Τελευταίες αναρτήσεις

25 Μαρτίου 2017

Το νοήμα της Εθνικής παλιγγενεσίας σήμερα

Μουσικοσυνθέτης, Λογοτέχνης και Δημοσιογράφος

Ζούμε στους καιρούς της πλέον βαθιάς, της πλέον αρρωστημένης μορφής κρίσης. Μιάς κρίσης αξιακής, μιάς κρίσης πνευματικής που οδηγεί στην απαξίωση των πάντων. Όλες οι αξίες του “παλαιού κόσμου’ τίθενται σε έντονη αμφισβήτηση με έναν και μοναδικό σκοπό, την απεμπόληση τους απο τις κοινωνίες κάτι που θα τις καταστήσει πλέον έρμαιο όσο το δυνατόν ευκολότερο για τα σχέδια των εξουσιαστών αυτού του κόσμου.

Με κεντρική πολιτική και πολιτιστική γραμμή το σύνθημα “ότι ενώνει, πρέπει να τελειώνει”, η αποδομητές προσπαθούν σε όλα τα επίπεδα να πλήξουν την φυλή κτυπώντας την στα βασικά ζητήματα της Θρησκείας, της Πατρίδος και του δομικού κυττάρου κάθε κοινωνίας, τον θεσμό της οικογένειας.

Τούτες τις διαπιστώσεις τις έχω αναφέρει δεκάδες αν οχι εκατοντάδες φορές στα κείμενα όπου συντάσσω για χρόνια τώρα αναφορικά με τα ζητήματα της χώρας και θα έλεγε κανείς πως επαναλαμβάνομαι οικτρά σε μια προσπάθεια να κατανοήσω και να υποδείξω τα προβλήματα μιάς ολάκερης κοινωνίας και τα κεντρικά ζητήματα που δυστυχώς σχεδόν ποτέ δεν έρχονται στην δημοσιότητα προς συζήτηση.

Η ιστορία έχει λόγο να μελετάται μόνον και μόνον για τον παραδειγματικό της ρόλο και είναι δυστυχώς γεγονός δίχως αμφισβήτηση πως πολύ λίγα εώς τίποτε μας έχει διδάξει ως τα τώρα εκατόν ενενήντα έξι χρόνια έπειτα απο την εθνική μας παλιγγενεσία και την ίδρυση του νεοελληνικού κράτους.

Oι πρόγονοι μας δεν είναι σκονισμένοι πίνακες παρατημένοι σε κάποια αποθήκη του κοινωνικού ασυνείδητου της νεοελληνικής κοινωνίας. Είναι ζωντανά παραδείγματα και φάροι οδηγοί που μας δείχνουν τον δρόμο αναφορικά με την ατομική και την κοινωνική μας εξέλιξη απο το εγώ στο μακρυγιαννικό εμείς.

Ένα απο τα πλέον βασικά νοήματα της εθνικής μας επαναστάσεως η οποία επέστει προσπάθεια του να χαρακτηριστεί ως “κοινωνική” απαξιώνοντας τον αγώνα της φυλής, είναι αυτό το Μακρυγιαννικό “ΕΜΕΙΣ”. Ένα “ΕΜΕΙΣ” κατακερματισμένο σήμερα σε εκατομμύρια μικρά, μικρόψυχα “ΕΓΩ” που δεν νοιάζονται επουδενί για το σύνολο, αλλά μόνον δια την προσωπικήν τακτοποίηση. 

Η ανάγκη δέ επαναπροδιορισμού της Ελληνικότητος μέσα στον κυκεώνα μιάς δήθεν Ευρωπαικής ενώσεως υπό την σημερινή της πάντοτε μορφή, οφείλει να αποτελέσει ένα απο τα κύρια ζητήματα συζητήσεως τόσο σε ακαδημαικό όσο και σε άλλα επίπεδα. Τα ζητήματα μας, δεν βαίνουν καλώς διότι πάντοτε υπήρξαμε θύματα ενός συνολικού συνδρόμου ξενομανίας προερχομένου εκ της πλήρους άγνοιας της ιστορίας, των αγώνων και του ίδιου μας του εαυτού εν τέλλει. Υπήρξαμε κακοί παντελώς μαθητές του παραδείγματος των προγόνων μας οι οποίοι μαχόμενοι για την ελευθερία τους, μάχονταν την ίδια στιγμή και για εμάς δίχως να το συνειδητοποιούν ενδεχομένως. 

Εμείς τούτες τις ημέρες, πέραν των ελαχίστων λαμπρών εξαιρέσεων, θα “εορτάσουμε” την εθνική μας παλιγγενεσία για ακόμη μια φορά με τον μουσειακό της χαρακτήρα. Ουδείς θα σκεφτεί την επαύριον της εορτής το πως και το διατί αυτού του τιτάνιου αγώνα δύο αιώνες κοντά πίσω μας στην ιστορία και θα συνεχίζει να αναπνέει, δίχως να ζεί επί της ουσίας απεμπολώντας σε καθημερινή βάση τόσο τις αξίες για τις οποίες πολέμησαν κάποτε κάποιοι άγνωστοι σε εμάς ως εμείς άγνωστοι σε αυτούς, μα με την αδιόρατον κλωστήν της κοινής καταγωγής να μας συνδέει, όσο και το γενικότερο νόημα της εορτής αυτής.

Η Ελλάδα χάνεται. Οτι την έκανε μεγάλη και σεβαστή σβήνει και οι ελάχιστοι εναπομείναντες βοώντες εν τη ερήμω θα είπουν μονολογώντας πως δεν μας χρειάζονται στόματα πένες και γραφίδες, αλλά αυτιά, καρδιές και ψυχές, οι οποίες θα αφουγκραστούν και θα ενστερνιστούν οτι λέγεται και γράφεται σαν ένα κοινό μυστικό που όλοι το γνωρίζουν αλλά ουδείς το παραδέχεται.Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.