31 Μαρτίου 2017

Ο ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΑ ΑΟΥΣΒΙΤΣ... (μέρος 1ο)

ΟΥΤΕ Ο ΧΙΤΛΕΡ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΧΕ ΔΙΑΝΟΗΘΕΙ… #ΕΥΡΩΖΩΝΗ 

Του Αρχιμανδρίτη Χριστοδούλου Αγγελόγλου

Στις 25 Μαρτίου συνήλθε στη Ρώμη η Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε. Εόρτασαν την επέτειο των 60 ετών από την υπογραφή της Συνθήκης της Ρώμης και την ίδρυση της Ε.Ε. Από την ίδρυσή της έχουν αλλάξει πάρα πολλά, και για την περιγραφή τους χρειάζονται τόμοι ολόκληροι να γραφτούν.

Όταν ο Κόνραντ Αντενάουερ, ένας εκ των βασικών ιδρυτών της, επισκέφθηκε τη δεκαετία του ’50 την Ελλάδα, είχαν χρειασθεί για την προσωπική του ασφάλεια και προστασία επτά (7) αστυνομικοί. Όταν η Μέρκελ το φθινόπωρο του 2012 επισκέφθηκε την Αθήνα, χρειάσθηκε να επιστρατευθούν 7.000 αστυνομικοί για την προστασία της, ελήφθησαν έκτακτα μέτρα, διακοπή κυκλοφορίας στο κέντρο της Αθήνας κ.λ.π.

Με τέτοιο τρόπο εξελίσσεται η Ε.Ε. Την 1η Ιανουαρίου 2001 η Ελλάδα εντάχθηκε στην ευρωζώνη, αφού η τότε κυβέρνηση με τη βοήθεια της Goldman Sachs παραποίησε τα στατιστικά στοιχεία για την αληθινή δημοσιονομική κατάσταση της χώρας. Για ένα τέτοιο θέμα μείζονος σημασίας, ο κυρίαρχος ελληνικός λαός ούτε ενημερώθηκε για τις επιπτώσεις που θα υποστεί, ούτε για τις θυσίες που θα κληθεί να κάνει. 

Η τότε κυβέρνηση προέβη στην ένταξη, επειδή η εγχώρια πολιτικο-οικονομική ελίτ που απομυζούσε το ελληνικό δημόσιο, είδε ότι αυτό αποτελούσε μία ευκαιρία για εύκολη πρόσβαση στον πρόσθετο πλούτο που παρείχαν τα ευρωπακέτα επιδοτήσεων. Τα «αφεντικά» της Ε.Ε. κατά ένα μεγάλο μέρος για πολιτικούς και ιδεολογικούς λόγους, επέλεξαν να προσποιηθούν ότι δήθεν δεν βλέπουν την πραγματική οικονομική κατάσταση της Ελλάδος και την παραποίηση των στατιστικών στοιχείων, κι έτσι την δέχθηκαν στην ευρωζώνη.

Την 1η Ιανουαρίου 2002 κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το ευρώ. Η πολιτική, οικονομική, επιχειρηματική ελίτ πανηγύριζε και η Αθήνα ήταν σε εορταστικό κλίμα, με τον τότε πρωθυπουργό κ. Σημίτη να δηλώνει: «Όλοι ξέρουμε πως η ένταξή μας στην ΟΝΕ (Οικονομική Νομισματική Ένωση), εξασφαλίζει για εμάς μεγαλύτερη σταθερότητα και ανοίγουμε νέους ορίζοντες κ.λ.π». Ο δε τότε υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Γιάννος Παπαντωνίου, δήλωνε: «Σήμερα είναι ιστορική ημέρα που τοποθετεί την Ελλάδα σταθερά στην καρδιά της Ευρώπης».

Τα πραγματικά δεδομένα που βιώνουμε στις μέρες μας, αποδεικνύουν εμπράκτως ότι η ένταξη της Ελλάδος στην ευρωζώνη, ήταν όντως μία απάτη και προδιαγεγραμμένη αποτυχία ιστορικών διαστάσεων, αλλά φυσικά στην χώρα της διαφθοράς δεν πρόκειται ποτέ να λογοδοτήσουν αυτοί που χωρίς να ενημερώσουν για την αλήθεια και χωρίς να λάβουν εντολή από τον κυρίαρχο Λαό, ενέβαλαν με απάτη την Ελλάδα και τους Έλληνες στη μεγαλύτερη καταστροφή ανά τους αιώνες. 

Αυτοί είναι δυστυχώς, οι ηθικοί αυτουργοί της εκχώρησης της εθνικής μας κυριαρχίας σε δανειστές, των χιλιάδων αυτοκτονιών, της πτώχευσης της Ελλάδος, της λήψης εκ της Ελλάδος του μεγαλύτερου δανείου πάνω στον πλανήτη αναλογικά με την έκταση και τον πληθυσμό της, η οποία αδυνατεί να το αποπληρώσει. Αυτοί επίσης είναι οι ηθικοί αυτουργοί της κατάσχεσης εκατοντάδων χιλιάδων σπιτιών, της ανεργίας του μισού πληθυσμού, της εξαθλίωσης του κοινωνικού ιστού, της μείωσης μισθών, συντάξεων, αναπηρικών συντάξεων, της οικτρής κατάστασης των νοσοκομείων…… κ.λ.π.

Σήμερα που εμείς ξεψυχάμε στον δρόμο, αυτοί συνεχίζουν να υποστηρίζουν την απάτη τους. Φυσικά υπάρχει λόγος: Η Ελλάδα πτώχευσε, η δημόσια περιουσία της δεσμεύτηκε, απομένει η πτώχευση και εκείνων των Ελλήνων που προνόησαν να έχουν πέντε λεπτά κάτω από το στρώμα τους. 

Πρέπει να τα πάρουν πρώτα και αυτά οι ευρωπαίοι με τη βοήθεια των δοσίλογων με κάθε τρόπο, και σας το υπογράφω, ότι πλέον μετά σαν «στημένη λεμονόκουπα» θα μας πετάξουν με τις «κλωτσιές» έξω από την ευρωζώνη, θέλουμε δεν θέλουμε. Η Ελλάδα θα βρίσκεται πλέον υπό διαρκή επιτήρηση και έλεγχο ανά τρίμηνο, με την απειλή κυρώσεων, προστίμων και επιβολή μέτρων μέχρι να ξεχρεώσει «εις τον αιώνα τον άπαντα» το μεγαλύτερο αναλογικά χρέος χώρας πάνω στον πλανήτη.

Βάσει των στοιχείων της Εurostat, το μεγαλύτερο δημόσιο χρέος μεταξύ όλων των χωρών της Ε.Ε. των 28 κρατών, το έχουν 13 χώρες που ανήκουν στην ευρωζώνη και μάλιστα αυτές που τέθηκαν σε «σωτήριο» μνημονιακό καθεστώς. Το 2010 αποκαλύφθηκε ότι το δημόσιο χρέος της Ελλάδος είναι 129,7% του ΑΕΠ της. Ίσως πει ο Ντάϊσελμπλουμ ότι φταίμε, διότι δήθεν τα φάγαμε «σε ποτά και με γυναίκες».

 Άντε κι αυτό να το δεχθούμε οι Έλληνες. Όμως, κ. Ντάϊσελμπλουμ, εσείς τα «αφεντικά» της ευρωζώνης, μας είπατε ότι με τέτοιο χρέος είμαστε χρεωκοπημένοι και προθυμοποιηθήκατε ως «νοικοκυραίοι» δήθεν να μας «σώσετε» με τα μνημόνια· και ενώ πλέον οι Έλληνες τρώμε από τα σκουπίδια, στα συσσίτια, διαλύονται οι οικογένειες, μένουμε άστεγοι, αυτοκτονούμε, παρόλα αυτά εκτοξεύσατε το δημόσιο χρέος μας με τα μνημόνιά σας στο 175% του ΑΕΠ!

Όταν ένας έχει συμπτώματα γρίπης, κ. Ντάϊσελμπλουμ, μπορεί -και είναι λογικό- να τον κατηγορήσεις ότι είναι απρόσεκτος, ότι βγήκε στο κρύο ιδρωμένος ή μη σωστά ντυμένος, ότι… ότι… ότι… Όταν όμως κ. Ντάϊσελμπλουμ, στην ευρωζώνη το ένα μετά το άλλο τα κράτη του νότου (και όχι μόνο), μπαίνουν στην «εντατική» και εξαρτώνται από το δικό σας «οξυγόνο» και από τη «δόση» σας, τότε μιλάμε για επιμελημένη δολοφονική επιδημία. Και αυτό πλέον αποδεικνύεται από όσα βιώνουμε στις μέρες μας.

Το 2007 βάσει των στοιχείων της Eurostat, το δημόσιο χρέος της Ιρλανδίας ανερχόταν μόλις στο 25% του ΑΕΠ της. Όταν το 2013 αποφασίσατε με τα μνημόνια να τη «σώσετε», το χρέος της εκτοξεύθηκε στο 123,7% του ΑΕΠ της· το αυξήσατε κατά 394,8%, σχεδόν το πενταπλασιάσατε.

Το 2007 το δημόσιο χρέος της Κύπρου ήταν οριακά κάτω από το όριο 60% του Μάαστριχτ· βρισκόταν στο 58,3% του ΑΕΠ της. Το 2013, πριν καν κλείσει έναν χρόνο μνημονιακού καθεστώτος, το δημόσιο χρέος το πήγατε στο 111,7% του ΑΕΠ της, και φροντίσατε να δεσμεύσετε το αέριο που πρόκειται να βγάλει στο μέλλον.

Το 2007 το δημόσιο χρέος της Πορτογαλίας ήταν στο 68% του ΑΕΠ της, και το 2013, μετά από τρία «σωτηριώδη» έτη μνημονιακού καθεστώτος, το πήγατε στο 129% του ΑΕΠ της.
Επιλείψει γάρ με διηγούμενον ο χρόνος περί των «σεσωσμένων» της ευρωζώνης.

Το ίδιο διάστημα, για πρώτη φορά χώρες της ευρωζώνης του βορρά, όπως λ.χ. η Γερμανία, για πρώτη φορά στην ιστορία της παρουσιάζει πλεόνασμα ετήσιο 200 δις ευρώ!!! Σ’αυτόν τον «ευρωπαράδεισο», λοιπόν, κάποιοι με πολύ ωραίο τρόπο (όχι πλέον με τανκς, στούκας, πολυβόλα, αλλά με δάνεια), δολοφονούν έθνη και λαούς…

Στους δε επιζώντες καθυστερούν το κλείσιμο της αξιολόγησης, δεν εγκρίνουν τη δόση τους, επιτείνοντας την αβεβαιότητα και την ανησυχία, και έτσι κάτω από τον φόβο της πτώχευσης, οι νότιοι στέλνουν δισεκατομμύρια ευρώ από τις καταθέσεις τους στα ασφαλή «καταφύγια» του γερμανικού δεκαετούς ομολόγου, Βund.

Έτσι στο γερμανικό δημόσιο εισρέουν κεφάλαια δισεκατομμυρίων, φθηνό χρήμα από όλη την Ευρώπη, τα οποία κεφάλαια χρησιμοποιεί και για τη δανειοδότηση των χρεωμένων χωρών. (Από την ανησυχία των άλλων κρατών για την κρίση στην Ελλάδα, το 2011 μόνο από την Ιταλία, έφυγαν 22 δις ευρώ και επενδύθηκαν στο 10ετές γερμανικό ομόλογο, Βund, και ο δείκτης του χρηματιστηρίου του Μιλάνου έπεσε κατά 6,8%).

Ακόμα, λοιπόν, και οι καθυστερήσεις σας για τη δόση μας, και η πρόκληση ανησυχίας, είναι με το αζημίωτο για εσάς, διότι τότε γεμίζουν τα δημόσια ταμεία σας ως ασφαλή «καταφύγια».

συνεχίζεται στο 2ο μέρος

ΠΗΓΗShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.