31 Μαρτίου 2017

Ο ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΑ ΑΟΥΣΒΙΤΣ... (μέρος 2ο)

συνέχεια από το 1ο μέρος

Του Αρχιμανδρίτη Χριστοδούλου Αγγελόγλου 

Πέραν, λοιπόν, του γεγονότος ότι λόγω ανησυχίας και αβεβαιότητας γεμίζουν τα ταμεία του γερμανικού δημοσίου, την ίδια στιγμή με το μη κλείσιμο της αξιολόγησης, το εσωτερικό της μνημονιακής χώρας διαλύεται και βυθίζεται στην ύφεση, στεγνώνουν τα κρατικά ταμεία, με αποτέλεσμα να παγώνουν οι πληρωμές του δημοσίου προς τους πολίτες. Δημιουργείται στάση πληρωμών από νοικοκυριά και επιχειρήσεις προς εφορία, ασφαλιστικά ταμεία, ΔΕΗ, ΟΤΑ κ.λ.π.

Στην αγορά κάτω από τις συνθήκες ασφυξίας που επιβάλλετε, οι επιχειρήσεις βάζουν λουκέτο, και κάποιες δεκάδες χιλιάδες μεταναστεύουν. Το τραπεζικό σύστημα είναι στα πρόθυρα κατάρρευσης, φυγή καταθέσεων (μόνο το πρώτο δίμηνο του 2017 σημειώθηκε εκροή καταθέσεων ύψους 3 δις ευρώ), έλεγχος κίνησης κεφαλαίων, κόκκινα δάνεια μη εξυπηρετούμενα πλέον (το πρώτο δίμηνο του 2017 σημειώθηκε αύξηση των «κόκκινων» δανείων κατά 1,5 δις ευρώ).

(Φυσικά έχετε θεραπεία· θα προβείτε προφανώς σε νέα ανακεφαλοποίηση με κούρεμα πλέον των καταθέσεων, αφού προηγουμένως με νόμο επιβάλετε την υποχρεωτική συναλλαγή ηλεκτρονικά και υποχρεώσετε να βάλουν μέσα οι Έλληνες τις αποταμιεύσεις τους που προνόησαν να εκταμιεύσουν πριν την θέσπιση των capital controls).

Αυξάνονται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου προς τους προμηθευτές του, με αποτέλεσμα να προκαλείται ασφυξία στις επιχειρήσεις και να κλείνουν ακόμα και φαρμακεία. Η φοροδοτική ικανότητα των νοικοκυριών εξαντλείται, καθώς μειώνονται τα εισοδήματά τους και αυξάνουν οι φόροι. Μόνο στην εφορία οι ληξιπρόθεσμες οφειλές τον Ιανουάριο μόνο αυξήθηκαν κατά 1,6 δις ευρώ. Εφορία, δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία, προβαίνουν σε κατασχέσεις των εναπομεινάντων λογαριασμών και περιουσιακών στοιχείων των Ελλήνων πολιτών.

Ένα ερώτημα βασανίζει το μυαλό μου. Άντε κι οι Έλληνες τα χρήματα τα ξόδευαν «στα ποτά με τις γυναίκες». Είπαμε, κ. Ντάϊσελμπλουμ, να έρθουμε στη δική σας «νοικοκυρεμένη» ευρωπαϊκή οικογένεια. Για να μπούμε στην ευρωζώνη, «επιδείξαμε» έλλειμμα 3% επί του ΑΕΠ και χρέος 60% επί του ΑΕΠ, όπως προέβλεπε η Συνθήκη του Μάαστριχτ.

Από 1/1/2001 με την ένταξή μας στην ΟΝΕ και στο ευρώ, η Ευρώπη για την ασφάλεια των κρατών όρισε οικονομικό επίτροπο να ελέγχει την οικονομία μας. Το 2009-2010 το έλλειμμα της Ελλάδος έφθασε στο 13% επί του ΑΕΠ!! Και το χρέος στο 129,7%. Οι Έλληνες, κ. Ντάϊσελμπλουμ, κατ’ εσάς «τα ξόδευαν σε ποτά με τις γυναίκες»· ο ευρωπαίος επίτροπος κ. Αλμούνια, ο οποίος ήλεγχε την οικονομία μας, δεν έβλεπε την εκτόξευση του ελλείμματος και του χρέους της Ελλάδος; Τι έκανε; Γιατί το αφήσατε να εκτοξευθεί; Για να μας βάλετε την αγχόνη στον λαιμό;

Και η ειρωνεία είναι ότι η κα Ζωή Κωνσταντοπούλου έκανε εξεταστική για το επονείδιστο, επαχθές και παράνομο χρέος, παρήλασαν όλοι από την επιτροπή, και δεν κλήθηκε ο μόνος υπεύθυνος, ο ευρωπαίος επίτροπος κ. Αλμούνια, που ήλεγχε όλα αυτά τα χρόνια την οικονομία μας, να μάθουμε κι εμείς τι έβλεπε, τι δεν έβλεπε, γιατί δεν έβλεπε, τι έκανε; Γιατί δεν έκανε; Τι κατέθετε στο διευθυντήριο της Κομισιόν; Γιατί τότε που ήταν ακόμα νωρίς, δεν επιβάλατε μέτρα; Διότι ευθύνη δεν έχει μόνο ο ελεγχόμενος, αλλά και ο ελέγχων, που είναι προϊστάμενος.

Ακούω κάποιους να αναφέρονται στον φασισμό του Χίτλερ και του ναζισμού. Από το μυαλό του Χίτλερ ούτε ως απλή φαντασία δεν μπορούσε να περάσει αυτό που κάνει η σημερινή Γερμανία. Πού να φαντασθεί ο δυστυχής, ότι χωρίς τανκς, στούκας, πολυβόλα, χωρίς καμμία απώλεια γερμανού στρατιώτη, χωρίς έξοδα πολέμου, ότι θα μπορούσε να κάθεται στο Βερολίνο, και νόμιμα να μεταφέρεται ο δημόσιος πλούτος των χωρών, οι καταθέσεις δισεκατομμυρίων ευρώ των πολιτών των άλλων εθνών προς το Βερολίνο, να διαλύει τα κράτη νόμιμα, να κάνει τους πολίτες των χωρών να αυτοκτονούν, να λιμοκτονούν, να θέτει τα κράτη υπό επιτροπεία και να εφαρμόζει νόμιμα τα αντίποινα της εξόντωσής τους. Ούτε κατά διάνοια αυτό το σχέδιο δεν πέρασε από το μυαλό του Φύρερ.

Πού να σκεφθεί ο δυστυχής Αδόλφος ότι μπορούσε να έχει από τον «άξονα» δημοκρατικά εκλεγμένες κυβερνήσεις, οι οποίες θα παραιτούνται της εθνικής κυριαρχίας τους; Και μάλιστα ότι θα τίθενται υπό την κατοχή και την επιτροπεία του, με μία μόνο υπογραφή ενός μόνο υπουργού Οικονομικών, όπως του δικού μας (που υπέγραψε τον Μάϊο του 2010 τη δανειακή σύμβαση και με το άρθρο 14§5 εκχώρησε την εθνική κυριαρχία χωρίς έγκριση και κύρωση από τη Βουλή)· και έδωσε το δικαίωμα της εγκατάστασης των «κατακτητών» (Τρόϊκας-ΔΝΤ), μέσα στα ελληνικά υπουργεία. Και πού να διανοηθεί ο δυστυχής ότι ακόμα και το ανώτατο Δικαστήριο της χώρας και οι ανώτατοι Δικαστές του ΣτΕ, θα έκριναν «νόμιμη» την εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας και την υποταγή; Ο Χίτλερ αδυνατούσε και να τα διανοηθεί όλα αυτά.

Για την επέτειο των 60 ετών από την ίδρυση της Ε.Ε., αφιερώνουμε το κάτωθι βίντεο που δείχνει τη βιωτή μας μέσα στον «ευρωπαράδεισο», για τον οποίο από το 1997 με το βιβλίο μας «Στη Δύση της Ελευθερίας» είχαμε ενημερώσει ότι στην πραγματικότητα πρόκειται για «ΚΟΛΑΣΗ».

Υ.Γ.: Επιτέλους, με μία δόση χιούμορ αν θέλετε, ως Έλληνες κάντε τη μοναδική σωστή ελληνική διαπραγμάτευση· πείτε στον Σόϊμπλε: «Για να μην αναγκάζεστε να δημιουργήσετε “στενό πυρήνα” ευρωζώνης, πόσα δις μας δίνετε (για να μπορέσουμε να μεταβούμε ομαλά στην δραχμή ή στο δολλάριο), και πόσο από το χρέος μας κουρεύετε, για να βγούμε από την ευρωζώνη και να μην σας παρενοχλούμε».

Το ανώτατο δικαστήριο της χώρας, το Συμβούλιο της Επικρατείας, και οι ανώτατοι δικαστές με την υπ’αριθ. 668/20.2.2012 ανέλεκτη απόφασή τους, έκριναν νόμιμο το μνημόνιο, το έκριναν Συνταγματικό, τη στιγμή που υπερισχύει του Συντάγματος. Και έκριναν ότι λαμβάνεται στα πλαίσια του δημοσίου συμφέροντος, τη στιγμή που όλα τα μέτρα που επιβάλλουν, είναι αντίθετα με το Σύνταγμα, που μαζί με την ΕΣΔΑ κατοχυρώνουν τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα των Ελλήνων. 

Επίσης το έκριναν νόμιμο, τη στιγμή που τα μέτρα που επιβάλλονται, ισοπεδώνουν το δημόσιο συμφέρον και καταστρέφουν την κοινωνία μας· τη στιγμή που ισοπεδώνουν και κατεδαφίζουν τα κοινωνικά δικαιώματα, την παιδεία, την υγεία, που επιβάλλουν τη γενοκτονία με την πρωτοφανή μείωση μισθών, συντάξεων, αναπηρικών επιδομάτων. 

Το έκριναν νόμιμο, τη στιγμή που με τα μνημόνια, το δημόσιο χρέος της Ελλάδος από 129,7% επί του ΑΕΠ της εκτοξεύθηκε στο 175%. Αυτό είναι το «δημόσιο συμφέρον» που είδαν οι ανώτατοι δικαστές της χώρας, παρόμοιο μ’αυτό που είδαν και για την επένδυση στις Σκουριές. Πάνω από όλα στην Ελλάδα είναι η… «νομιμότητα».

Εσείς, αγαπητοί μου Έλληνες, συνεχίστε απαθείς να πίνετε τον φραπέ σας και μην ακούτε αυτούς που «γάνιασαν» να σας φωνάζουν να σηκωθείτε από τον καναπέ σας…

Δεν γνωρίζω αν πιστεύετε ή όχι στον Θεό. Εκείνο όμως που γνωρίζω με σιγουριά, είναι ότι τα «αφεντικά» της Ε.Ε. και οι Έλληνες πολιτικοί, στερώντας σας κάθε ελπίδα, θα σας αναγκάσουν να πείτε: «Η ΕΛΠΙΣ ΜΟΥ Ο ΠΑΤΗΡ»· και αφού σας οδηγήσουν σε αδιέξοδα, από τα οποία για να ξεφύγετε, δεν θα μπορείτε να καταφύγετε ούτε στα ανώτατα Δικαστήρια και στους ανώτατους δικαστές (διότι αυτοί τα βρίσκουν όλα «νόμιμα»), θα σας αναγκάσουν να πείτε: «ΚΑΤΑΦΥΓΗ ΜΟΥ Ο ΥΙΟΣ»· και αφού σας κατασχέσουν και αυτή τημοναδική σκέπη του σπιτιού σας με πλειστηριασμούς (ακόμα και για χρέη 500 ευρώ), να είσθε σίγουροι ότι θα σας αναγκάσουν να πείτε και το: «ΣΚΕΠΗ ΜΟΥ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟ ΑΓΙΟΝ».  

Με την υπογραφή του
Αρχιμανδρίτη Χριστοδούλου Αγγελόγλου  
ΠΗΓΗ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.