29 Μαρτίου 2017

Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΟΣ ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ

Ο ελληνικός λαός παρακολουθεί τις εξελίξεις που διαδραματίζονται στην πατρίδα του ανίκανος να αντιδράσει, καθώς αυτές ξεπερνούν τις ίδιες του τις δυνάμεις εξαιτίας της δεινής οικονομικής κρίσης που ταλανίζει τη χώρα αλλά και εξαιτίας του κομματικού συμφέροντος των πολιτικών και της μη κοινής εθνικής γραμμής. 

Θα αναρωτηθεί κανείς όμως, το συμφέρον της πατρίδας εξαρτάται από τα ιδεολογικά συμφέροντα κάθε φορά; Ή μήπως έχει να κάνει με ένα ξεκάθαρο πατριωτικό ορίζοντα, που σκοπό έχει να διαφυλάξει την εθνική ασφάλεια και κυριαρχία, τη διατήρηση και συνέχιση της ιστορίας μας αλλά και την προάσπιση των συμφερόντων των Ελλήνων πολιτών και κάθε νόμιμου φορολογούμενου πολίτη ξεχωριστά; 

Εδώ τίθεται το ερώτημα περί ανθρωπισμού, καθώς στην παρούσα φάση, σαν να μην έφταναν όλα τα προβλήματα στην πατρίδα μας, ταλαιπωρούμαστε περισσότερο απ’ όλα τα άλλα ευρωπαϊκά κράτη με την προσφυγική κρίση.

Ταλαιπωρούμαστε, όχι βέβαια όσο οι δυστυχισμένοι πρόσφυγες, αλλά ως κράτος και ως πολίτες αισθανόμαστε να θίγονται πολλά σημεία των εθνικών μας δικαιωμάτων, χωρίς ίσως να καταλαβαίνουμε, ακόμη κι εμείς οι ίδιοι, τις συνέπειες του μεταναστευτικού για τις ζωές μας και τη χώρα. Πολύ σημαντικό θέμα είναι ο τουρισμός και σε αυτή τη φάση είναι άγνωστο για το πως θα κινηθεί ο τουρισμός το 2016 στην Ελλάδα, ενώ είναι ολοφάνερο πως σε 5 με 6 σημαντικά νησιά του Αιγαίου, ο τουρισμός έχει πέσει σε μηδενικά ποσοστά λόγω λαθρομετανάστευσης. 

Από την άλλη πλευρά, εν μέσω της οικονομικής κρίσης, δεν έχουν παρθεί πραγματικά γενναίες αποφάσεις ώστε να ελαφρυνθούν οι Έλληνες πολίτες οι οποίοι συνεχίζουν να αυτοκτονούν εξαιτίας της απόγνωσης, τρέχουν ταπεινωμένοι στα συσσίτια για λίγο φαγητό και ο αριθμός των Ελλήνων αστέγων αυξάνεται δραματικά. Με το τρίτο μνημόνιο μόλις στην αρχή του και τα χρέη των νοικοκυριών στα ύψη, έρχονται να προστεθούν στη χώρα μας μισό εκατομμύριο εγκλωβισμένοι πρόσφυγες. Ποιον μπορεί να πρωτοπρολάβει αυτό το ήδη μισοδιαλυμένο κρατος, ποιον να σιτίσει και ποιον να περιθάλψει;

Και τέλος η πρόβλεψη, αυτή που φαντάζει κινδυνολογία αλλά είναι σχεδόν δεδομένη, το σενάριο όπου στους καλοκαιρινούς καύσωνες οι μεταδοτικές και μολυσματικές ασθένειες θα είναι σε έξαρση, η απόγνωση στο ναδίρ, ενώ οι φιλάνθρωποι Έλληνες πολίτες θα έχουν εξασθενήσει από τη συνεχή παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας και από την άλλη οι “αμφιλεγόμενες” ΜΚΟ θα έχουν λάβει τα χρήματα τους και θα αποσύρονται σιγά σιγά για να βρουν …νέο αντικείμενο, σε άλλη χώρα-θύμα. Τότε λοιπόν τι θα κάνουμε ; Δεν σας γεννιούνται αυτά τα εύλογα ερωτήματα;

Ο ρόλος της Τουρκίας στα παράλια της Μ. Ασιας φυσικά είναι γνωστός και ύπουλος στο θέμα της διακίνησης των μεταναστών. Ποιος όμως είναι ο ρόλος των Ευρωπαϊκών κρατών; Ποιος ο ρόλος και η ευθύνη των μεγάλων δυνάμεων στην καθυστέρηση λήψης αποφάσεων; Από που παίρνουν γραμμή τα Σκόπια και η Αλβανία για τις προκλητικές ενέργειες προς την Ελλάδα και γιατί ελπίζουν βάσιμα να ενταχθούν στην ΕΕ; Μπορούν οι ίδιοι να ορθώνουν δική τους πολιτική κλειστών συνόρων ή εκτελούν εντολές με ανάλογη κάλυψη; Γιατί οι πολιτικοί τους αντιστέκονται, ενώ οι δικοί μας όχι; Ποιας χώρας κοινή γραμμή εξυπηρετούν όλοι μαζί, συνυπολογιζόμενης και της Ελλάδος και τι παιχνίδι παίζεται κάτω από τη μύτη μας; 

Στην Ελλάδα όμως, δυστυχώς οι Έλληνες πολίτες αρέσκονται να διχάζονται και να παίζουν το παιχνίδι των ΜΜΕ, τα οποία απειλεί (;) η κυβέρνηση με το θέμα της αδειοδότησης ώστε να προωθούν ακριβώς ό,τι τους ζητούν. Αυτό προκύπτει, για παράδειγμα, από την πλήρη συγκάλυψη αύξησης της εγκληματικότητας στον Πειραιά κατά 200% το τελευταίο 6μηνο, γεγονός που αποσιωπάται πλήρως. 

Για το τέλος άφησα το γνωστό πρόβλημα των Ελλήνων πολιτικών, οι οποίοι, λαμβάνουν αποφάσεις χωρίς την σύμφωνη γνώμη των πολιτών, παραχαράσσουν την ιστορία εξευτελίζοντας τις ιστορικές αρχές μας, την παράδοση και τον πολιτισμό μας. Άραγε εσείς είδατε στον πλανήτη άλλον πολιτικό να δίνει μάχη εναντίον των συμφερόντων της χώρας του; Αν ο κ. Μουζάλας εκτελεί τόσο σημαντικό έργο και είναι τόσο χρήσιμος στη χώρα, θα αντιλαμβανόταν το συμφέρον της χώρας του και δεν θα μας εξέθετε διεθνώς, μιλώντας για Μακεδονία αντί για Σκόπια. 

Η χώρα μας βρίσκεται σε οριακό σημείο να γίνει χώρος. Δεν είμαστε μακριά από μία νέα εθνική τραγωδία. Μην νομίζετε ότι γράφονται επιπόλαια όλα αυτά τα άρθρα, μην νομίζετε ότι γίνεται επιπόλαια όλη αυτή η προσπάθεια να αφυπνιστούν οι Έλληνες. Δεν μας έμεινε πολύς καιρός. Έλληνες ξυπνήστε! 
Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.