29 Μαρτίου 2017

Ερντογάν: Πριν το δημοψήφισμα (Πάσχα) σαν αρνάκι. Μετά σαν οβελίας;

Γράφει ο Δρ Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Με κανένα και με τίποτε δεν θέλει να εμπλακεί η τουρκία στρατιωτικά μέχρι το δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου.

Ο λόγος είναι απλός. Δεν επιθυμεί ο σουλτάνος να πάρουν το πρώτο χέρι των εντυπώσεων οι στρατιωτικοί καθότι πιστεύει ότι ακόμα μέσα σε αυτούς υπάρχουν σταγονίδια εκτροπής του.

Άσχετα αν βγήκε στους δρόμους προς άγρα ψήφων και για αυτό δεν θα διστάσει όπως αφέθηκε να εννοηθεί ότι θα ¨τελετουργήσει¨ μεγαλοπρεπώς την Μεγάλη Αγία Παρασκευή μέσα στην ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ.

Όμως οι πρώην φίλοι και σύμμαχοι του δεν τον θέλουν να φτάσει ισχυρός μέχρι την 16 Απριλίου και για αυτό επιθυμούν να τσαλακώσουν το προφίλ του. Έτσι είχαμε και δηλώσεις.

Μήνυμα Yildirim σε Ευρώπη: Μην εμπλακείτε στο δημοψήφισμα - Ασχοληθείτε με τα δικά σας θέματα.

«Το τουρκικό δημοψήφισμα έχει προκαλέσει εντάσεις μεταξύ της Τουρκίας και πολλών ευρωπαϊκών χωρών.

Νέο μήνυμα προς την Ευρώπη έστειλε σήμερα (28/3/2017) η Τουρκία δια στόματος του πρωθυπουργού της χώρας Binali Yildirim, ενόψει του τουρκικού δημοψηφίσματος.

Ειδικότερα, ο Yildirim δήλωσε ότι η Τουρκία προειδοποιεί την Ευρώπη να μην αναμιχθεί στο δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί τον επόμενο μήνα για την αναθεώρηση του Συντάγματος και τη διεύρυνση των εξουσιών του προέδρου Tayyip Erdogan.

Μάλιστα, πρόσθεσε πως η Ευρώπη θα πρέπει «να ασχοληθεί με τις δικές της υποθέσεις». 28/03/2017 
www.bankingnews.gr 

Τώρα πάμε στα βαθειά νερά. 
Δύο εργαλεία έχουν οι Δυτικοί για να δημιουργήσουν αναστάτωση στην τουρκική κοινή γνώμη και να κόψουν την μεγαλορρημοσύνη του σουλτάνου.

Α. ΤΟ ΚΟΥΡΔΙΚΌ, το οποίο βράζει στην γεωπολιτική κατσαρόλα και ετοιμάζεται να σερβιριστεί.

Αυτό από μόνο του αν ανακοινωθεί πριν το δημοψήφισμα μέσα στην Τουρκία μπορεί να δημιουργήσει φυγόκεντρες τάσεις σε διάφορες εθνολογικές ομάδες , άσχετα αν συσπειρώσει προσωρινά τους οπαδούς του σουλτάνου.

Β. ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ και το θέμα της επέκτασης των 12 ναυτικών μιλίων, μόνιμο κυριαρχικό δικαίωμα της Ελλάδος που τελεί σε αναστολή μέχρι νεωτέρας.

Ο κ. Ερντογάν τα γνωρίζει και τα δύο αυτά καλά.

Στο μεν Κουρδικό έχει βαλτώσει στην Συρία και περιμένει ένα καλό αποτέλεσμα από το δημοψήφισμα για να τονωθεί και να προχωρήσει ανατολικά του Ευφράτη κόντρα στις ΗΠΑ και την Ρωσία.

Στο Αιγαίο από τον περασμένο Σεπτέμβριο για να προκαταλάβει θέσεις καθότι γνωρίζει τις διαθέσεις των δυτικών που εξυπηρετούν ταυτοχρόνως  και το τοκογλυφικό χρεοστάσιο της Ελλάδος, ανακοίνωσε πρόθεση αναθεώρησης της Συνθήκης της Λωζάννης.

Ουσιαστικά το μήνυμα το έστελνε στους τοκογλύφους.

¨-μακριά τα χέρια σας από τα ενεργειακά του ΑΙΓΑΙΟΥ, ανήκουν σε εμένα¨
¨- μπορεί την Ελλάδα να την χρεώσατε σε όλο τον ορυκτό και ενεργειακό της πλούτο, αλλά αυτά του ΑΙΓΙΑΟΥ ανήκουν σε εμένα¨

Για αυτό όταν  μπαίναμε στα μνημόνια αρθρογραφούσαμε δίκην χιούμορ.
«τα μνημόνια τα ψηφίσατε, τον Ερντογάν τον ρωτήσατε;»

Η τουρκία θέλει να  γίνει ενεργειακά αυτάρκης πέρα από την ανάδειξη της σε κόμβο αγωγών μεταφοράς ενέργειας.
Για αυτό διακαής πόθος της είναι το πετρέλαια του Κιρκούκ, της Μοσούλης και του Αιγαίου. Τελικά ότι πετύχει.

Αυτή την ενεργειακή αυτάρκεια της τουρκίας επιθυμεί να προσφέρει ο Ερντογάν στους ψηφοφόρους του ως δώρο για την ανάδειξη του στην θέση του σουλτάνου.
Και θα κάνει τα πάντα για αυτό αν πάρει ένα ισχυρό αποτέλεσμα.
Μέχρι το δημοψήφισμα ο κ . Ερτνογάν θα προκαλεί μόνο με την αθυροστομία του και με μεσσιανικές παραστάσεις, όπως το κάνει ήδη.

Φοβάται μην του βάλουν καμία τρικλοποδιά οι δυτικοί  πρώην σύμμαχοι του.
Άλλωστε  η επικαιρότητα βρίθει από ξένα  δημοσιεύματα για θερμό ή εν ψυχρώ επεισόδιο στο ΑΙΓΑΙΟ.

Μόνο αν το ποσοστό του πέσει κάτω από το 45% θα θελήσει ο σουλτάνος να ματαιώσει το δημοψήφισμα, να προκαλέσει μια πρόκληση στις γκρίζες ζώνες του Αρχιπελάγους κατά τους ισχυρισμούς των τούρκων, να κερδίσει εντυπώσεις και να  επανέλθει δριμύτερος ζητώντας την ψήφο των τούρκων.

Μπορεί να φτάσει μέχρι το Ελληνικό Πάσχα συμπεριφερόμενος σαν αρνάκι,  φυσικά μέσα του αισθάνεται λύκος, αλλά το ζητούμενο είναι τι θα πάθει μετά το δημοψήφισμα βλ ΠΑΣΧΑ;

Η Γεωπολιτική ζυγαριά ξαφνικά έγινε τόσο ευαίσθητη που και πούπουλο να βάλεις γέρνει.

Οι  σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας βαίνουν επιδεινούμενες και φυσικά αυτό έχει αντίκτυπο σε όλο το γεωστρατηγικό πλαίσιο και ειδικότερα αυτό που αφορά εμάς δηλ. των ΣΤΕΝΩΝ του Βοσπόρου, των διαδρόμων ναυσιπλοίας στο Αιγαίο και της ενεργειακής λεκάνης της Ανατολικής Μεσογείου.

Εν μέσω μίας προκλητικής πόλωσης, η Τουρκία ετοιμάζεται για το δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου για την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Εάν κερδίσει ο Ερντογάν θα επεκταθούν οι δικαιοδοσίες του και θα γίνει  απόλυτα αυταρχικός ηγέτης της χώρας. Εάν απολέσει  το δημοψήφισμα  ο σημερινός πρόεδρος, η Τουρκία θα μπει σε περίοδο  διαλυτικών αντιπαραθέσεων και μεγάλης αβεβαιότητας. 

Ο Ερντογάν  μετά το δημοψήφισμα  θέλοντας να ενώσει  τις “78 εθνοτήτες  και να ξαναφτιάξει μια “νέα Οθωμανική αυτοκρατορία” μπορεί να βρεθεί στην θέση του γεωπολιτικού οβελία των ισχυρών συμφερόντων.

ΣΤΩΜΕΝ ΚΑΛΩΣ αδελφοί
Όλα τα τέρατα έπεσαν να μας φάνε αλλά τελικά θα μείνει μαγιά (Μακρυγιάννης) για να γίνει το ΣΧΕΔΙΟ του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ και ήδη πραγματοποιείται.

Με πίστη και ελπίδα

Δρ. Κωνσταντίνος ΒαρδάκαςShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.