25 Μαρτίου 2017

Την Πατρίδα και την Πίστη δε θα μας τα πάρετε

Εχθροί της Ελλάδος για τον Ιησού Χριστό εργάζεσθε. Ο λυσσαλέος διωγμός σας δυναμώνει την ορθόδοξη πίστη μας. Έρχεται ο χειρότερος εφιάλτης σας. Αυτό που θέλετε να καταστρέψετε, αυτό θα αναγεννηθεί!

Η Ελληνο-ρωμηοσύνη θα αναβιώσει! Η Αυτοκρατορία της Ρωμανίας-Βυζαντίου θα αναστηθεί!

Κρατήστε επίσης και αυτό που έλεγε ο Άγιος Παϊσιος: «…θα γεμίσει ο τόπος εκκλησίες και θα σας τραβούν από το μανίκι να τους μιλήσετε για τον Χριστό!» Δείτε γιατί. Δείτε κάτωθι ορισμένες από τις κεντρικές διαφορές μας. Διαφορές που είναι χαοτικές (μεταξύ ημών των Ελληνορθόδοξων και υμών των Φράγκων/Παπικών/Δυτικών):

Α. Ελληνορθοδοξία: Καρδιά Ψυχή Κέντρο: ο Θεός Πνευματικοί νόμοι Άκτιστη, βιωματική γνώση Θέωση Αγιοσύνη, Αγιότητα Άφθαρτα, θαυματοποιά και αρρήτως ευωδιάζοντα λείψανα Αγίων και Μαρτύρων (γνήσια και υπερφυής απόδειξη για την παρουσία και την «άνωθεν επιλογή και απάντηση» του ίδιου του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού στην Ελληνο-Ορθόδοξη πίστη).

Β. Φραγκία/Παπο-Δύση: Νους Λογική Κέντρο: ο Άνθρωπος Φυσικοί νόμοι Κτιστή, θεωρητική γνώση Ορθολογισμός Ανθρώπινη Σοφία Παπικές «αγιοποιήσεις», Ανθρώπινα Βραβεία τύπου Νόμπελ, Χολιγουντιανά Όσκαρ κλπ. (γνήσια και αδιάψευστη απόδειξη για το ότι δεν υπάρχει καμία άνωθεν ευλογία ή παρουσία του Κυρίου μας στην παπική Δύση-Φραγκιά).

Γ. Η Καρδιά της κεντρικής διαφοράς Ελληνο-ορθοδοξίας και Παπο-Φραγκίας: Οι Ελληνορθόδοξοι ομιλούν «με!» τους ίδιους τους Αγίους και «με!» Τον ίδιο Τον Άγιο Τριαδικό Θεό, ενώ, αντιθέτως, οι Φραγκο-παπο-Δυτικοί ομιλούν «για!» τους Αγίους και «για!» τον (όποιο) Θεό. Μόνον οι Ελληνο-Ορθόδοξοι μπορούν και νιώθουν τη γιγαντιαία διαφορά της βιωματικής έννοιας του: ομιλούν «με!», ως προς το ομιλούν «για!» Αγίους και «για!» Άγιο Τριαδικό Θεό.

Κατά συνέπεια, η όποια προσπάθεια συν-αντίληψης και ο όποιος σχετικός περί αυτού διάλογος, δεν έχουν καμμία, μα καμμία απολύτως πιθανότητα πνευματικής συνάντησης ή έστω της κάποιας κοινής και ελαχίστης συνεννόησης. Πρόκειται για έναν απολύτως ατελέσφορο και δομικό διάλογο αενάως ασύμπτωτων απόψεων μεταξύ των «βιωματικώς βλεπόντων» και των «πνευματικώς τυφλών»

Συμπέρασμα: Μεταξύ της Ελληνορθόδοξης Ρωμανικής Ανατολής και της παπικής Δύσης υπάρχει και τους χωρίζει μια ολόκληρη άβυσσος. Υπάρχει ένα συμπαντικό και αγεφύρωτο χάος και αυτό θα διαρκεί χρονικώς: όσο ο Πάπας είναι και παραμένει «υπερήφανα Πρώτος» και «ταπεινότατα Αλάθητος».

Κεντρικό Ερώτημα-Παρατήρηση: Μπορούν να μας πουν λ.χ. οι Δυτικοί, ποιά είναι και πού ακριβώς βρίσκονται τα επί χιλιετίες δικά τους άφθαρτα και ευωδιάζοντα λείψανα ή, δηλαδή, των από τον «αλάθητο και πρώτο» Πάπα «αγιοκαταταχθέντων αγίων» της Φραγκίας;

Επισημείωση 1: Ευγένιος Βούλγαρης: Μετά το Σχίσμα η Δύση/Φραγκιά παύει και δεν αναδεικνύει πλέον Αγίους ή δηλαδή άφθαρτα και μυροβλύζοντα λείψανα.

Επισημείωση 2: Γράφει επί λέξει ο καθηγητής Πατήρ Γ. Μεταλληνός: «Ξέρετε, η Ορθοδοξία σε αντίθεση με τον παπισμό, το λέγω γι’ αυτούς που δεν το ξέρουν, δεν αγιοποιεί κανέναν. Αγιοποίηση: παρακαλώ να ξεχαστεί ο όρος. Είναι βλασφημία. Δεν υπάρχει αγιοποίηση στην Ορθόδοξη Εκκλησία, στους αγίους Πατέρες. Στην Ορθόδοξη Εκκλησία τι υπάρχει: αναγνώριση της αγιότητος. Ο Θεός με έκτακτες επεμβάσεις, με λείψανα που ευωδιάζουν, που θαυματουργούν, με τα λείψανα και με τις θεοσημείες αυτές αποδεικνύει την επέμβασή του στη συγκεκριμένη περίπτωση. Τότε τιμάμε τον υπό του Θεού διατηρηθέντα και αναγνωρισθέντα άγιο».

Επισημείωση 3: Διάλογος του Αγίου Γέροντος Παϊσίου με Αμερικανό επιστήμονα.
«Τί κατόρθωμα κάνατε σαν έθνος μεγάλο που είστε;»
– «Πήγαμε στο φεγγάρι», μου απάντησε.
– «Πόσο μακρυά είναι» τον ρωτάω;
– Ας πούμε, μισό εκατομμύριο χιλιόμετρα», μου λέει.
– Πόσα εκατομμύρια ξοδέψατε, για να πάτε στο φεγγάρι;
– «Από το 1950 μέχρι τώρα, μου λέει, έχουμε ξοδέψει ποταμούς δολαρίων».
– Στο Θεό πήγατε; τον ρωτάω.
– Πόσο μακρυά είναι ο Θεός;
– Ο Θεός, μου λέει, είναι πολύ μακρυά.
– Εμείς όμως, του λέω, μ’ ένα παξιμάδι πάμε στον Θεό!»

Επισημείωση 4: Πέρα από το γεγονός ότι Δυτικοί «μοναχοί» έφτασαν στο σημείο να εμπορεύονται τα ίχνη των ποδών του Χριστού, τους στεναγμούς του δικαίου Ιωσήφ κλπ., η Δυτική ψευδο-«εκκλησία» έφτασε να παρουσιάζει και μια ακόμη τραγική πραγματικότητα. Τα πολλαπλά λείψανα Αγίων και αγίων. Kατά πληροφορίες, στη Δύση σώζονται: 10 κάρες του Τιμίου Προδρόμου, 26 του αγ. Ιουλιανού, 6 του Αποστόλου Ανδρέα (του ιδίου σώζονται 17 χέρια!), του αγ. Ιγνατίου του Θεοφόρου 3 σώματα, 6 κάρες και πολλοί βραχίονες και κνήμες και του αγ. Παγκρατίου 30 σώματα! Συνεπώς, σύγχρονοι Έλληνες-Ρωμηοί: Βλέπετε πια όλοι σας ξεκάθαρα, το που οδηγούν οι φοβερές και τρομερές αιρέσεις των Φραγκο-παπικών;

Από το υπό κυκλοφορία βιβλίο των Ελληνορωμηών, «Ρωμηοσύνη: Ιστορικό-Οδοιπορικό-Αναβίωση» 
vimaorthodoxias.gr
το είδαμε ΕΔΩ



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.