Τελευταίες αναρτήσεις

19 Μαρτίου 2017

Καταρρέουν…

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ βρίσκεται σε κατάσταση αποδρομής. Τα δείγματα της κατάρρευσης της είναι πλέον παντού και πολλαπλασιάζονται καθημερινά. 

Κάνουν διαπραγμάτευση με επικεφαλής έναν υπουργό Οικονομικών που αμφισβητεί τον πρωθυπουργό και ο ίδιος αμφισβητείται από το Μαξίμου. Τα εσωτερικά ρήγματα βαθαίνουν. Ο Πάνος Σκουρλέτης διεκδικεί ηγετικό ρόλο και προετοιμάζεται για την επόμενη μέρα. Ο Νίκος Φίλης έχει σηκώσει το δικό του μπαϊράκι. Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος επιχειρεί να αποσείσει τις ευθύνες από πάνω του. Η  ομάδα των 53+ θέτει όρους που έχουν άμεση επίδραση στον τρόπο που η κυβέρνηση καλείται να διαχειριστεί την απεμπλοκή της 2ης αξιολόγησης. Τα συντροφικά μαχαιρώματα πληθαίνουν –μέχρι και ο Κιμούλης τους γύρισε την πλάτη καταγγέλλοντας- οι βουλευτές δεν έχουν να πουν τίποτα στον κόσμο και μόνο η επικοινωνιακή ομάδα του Μαξίμου δουλεύει υπερωρίες για να δημιουργεί μαγικές εικόνες όπως αυτή με τα πλεονάσματα και τα αντίμετρα. 

Όλα τα αφηγήματα  της κυβέρνησης έχουν διαψευστεί γιατί οι προσδοκίες που καλλιέργησαν στηρίζονταν εξ αρχής σε συνειδητά ψεύδη και όχι σε λανθασμένη εκτίμηση της κατάστασης ή εμμονή σε ιδεοληψίες. Ο ΣΥΡΙΖΑ πληρώνει τα ψέματα που είπε και τις ελπίδες που καλλιέργησε. Το ίδιο συνεχίζουν να κάνουν και σήμερα διαμορφώνοντας το υπόστρωμα για τα επόμενα αδιέξοδα που θα προκύψουν.  

Στην οικονομία, στην κοινωνία, στην εξωτερική πολιτική, στην καθημερινότητα, οι μικρές ψηφίδες περιστατικών που μέχρι πρότινος συνέθεταν την εικόνα μιας κυβέρνησης που δυσκολεύεται να συντονιστεί και αδυνατεί να ασκήσει πολιτική, έχουν μετατραπεί σε βαριές πλάκες που καταπλακώνουν τη χώρα. 

Η απώλεια ελέγχου δεν αφορά μόνο στην οικονομία. Τα τελευταία 24ωρα η Ευρώπη παρακολουθεί την Ελλάδα να παρουσιάζεται ως εξαγωγέας τρομοκρατίας. Η ιστορία με τις επιστολές προς το ΔΝΤ και το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών μπορεί να εξελιχθεί σε ιδιαίτερα επικίνδυνη υπόθεση με σοβαρές επιπτώσεις για τη χώρα καθώς αποδεικνύεται ότι έχουν τεθεί σε κίνηση ιμάντες ανεξέλεγκτων μηχανισμών.

Αλλά όσο εμφανές  είναι ότι δεν μπορούν να πάνε ούτε ένα βήμα πιο πέρα, άλλο τόσο φανερό είναι ότι θα κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να μείνουν αμετακίνητοι στη θέση τους.  Ένας λόγος που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ δεν κλείνει την αξιολόγηση είναι ότι την επόμενη μέρα που θα συμφωνήσει στις περικοπές των συντάξεων, στους νέους φόρους και τις ομαδικές απολύσεις δεν θα έχει λόγο ύπαρξης. Θα είναι το κόμμα που έχει ψηφίσει τα σκληρότερα μνημονιακά μέτρα, και την ώρα που θα υπογράφει τα χαρτιά, θα υπογράφει παράλληλα τον πολιτικό αφανισμό του, την καταβύθιση της δημοσκοπικής παρουσίας του σε μονοψήφια ποσοστά και τον επιτάφιο της κυβερνώσας Αριστεράς που υποτίθεται πως υπηρετεί. 

Γι αυτό, παρότι καταρρέουν δεν θα πάνε σε εκλογές, ούτε θα οδηγηθούν σε περαιτέρω διάσπαση. Θα εξαντλήσουν όλο τον διαθέσιμο χρόνο γιατί η φυσιογνωμία του ΣΥΡΙΖΑ δεν επιτρέπει (ακόμη) να διαλυθούν οικειοθελώς στα εξ ων συνετέθησαν, ούτε να παραδώσουν τα σκήπτρα. Οι  επιλογές τους, οι χιλιάδες διορισμοί στο Δημόσιο και οι διορισμοί ημετέρων σε κρίσιμες θέσεις του κρατικού μηχανισμού, δείχνουν ότι σκοπεύουν να παραμείνουν στην εξουσία μέχρι να την «καταλάβουν», ακόμη και αν αποσυντιθέμενοι πάρουν μαζί τους τη χώρα ή την οδηγήσουν σε ατύχημα.
Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.