29 Μαρτίου 2017

Μνημονιακή σκλαβιά!…

Γράφει ο παπα Ηλίας Υφαντής

Το να καλούμαστε τα τελευταία χρόνια να γιορτάσουμε τις εθνικές μας γιορτές της 25ης Μαρτίου και της 28ης Οκτωβρίου μοιάζει με τραγική ειρωνεία. Ιδιαίτερα κατά τα χρόνια της πασοκονουδουλικής μνημονιακής δικτατορίας. Οπότε ο λαός με κιγκλιδώματα  και αστυνομικές διμοιρίες και κλούβες κρατιόταν μακριά από το χώρο των παρελάσεων. Σε τρόπο ώστε να μη μπορεί να καμαρώσει την μαθητιώσα νεολαία ή τα στρατευμένα παιδιά του. Τα οποία εντούτοις όφειλαν να αποδίδουν την «προσήκουσα» τιμή στην «εθνική μας ηγεσία». Μάλιστα κάποια χρονιά δεν επετράπη στο λαό ούτε ακόμη και  η είσοδος στο ναό του Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης. Κι όλα αυτά, για να μην ακούσουν οι εφιάλτες της πατρίδας τις ταιριαστές στην περίπτωση «επευφημίες». 

Και δυστυχώς και τα τελευταία χρόνια η μνημονιακή δικτατορία συνεχίζεται, παρότι η αστυνομική βία βρίσκεται σε σχετική ύφεση. Και ασφαλώς η τραγική ειρωνεία παραμένει απροκάλυπτα έκδηλη. Δεδομένου ότι, όπως θα ’λεγε και ο Πρωθυπουργός μας, το καραβάνι της ληστρικής κατοχής των δυτικών κανιβάλων συνεχίζει απτόητο την πορεία του. Καθώς ο λαός μας βρίσκεται σε αξύπνητη χειμερία νάρκη και τα οποιαδήποτε «γαβγίσματα» των, υποτίθεται, «διαπραγματευτών» μας αφήνουν παγερά αδιάφορους τους διεθνείς εργολάβους της εθνικής μας καταστροφής. 

Και πάντα το θέατρο αυτό του παραλόγου ακομπανιάρεται, όπως είναι ευνόητο, απ’ τα φερέφωνα των ξεπουλημένων ΜΜΕ. Που και αυτά με περισσή δολιότητα συνεχίζουν να παραπλανούν και να τρομοκρατούν τον εξουθενωμένο λαό. Και ασφαλώς όσοι τυχόν έχουν να πουν ή να κάμουν κάτι ουσιαστικό και ελπιδοφόρο, όπως επανειλημμένα έχουμε τονίσει, περιθωριοποιούνται και απομονώνονται. Παρότι και αυτοί ακόμη φοβούνται, όπως φαίνεται, μήπως τους πουν «γραφικούς» και «συνωμοσιολόγους», αν μιλήσουν για το γεγονός ότι όλα αυτά που συμβαίνουν δεν είναι αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης, όπως διατυμπανίζεται και πιστεύεται. Αλλά, όπως όλα δείχνουν, είναι αποτέλεσμα ενός καλοστημένου δολοφονικού σχεδίου, που αποβλέπει  στην εξαφάνιση της Ελλάδας και την εξόντωση του λαού μας. Προκειμένου να καρπωθούν τον πλούτο και τις ομορφιές της πατρίδας μας οι διεθνείς δολοφόνοι. Γιατί είναι οφθαλμοφανές το κακοηθέστατο παιχνίδι, που παίζεται ανάμεσα στο ΔΝΤ και τους ευρωπαίους «εταίρους» μας περί δήθεν ατέρμονων διαφωνιών. Των οποίων πάνσοφοι ξυλοσχίστες με φλύαρους διαξιφισμούς διερευνούν τα δυσεύρετα δήθεν βαθύτερα αίτια. Για να θυμίζουν έτσι τη λαϊκή παροιμία, που λέει ότι «όταν το λύκο τονε βλέπουμε, δεν ψάχνουμε για ντορό». 

Κι ας μην ξεχνούμε ότι η 25η Μαρτίου εκτός από εθνική είναι και θρησκευτική γιορτή. Η οποία μάλιστα κουβαλάει άκρως επαναστατικά μηνύματα, που εκπορεύονται μέσα απ’ το ίδιο το Ευαγγέλιο που, όπως και άλλοτε έχουμε τονίσει, είναι η μεγαλύτερη όλων των επαναστάσεων. Τη δύναμη του οποίου γνωρίζουν όσοι με αδυσώπητο μίσος το πολεμούν, ενώ την αγνοούμε εμείς, οι-υποτίθεται-χριστιανοί.  Και απόδειξη της αλήθειας αυτής αποτελούν πριν απ’ όλα τα όσα χαρακτηριστικά είπε η Παναγία στη μητέρα του Προδρόμου. Τονίζοντάς της ότι ο κυοφορούμενος απ’ αυτήν Γιος του Θεού θα γκρεμίσει τους τυράννους απ’ τους θρόνους και θα υψώσει τους ταπεινούς κι από το άλλο μέρος θα κάμει επαρκή τη ζωή των φτωχών, ενώ θα αφαιρέσει τα περισσεύματα της αδικίας των πλουσίων (Λουκά, α, 52-53). Αλλά και ο ίδιος ο Χριστός στην ιδιαίτερη πατρίδα του τη Ναζαρέτ είπε στους συμπολίτες του πως θα καταπολεμήσει τη φτώχεια, τη σκλαβιά, την αρρώστια και πριν απ’ όλα την αμαρτία, που είναι η ρίζα της πανανθρώπινης αθλιότητας (Λουκά,δ,16-20). Και φυσικά εξαιτίας της ανάλογης πολιτείας και διδασκαλίας του σταυρώθηκε. 

Που σημαίνει ότι το Ευαγγέλιο μας φωνάζει ιδιαίτερα μάλιστα στην τωρινή συγκυρία πως δεν αρκούν τα γεύματα της ελεημοσύνης. Γιατί βέβαια η ελεημοσύνη ή αν θέλετε η κοινωνική πρόνοια είναι απαραίτητη για τους πάσης φύσεως ανήμπορους ν’ αντιμετωπίσουν τις ανάγκες επιβίωσης. Αποτελεί όμως εξευτελιστική αντιμετώπιση εκείνων, που εργάστηκαν μια ζωή, για να εξασφαλίσουν αξιοπρεπή σύνταξη. Που όμως ασυνείδητοι εφιάλτες κατακρεούργησαν, προκειμένου να υπηρετήσουν τα συμφέροντα τα δικά τους και των αφεντάδων τους και να αναρριχηθούν σε θώκους εξουσίας. Κι ακόμη εξευτελιστικότερο είναι για τα εκατομμύρια εκείνων, που μπορούν να εργαστούν και η μεθοδευμένη ανεργία τους οδηγεί στην έσχατη απελπισία και πολλές χιλιάδες ακόμη και στην αυτοκτονία. Ή εξαναγκάζει τους νέους, που αποτελούν πολύτιμο για την χώρα μας εθνικό κεφάλαιο να ξενιτεύονται, προκειμένου να γίνονται πλουτοπαραγωγικοί παράγοντες άλλων χωρών. Δημιουργώντας έτσι δυσαναπλήρωτα κενά στην υποτιθέμενη προσπάθεια ηθικής ανάτασης και οικονομικής ανάπτυξης της πατρίδας μας. Τα οποία θα κληθούν να αναπληρώσουν κάποιοι κατά το μάλλον ή ήττον πλημμελώς καταρτισμένοι αλλοεθνείς. 

Και μπαίνει το ερώτημα: Ποια σχέση μπορεί να έχει ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου με το αηδέστατο και αηθέστατο αυτό μνημονιακό ντεκόρ; Τι να μας φλυαρήσουν οι ξεπουλητές της πατρίδας για το 1821! Τι να μας πουν για τους αγώνες και τις θυσίες των Σουλιωτών, του Καραϊσκάκη, του Μπότσαρη, του Διάκου, του Παπαφλέσσα, του Κολοκοτρώνη, του Μακρυγιάννη και τόσων άλλων! Ευλόγως σιωπούν.  Και τι να μας πουν  για τον Ευαγγελισμό της Παναγίας και το Ευαγγέλιο και τους αγώνες του Πατροκοσμά και πάμπολλων άλλων για την αφύπνιση του έθνους ; Και τι να πούμε όλοι εμείς; Όταν εκείνοι θυσιάστηκαν για την ελευθερία της πατρίδας κι εμείς τώρα θεώμεθα απαθείς να  ξεθεμελιώνεται  και να δολοφονείται η πίστη και  η πατρίδα και κάθε ίχνος ελευθερίας! Καθώς  οι μνημονιακοί εργολάβοι παγιώνουν την  επαχθέστερη και  απεχθέστερη σκλαβιά και αμαυρώνουν το λαμπρό πολιτισμό και την ιστορία των προγόνων μας… 

ΥΠΕΡΒΑΣΗShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.