26 Μαρτίου 2017

Ο ΑΠΡΟΣΜΕΝΟΣ ΣΠΟΡΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ

Γράφει το σποράκι 

     Και μέχρι να πιάσει ο σπόρος της ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑΣ… προσγειώνω τους "επιβάτες μου" στα πάτρια εδάφη, αφήνοντάς τους να περιπλανηθούν στους δρόμους της Αθήνας. Η παρουσία τους προκάλεσε την περιέργεια των περαστικών βέβαια, μα ο Διηνέκης με την κόρη του ούτε που αισθάνθηκαν, πως είχαν έρθει από το ΜΕΛΛΟΝ! 
     Στάθηκαν όμως τυχεροί, γιατί τους "φύτεψα" εδώ, την ημέρα της ΕΘΝΙΚΗΣ σας ΕΠΕΤΕΙΟΥ. Έτσι είχαν την ευκαιρία να γίνουν θεατές των επετειακών εκδηλώσεων με την καθιερωμένη στρατιωτική παρέλαση αλλά και των μαθητών όλων των σχολείων. Και μη φανταστείτε, πως για την χρονική συγκυρία είναι ανεύθυνο το ΣΠΟΡΑΚΙ! 
     Επιλεγμένα τμήματα Στρατού ξηράς, Αεροπορίας και Λιμενικού με άρτια εμφάνιση και πλήρη εξάρτηση  παρελαύνουν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης υπό τους ήχους της δημοτικής μπάντας, επιδεικνύοντας με υπερηφάνεια τα όπλα και τον σύγχρονο εξοπλισμό τους συνταγμένα σε φάλαγγες με στρατιωτική ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ. 
     Οι μακρινοί επισκέπτες σας έστρεψαν την προσοχή τους στα στρατιωτικά αγήματα, ενώ συγχρόνως άκουγαν και τον επετειακό λόγο του εκφωνητή. Μη θέλοντας να τους στερήσω την ευδαιμονία τους, στήθηκα κι εγώ μαζί τους, μένοντας… κάγκελο (παρέλαση χωρίς κάγκελα γίνεται;) μαθαίνοντας την επαναστατική ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΑΣ.
     "Η Επανάσταση του 1821 ήταν και θα παραμείνει ως η μέγιστη δόξα για τον ελληνικό λαό. Έπειτα από αφόρητη σκλαβιά 368 χρόνων, οι αδούλωτοι αγωνιστές αυτόβουλα άδραξαν τ’ άρματα, ενάντια σε μια πανίσχυρη κι απέραντη αυτοκρατορία, αποφασισμένοι να πολεμήσουν ως τον θάνατο, για ν’ αποχτήσουν ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΑΡΞΗ. 
     Ο εχθρός είχε Στρατούς, χρήματα και τη νομιμότητα του κυρίαρχου. Οι ξεσηκωμένοι είχαν την απελπισία του σκλάβου. Κι όμως νίκησαν κι έγραψαν στις σελίδες της παγκόσμιας Ιστορίας, λαμπρότατο κεφάλαιο. Απόδειξαν πως κανείς λαός δεν μένει υπόδουλος, όταν πάρει την υπέρτατη απόφαση "να ζήσει ελεύθερος ή να πεθάνει.» 
     Το ηρωικό ανάστημα που σήκωσαν τότε οι γενναίοι αλλά σκλαβωμένοι Έλληνες στον Οθωμανό δυνάστη, είναι μήτρα που έδωσε έναυσμα για ξεσηκωμό κι άλλων λαών. Είναι κληρονομιά που πρέπει να μας οπλίσει και σήμερα με θάρρος, για να συστρατευτούμε ψυχικά, για την απελευθέρωσή μας κι απ' την τωρινή ΚΑΤΟΧΗ ΜΑΣ. 
     Το πνεύμα του 1821 είναι η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, που έκαναν οι Έλληνες στην μακραίωνη ιστορία τους και υπάρχει στους νικηφόρους αγώνες τους. Αντιστρατεύεται την ξενοδουλεία, την υποταγή, την διάλυση της κοινωνίας, τις ιστορικές ρίζες, τις ανθρωπιστικές αξίες. Οδηγεί απ' το «Εγώ» στο «Εμείς» , όπως έλεγε ο ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ. 
     Το πανανθρώπινο σύνθημα της Επανάστασης ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ έγινε Εθνικό Σύνθημα το 1838 και καθιερώθηκε η 25η Μαρτίου του 1821 ως ημέρα Αργίας και ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΟΡΤΗΣ. Το μήνυμα του 1821 πρέπει να μας εμπνεύσει την ανάγκη του ξεσηκωμού και την δίψα για απαλλαγή απ' τους προδότες ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ. 
     Όλες οι εκλεγμένες κυβερνήσεις μας επεδίωξαν να μας πείσουν, ότι δεν υπάρχει άλλη ρεαλιστική πρόταση, ότι είμαστε μόνοι σας χωρίς συμμάχους. Κι αυτοί τόοοοσο σκληρά διαπραγματεύονται! Υποτακτικά κόμματα και οικονομικοί παράγοντες αλληλοβολεύονται εν αγνοία του λαού, υποστηρίζοντας δανειστές και… «ΘΕΣΜΟΥΣ». 
     Σήμερα οι επικυρίαρχοι που θέλουν να μας γονατίσουν και να ακυρώσουν την αυθυπαρξία μας είναι η "Νέα Παγκόσμια Τάξη" των χρηματιστικών αγορών, που επιβάλλονται με οικονομικά και πολιτιστικά μέσα διεθνών θεσμών, όπως το Δ.Ν.Τ. και η Ε.Ε, με εξοντωτικό οικονομικό πόλεμο και με στρατιωτικές ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ. 
     Εμάς τους αληθινούς Έλληνες δεν μας τρομάζουν τα μέτρα τους, ούτε η προπαγάνδα τους, ούτε τα βόλια τους, γιατί ετούτος ο λαός «αντάρτης, κλέφτης, παλληκάρι», πάντοτε θα μένει αδούλωτος αγωνιστής. Ας είναι η επέτειος του 1821, η περήφανη παρακαταθήκη, που θα οπλίσει με δύναμη κι ελληνική ψυχή τους αγώνες που μας περιμένουν, για να ξανακάνουμε την Ελλάδα αγέρωχη, ανεξάρτητη κι ελεύθερη από κάθε ΤΥΡΑΝΝΙΑ. 
     Όσοι επιδιώκουν να μας γυρίσουν σε συνθήκες προ του 1821, όπου το «χάλκαιον χέρι βαρύ του φόβου» και «ο ζυγός δουλείας» σκίαζε τον λαό μας, να ξέρουν πως απέναντι στη νέα κατοχή, θα γεννηθεί μια νέα Επανάσταση. Οι πρόγονοί μας επαναστάτησαν χωρίς να τα λογαριάσουν αυτά, που και σήμερα μας ΑΠΕΙΛΟΥΝ. 
     Όπως είπε ο Γέρος του Μωριά το 1821 "δεν συλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα, ούτε πως δεν έχομε άρματα…», όπως είπαν οι πεινασμένοι νέοι της Εθνικής Αντίστασης το 1942 κι αντιστάθηκαν άοπλοι στις ναζιστικές ορδές και τους δωσίλογους, έτσι κι εμείς σήμερα θα βρούμε ΑΡΕΤΗ και ΤΟΛΜΗ για ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. 
     Τώρα που η απώλεια της εθνικής μας κυριαρχίας θέτει υπό αίρεση τα δικαιώματά μας και την ίδια την εθνική μας υπόσταση, πρέπει να ατσαλώσουμε την θέλησή μας και η ορμή μας να μην ανακόπτεται απ' τις κραυγές των προσκυνημένων, που προκαλούν σε υποταγή στα κελεύσματα και την υπεροπλία των ΚΑΤΑΚΤΗΤΩΝ. 
     Αυτή η επέτειος δεν είναι των προσκυνημένων ραγιάδων της Δεξιάς, ή της Αριστεράς! Αυτή η επέτειος είναι του ελληνικού λαού. Είναι δική μας. Σήμερα μας χωρίζουν μόλις τρία χρόνια απ' την 200στή επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας και η άσκηση της Εθνικής Ανεξαρτησίας είναι ανύπαρκτη και το ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ". 
     Η τελευταία λέξη του εκφωνητή ακούστηκε απ' τα μεγάφωνο σαν ΣΥΝΘΗΜΑ για ξεσηκωμό! Απρόσμενα ο κρυφός ρόλος του αποκαλύφθηκε και οι πολίτες ενωμένοι με τους Αστυνομικούς άρχισαν να ζητωκραυγάζουν.  Πρωτοστατώντας η ΕΛΛΑΔΑ χωρίς την μαντίλα, ορμά σ' ένα τανκ και στρέφει την κάνη προς το ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ! 
     Αυτή η ευτυχής συγκυρία αιφνιδίασε τόσο τον οδηγό του τανκ όσο και τον κόσμο, που με την παρότρυνση της Ελλάδας κατέλαβε και τα άλλα τανκ κι άρχισαν την επιθυμητή κατάληψη του κυβερνητικού κτιρίου… όπου μόνιμα δρούσαν εκ του ασφαλούς εις βάρος του λαού οι δοσίλογοι πρωτεργάτες της ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ. 
     Εικόνες Ιστορικής εξέγερσης κατέγραψαν οι κεραίες μου, για ενημέρωση ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ! 

το σποράκι 

(της Μαίρης Καρά)Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.