καταδολίευση κρατικού χρήματος έπρεπε να σταματήσει.
Αυτό ζητούν εδώ κι ετπά χρόνια οι "εταίροι" και λοιποί τοκογλύφοι. Για το καλό μας;  Όχι.
Για να πάρουν το χρήμα τους πίσω (αυτό που θεωρούν ότι πρέπει να πάρουν).
Έγινε αυτό; Η περιστολή δηλαδή των δαπανών; 
Ναι, έγινε. Αλλά από λάθος δρόμο με λάθος τρόπο.

Αντί να περισταλούν οι σπατάλες και η αδιαφάνεια, κόπηκαν οι συντάξεις πάνω από 50% στις περισσότερες περιπτώσεις.
Μειώθηκαν 30 και 40% οι μισθοί.
Ελατώθηκαν τα κονδύλια για την Υγεία πάνω από 60%.  Ανάλογα και στην Παιδεία. 
Αυξήθηκαν στο διπλάσιο και τριπλάσιο οι φόροι, και εφευρέθηκαν νέοι τρόποι ληστείας των πολιτών, όπως ΕΝΦΙΑ, επιδόματα αλληλεγγύης κλπ. 

Διαμαρτυρήθηκαν για όλα αυτά οι τοκογλύφοι; Είπανε "ωπ! Δεν είπαμε να κόψετε αυτά, είπαμε να σταματήσετε την ληστεία του κράτους";
Όχι. Βολευτήκανε να παίρνουν τα χρήματά τους χωρίς να τους νοιάζει από πού προέρχονται σαν γνήσιοι τοκογλύφοι.

Εμείς οι αντιμνημονιακοί είμαστε οι πρώτοι που θέλουμε αναδιάρθρωση της δημόσιας διοίκησης, σταμάτημα της διαφθοράς, του πελατειακού κρτάτους, της κομματοκρατίας και της αναξιοκρατίας, όλων αυτών δηλαδή που ΔΕΝ προβλέπονται από τα μνημόνια που υπογράφουν οι δωσίλογοι με τους τοκογλύφους.

Γι αυτό και είναι όσο ποτέ επίκαιρος ο αντιμνημονιακός λόγος και αγώνας.
Όχι γιατί δεν θέλουμε τάχα εμείς την μεταρρύθμιση και το δημόσιο συμμάζεμα.
Αλλά γιατί ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΑΥΤΟΙ, οι ντόπιοι δωσίλογοι, ή δεν τους νοιάζει αρκεί να παίρνουν χρήμα, οι εξωχώριοι απατεώνες. 
Οι "θεσμοί"!..

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.