Τελευταίες αναρτήσεις

2 Μαρτίου 2017

ΟΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΙ ΕΛΙΓΜΟΙ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Παίζει “παιχνίδι” με τους δυο κομάντος που ζήτησαν άσυλο

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας” 
egerssi@otenet.gr
www.apostoloupanos.gr 

Την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017 στην Ελεύθερη Ώρα, στο άρθρο μου: “Η Ελλάς είναι απούσα από τις γεωπολιτικές ανακατατάξεις”, επεσήμαινα μεταξύ των άλλων, ότι είναι μια κινούμενη άμμος η Μέση Ανατολή και η Ανατολική Μεσόγειος.

«…Εκτός και αν οι δυο υπερδυνάμεις τα έχουν ήδη βρει κάτω από το τραπέζι, ως συνήθως, για το κρίσιμο γεωστρατηγικό και γεωπολιτικό χώρο της Μέσης Ανατολής και της Ανατολικής Μεσογείου. Όπως, το μοίρασμα του 50% προς 50% της Μέσης Ανατολής, μερίδια από τα ενεργειακά αποθέματα της Ανατολικής Μεσογείου, της συμμετοχής στον έλεγχο του υπό ίδρυση Κουρδικού κράτους. Σε αυτή την περίπτωση θα υπάρξει ανατροπή των δεδομένων της συνάντησης των τριών στη Μόσχα και θα αναμένεται να δούμε το νέο ρόλο που θα δοθεί στην Τουρκία, στη διαμορφούμενη νέα πολιτική κατάσταση στη Μέση Ανατολή και την Ανατολική Μεσόγειο…»!

Γενναία η απόφαση για τη μη έκδοση των 8 Τούρκων Αξιωματικών… 

Σε αυτό το ευρύτερο πλαίσιο εντάχθηκε και ο σάλος που ξέσπασε για την είσοδο των 8 Τούρκων στρατιωτικών με ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη, αμέσως μετά το πραξικόπημα κατά του Ερντογάν στην Τουρκία στις 15 Ιουλίου 2016. Όπου, από την πρώτη στιγμή που δημιουργήθηκε το ζήτημα, έγραψα με τόλμη και παρρησία πως δεν έπρεπε για κανένα, μα κανένα λόγο να εκδοθούν στην Τουρκία. Προέτρεπα με επιχειρήματα την κυβέρνηση, αλλά και τη Δικαιοσύνη να μην υποκύψουν στις αφόρητες πιέσεις του Τούρκου Σουλτάνου!

Έτσι και η κυβέρνηση – κυρίως με τον ΥΠΕΞ Νίκο Κοτζιά – στάθηκε στο ύψος της, αλλά και η Δικαιοσύνη με την οριστική και αμετάκλητη απόφασή της περί μη εκδόσεως των 8 Τούρκων στρατιωτικών!!

Τι συμβαίνει με τους δυο Τούρκους στρατιωτικούς;; 

Όμως, τις τελευταίες ημέρες ζούμε ένα νέο θρίλερ με την παράνομη είσοδο στη χώρα μας (15 Φεβρουαρίου) δυο Τούρκων στρατιωτικών της διαβόητης “Διμοιρίας Θανάτου” των Τουρκικών Ειδικών Δυνάμεων. Οι οποίοι κατηγορούνται από το καθεστώς του Ερντογάν, ότι συμμετείχαν στο σχέδιο της δολοφονίας του Τούρκου Προέδρου (Σουλτάνου) τη νύχτα του πραξικοπήματος.

Οι δυο συλληφθέντες, ήδη έχουν υποβάλλει αίτημα ασύλου στη χώρα μας.
Από αυτή την περίφημη ομάδα της “Διμοιρίας Θανάτου”, τα 44 από τα 47 μέλη έχουν  σκοτωθεί κατά τη νύχτα του πραξικοπήματος ή έχουν συλληφθεί, έχουν φυλακισθεί και παραπέμπονται σε δίκη. Οι υπόλοιποι τρεις (3), γράφεται, ότι είναι οι δυο (2) που συνελήφθησαν στη χώρα μας και ο τρίτος αναζητείται ακόμη. 

Ωστόσο, η δική μας πολύ έγκυρη πηγή, μας ενημέρωσε ότι οι τρεις (3) εναπομείναντες καταζητούνται και ουδεμία σχέση έχουν με τους δυο συλληφθέντες την 15η Φεβρουαρίου. Γι΄ αυτούς τους δυο, πουθενά δεν αναφέρεται ότι αναζητούνται, ούτε ότι φέρονται στον κατάλογο των καταζητούμενων!

Μια σπουδαία πληροφορία που πρέπει να εξετάσει το Υπουργείο των Εξωτερικών!

Η Τουρκία αναζητά αφορμή για θερμό επεισόδιο… 

Ωστόσο, όπως και να έχει, οι δυο Τούρκοι στρατιωτικοί δεν είναι ίδια περίπτωση με τους οκτώ, που προαναφέραμε.

Η βασική διαφορά των 2 από τους 8 είναι ότι οι δυο Τούρκοι στρατιωτικοί, φέρονται από την πλευρά της Τουρκίας πως συμμετείχαν στην απόπειρα δολοφονίας του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Γι΄ αυτό δημιουργούνται πολλά ερωτήματα, για το χρόνο εισόδου τους σε ελληνικό έδαφος, ταυτόχρονα με το αίτημά τους για τη χορήγηση πολιτικού ασύλου.

Αφού δεν πρέπει να είναι τυχαίο πως σκάει το νέο περιστατικό πολλούς μήνες μετά το πραξικόπημα στην Τουρκία, σε μια χρονική περίοδο που οι σχέσεις Ελλάδος και Τουρκίας είναι ιδιαίτερα τεταμένες λόγω της καθημερινής προκλητικότητας της Τουρκίας, η οποία φαίνεται πως επιζητά την αφορμή ενός θερμού επεισοδίου!

Να εξετασθεί η περίπτωση της τουρκικής προβοκάτσιας…

Αν λάβουμε λοιπόν, την εκδοχή άρνησης της Ελληνικής Πολιτείας της εκδόσεως των δυο Τούρκων στρατιωτικών, ελλοχεύει ο κίνδυνος ο Ερντογάν να γίνει ακόμη πιο πιεστικός και απαιτητικός στο αίτημα της εκδόσεώς τους, αφού επικαλείται ως σοβαρό στοιχείο την ενεργή συμμετοχή των δυο στη απόπειρα δολοφονίας του και να τη συνδέσει με την οριστική απόφαση της Ελλάδος περί της μη εκδόσεως των 8, σε ένα πλαίσιο γενικότερης αδιαλλαξίας της Ελλάδος και μη συνεργασίας με τη γείτονα χώρα. Αφού, ο ίδιος ο Ερντογάν έχει δηλώσει ότι οι  8 δεν είχαν ενεργή συμμετοχή στην απόπειρα δολοφονίας του, αλλά προσπάθησαν την ανατροπή του Πολιτεύματος της Τουρκίας!

Γι΄ αυτό, η περίπτωση των οκτώ (8) είναι τελείως διαφορετική από την περίπτωση των δυο (2). Έτσι, πρέπει να αναζητήσει η κυβέρνηση εις βάθος, την περίπτωση της προβοκάτσιας από την πλευρά της Τουρκίας του νέου ζητήματος της παράνομης εισόδου στη χώρα μας, των δυο Τούρκων στρατιωτικών. Να αναζητηθεί, το ενδεχόμενο της πιθανής καλοστημένης προβοκάτσιας από τον ίδιο τον Ερντογάν, προκειμένου μια νέα άρνηση από την πλευρά της Ελλάδος να του δώσει το ηθικό πλεονέκτημα δημιουργίας νομικών επιχειρημάτων για την έκδοση των οκτώ (8).

Μυστικές περίεργες συναντήσεις στην Άγκυρα…

Πρόσφατα την Άγκυρα επισκέφτηκε, αιφνίδια όπως έγραψε ο τουρκικός Τύπος, ο νέος αρχηγός της CIA Μάικ Πομπέο. Η οποία προέκυψε μετά από τηλεφωνική επικοινωνία του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και του ομολόγου του της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Επίσης, ακολούθησε η επίσκεψη στην Άγκυρα του Ρεπουμπλικάνου γερουσιαστή από την Αριζόνα Τζον Μακέιν, ο οποίος είναι και Πρόεδρος της Επιτροπής Ενόπλων Υπηρεσιών της Αμερικανικής Γερουσίας.

Μετά την 20λεπτη κλειστή προσωπική συνομιλία που είχε με τον Τούρκο Πρόεδρο, δήλωσε: “Οι ΗΠΑ θα πρέπει να εργαστούν μαζί με την Τουρκία… για να αντιμετωπίσουμε την αρνητική επιρροή των εχθρών και για να δημιουργήσουμε μια αποδεκτή ισορροπία δυνάμεων στην περιοχή”!

Αυτές οι επισκέψεις, όπου αναβαθμίζεται πάλι ο ρόλος της Τουρκίας στην περιοχή, εκτιμά η υψηλότατης διαβάθμισης πηγή μας, έχουν σχέση με την απαίτηση εκδόσεως στην Τουρκία των 2 στρατιωτικών, αλλά και την επιθυμία της Τουρκίας για την εκ νέου απαίτησή της για την έκδοση και των άλλων 8!

Ο πρόστυχος ρόλος του ΝΑΤΟ! 

Δεν πρέπει να μας διαφεύγει της προσοχής το γεγονός, ότι όλο αυτό το χρονικό διάστημα το ΝΑΤΟ “σιωπά” στη διάθεση της Τουρκίας να δημιουργήσει κάλυμμα δεδομένων ενός θερμού επεισοδίου μέσω της καθημερινής της προκλητικότητας, η οποία μπαίνει στα όρια του κόκκινου συναγερμού. Το οποίο τηρεί σιγή ασυρμάτου, ως Πόντιος Πιλάτος. Δηλαδή το ΝΑΤΟ ως συμμαχικός βραχίονας δεν ενοχλείται από αυτήν την προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας σε βάρος μιας επίσης Νατοϊκής χώρας;; Από τη στιγμή που μια ενδεχόμενη σύρραξη μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας θα κονιορτοποιήσει τη σταθερότητα της Νοτιοανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ!

Είναι τυχαία όλα τα παραπάνω;; Τα επεξεργάζεται η ελληνική κυβέρνηση;;

Η σιωπή της Μόσχας… 

Σε όλα τα παραπάνω να προσθέσουμε πως μας προβληματίζει η απόλυτη σιωπή της Μόσχας και τούτο γιατί, κατά την πρόσφατη επίσκεψη του ΥΠΕΞ της Ρωσίας Λαβρόφ στην Αθήνα, ο Λαβρόφ είχε δηλώσει ότι οι συνθήκες δεν αμφισβητούνται και δεν θα ανεχθεί – η Ρωσία – ανατροπή του Status Quo στο Αιγαίο! Μια δήλωση που είχε κυρίως ως αποδέκτη τον Ερντογάν, ο οποίος αμφισβητεί τη Συνθήκη της Λωζάνης.

Ας αναγνώσει σωστά τα μηνύματα η κυβέρνηση...

Γι΄ αυτό θα πρέπει – μεταφέροντας και τις ανησυχίες της πηγής μας που μετείχε σε επιτελεία αποφάσεων μιας άλλης εποχής – η κυβέρνηση και ειδικότερα το ΥΠΕΞ μας, να προσέξει το ζήτημα των 2 Τούρκων κομάντος! Ένας αδέξιος χειρισμός μπορεί να οδηγήσει την Πατρίδα σε απρόβλεπτες εξελίξεις!

Θα πρέπει η κυβέρνηση, όλα τα πολιτικά κόμματα, αλλά και το Πεντάγωνο να γνωρίζει ότι ο παμπόνηρος Ερντογάν, παίζει ακριβώς την πολιτική του Κεμάλ Ατατούρκ της περιόδου 1920-1922!

Όταν ο Κεμάλ εκμεταλλευόμενος επιδέξια τη ρήξη, λόγω συμφερόντων στην εγγύς και Μέση Ανατολή, των δυο Ανταντκών δυνάμεων (Μεγάλης Βρετανίας – Γαλλίας), διέσωσε την Τουρκία και βρέθηκε κερδισμένος, αντίθετα από εμάς, που ενώ βρισκόμασταν στο στρατόπεδο των νικητών, βρεθήκαμε τελικά ηττημένοι και ντροπιασμένοι με μια Μικρασιατική καταστροφή στην πλάτη!!Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.