31 Μαρτίου 2017

Μητροπολίτης Σιατίστης: «Η πραγματική Ελλάδα θα νικήσει και πάλι» (ΒΙΝΤΕΟ)

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε τη Δευτέρα 27 Μαρτίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλος ο οποίος πραγματοποίησε ομιλία με θέμα «Ευαγγελισμός: Ένα μήνυμα ελευθερίας» στο πλαίσιο των πνευματικών ομιλιών που διοργανώνει ο Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Πανοράματος. 

Ο Σεβασμιώτατος τόνισε μεταξύ άλλων: «Γιορτάζουμε την Εθνική μας Παλιγγενεσία αλλά δεν θα υπήρχε Παλιγγενεσία εάν δεν υπήρχε η Εκκλησία. Διότι απλά δεν θα υπήρχε λαός που να ζητάει να ελευθερωθεί. Θα μου πείτε ότι υπερβάλλω. Όχι. Μας το αποδεικνύει αυτό το ότι αρκετοί νεοέλληνες λένε «αρκεί να περνάω καλά και δεν με νοιάζει να είμαι κάτω από τον Γερμανό, τον Τούρκο ή τον Βούλγαρο». Μας το αποδεικνύουν σήμερα εκείνοι που καίνε τις σημαίες όταν εκείνοι θυσιάστηκαν για τη σημαία. Γιατί εκείνοι δε φοβόντουσαν το θάνατο και γι΄αυτό έβαλαν σαν σύνθημα «Ελευθερία ή Θάνατος». 

Δεν ήτανε ανόητοι οι Πατέρες μας. Ήξεραν ότι ο Χριστός με την Ανάστασή του είχε καταργήσει το θάνατο και γι΄αυτό όλοι οι αγωνιστές της Επανάστασης ήταν βαθυτάτης πίστεως. Η Παναγιά υπέγραψε την ελευθερία της πατρίδας μας και δεν παίρνει την υπογραφή της πίσω, λέει ο Κολοκοτρώνης. Βλέπετε τις προτάσεις: δε χρειάζονται οι παρελάσεις, δεν χρειάζονται τα στεφάνια. Όλα αυτά γίνονται για να ξεχάσουμε. Απλά για να ξεχάσουμε. Και ένας λαός που ξεχνάει ισοπεδώνεται. Σήμερα χρειάζεται ένας καινούργιος Ευαγγελισμός για τον τόπο μας. 

Να εμπιστευόμαστε την αγάπη του Χριστού και της Παναγίας μας, να βλέπουμε ότι αυτή η αλήθεια του Χριστού είναι η μόνη που φροντίζει τη ζωή των ανθρώπων και δεν τον οδηγεί στην καταστροφή. Από την άλλη πλευρά αν θέλουμε να είμαστε άξιοι των προγόνων μας, θα πρέπει να έχουμε πίστη και ανδρεία ψυχής όπως και τότε που φαινόταν ότι οι εχθροί ήταν πολλοί αλλά τελικά νίκησαν οι ταπεινοί Έλληνες. Ήταν δυνατός ο Θεός που τους προστάτευε. 

Έτσι και σήμερα, η πραγματική Ελλάδα θα νικήσει και πάλι εάν το πιστέψουμε και εμείς και αγωνιστούμε ο καθένας όπου είναι, ότι και αν είναι, ότι και αν κάνει. Είναι η ώρα της ευθύνης του καθενός μας διαφορετικά δεν δικαιούμαστε να γιορτάζουμε τίποτα. Αναφερόμενος στους αγωνιστές της Επανάστασης, είπε ότι όταν πήραν τα όπλα είπαν πρώτα «υπέρ Πίστεως» και μετά «Υπέρ Πατρίδος» και έκλεισε την ομιλία του λέγοντας τα λόγια των αγωνιστών: «να το θυμάστε αυτό. Και αν διαφωνείτε διαγραφείτε από Έλληνες». 

πηγή 

τα βίντεο είναι από τον χρήστη ThessVoiceCom


Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.