19 Μαρτίου 2017

Τί είναι το σχέδιο «Νέμεσις» των «Πυρήνων της Φωτιάς»

Της Μαρίνας Νικολάκη 

Αφού ανέλαβε την ευθύνη για την βομβιστική επίθεση στις 12-10-2016 στην κατοικία της εισαγγελέως Εφετών Γεωργίας Τσατάνη, στην οδό Ιπποκράτους, στα Εξάρχεια, (τότε μέλη της είχαν τοποθετήσει μηχανισμό με τρία κιλά εκρηκτικής ύλης και διπλό σύστημα χρονοκαθυστέρησης) η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς/F.A.I., με ανάρτησή της σε ιστότοπο ανάλογο του χώρου διευκρίνισε ότι σειρά έχουν κι άλλα πρόσωπα σύμφωνα με το σχέδιο «ΝΕΜΕΣΙΣ»... 

Και όπως φάνηκε το δεύτερο πρόσωπο ήταν ο υπ. Οικονομικών της Γερμανίας Β.Σόιμπλε.

Οσον αφορά τα δύο τελευταία γεγονότα, ερωτηματικά υπάρχουν για πιθανή διασύνδεση των αποστολέων στα δύο παγιδευμένα με εκρηκτικά δέματα που έφθασαν σε Βερολίνο και Παρίσι, την Τετάρτη και την Πέμπτη, στο γραφείο του γερμανού υπουργού Οικονομικών Β. Σόιμπλε και στο ΔΝΤ (οι γαλλικές αστυνομικές αρχές έχουν ήδη έρθει σε επαφή με τις ελληνικές και απέστειλαν οπτικό υλικό (φωτογραφίες) από τον χώρο της έκρηξης αναζητώντας πληροφορίες για την συνδεσμολογία του μηχανισμού και κατά πόσο αυτή είναι γνώριμη στην ελληνική αστυνομία) 

Σε ανάρτησή της η οργάνωση είχε προειδοποιήσει για τη δημιουργία ενός διεθνούς συνωμοτικού δικτύου πυρήνων της F.A.I. και της Σ.Π.Φ. σε δεκάδες χώρες που πραγματοποίησαν  εξαπολύοντας απειλές κατά της ζωής πολιτικών, δικαστών, δημοσιογράφων, επιχειρηματιών, εκδοτών και αστυνομικών. 

Το σχέδιο «Νέμεσις», όπως γράφουν, είναι να χτυπήσουν αυτά τα πρόσωπα: 

«Θεωρούμε πως είναι σημαντικό να μεταφέρουμε τις εχθροπραξίες μας, από τα χτυπήματα στα απρόσωπα σύμβολα της εξουσίας στο προσωπικό περιβάλλον του εχθρού, στα σπίτια του, στα γραφεία του, στα μέρη που συχνάζει, στα οχήματα που χρησιμοποιεί» 

Αναλυτικά το κείμενο: 

«Γνωρίζουμε πως “ουδείς αναντικατάστατος” για την εξουσία, όμως ξέρουμε πως χτυπώντας προσωπικά έναν από αυτούς, φοβίζεις εκατό. Δημιουργούμε μία παρακαταθήκη φόβου για τους ομοίους του και όποιον τον αντικαταστήσει. Είναι το δικό μας ελάχιστο αντίβαρο στην ισορροπία του τρόμου που διευθύνει ο εχθρός. Στην ισορροπία του τρόμου των εργατικών δολοφονιών από τα αφεντικά, των τυχαίων εκπυρσοκροτήσεων από τους μπάτσους, των χιλιάδων χρόνων φυλακής από τους δικαστές, των ψεμάτων από τους δημοσιογράφους, των νόμων και των διαταγών από τους πολιτικούς. Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, ο εχθρός έχει ονοματεπώνυμο και διεύθυνση. Χτυπώντας τους αποδεικνύουμε ότι τα πρόσωπα της εξουσίας δεν είναι άτρωτα. Παράλληλα, δεν εγκαταλείπουμε την αναρχική επίθεση στην τύχη μιας περιστασιακής σύγκρουσης με τους μπάτσους.

Αντίθετα, μονιμοποιούμε την επανάσταση στην καθημερινή μας ζωή, ανακαλύπτωντας τα πρόσωπα που κρύβονται πίσω από τις διαταγές και τις αποφάσεις που κυβερνούν την ύπαρξή μας, μελετώντας τις κινήσεις και τις διαδρομές τους και οργανώνοντας τους δικούς μας πυρήνες επίθεσης που ορίζουν τις απαντήσεις στις προκλήσεις της εξουσίας.

Δεν περιμένουμε ένα κοινωνικό βραχυκύκλωμα, που θα οδηγήσει σε μαζικές κινητοποιήσεις, αλλά γινόμαστε οι ίδιοι μέσα από τη δράση μας ο επιταχυντής της ιστορίας, δημιουργώντας το δίλημμα «ή με την εξουσία ή με την ελευθερία». Έτσι δημιουργούμε τόπους και εποχές, που η ιστορία δεν συμβαίνει, αλλά γράφεται από το χέρι μας. Το αναρχικό αντάρτικο πόλης είναι ένας τρόπος να κοιτάς κατάματα τη ζωή σε πρώτο πρόσωπο για να συγκροτηθεί ένα αυθεντικό συλλογικό “εμείς”. Είναι η οικοδόμηση μιας αναρχικής διαδικασίας απελευθέρωσης με θάρρος, συνέπεια και αποφασιστικότητα.

Οι ενέργειές μας δεν αποτιμώνται μόνο σε σχέση με το πλήγμα που καταφέρνουν στον εχθρό αλλά και βάσει της δυνατότητάς τους να αλλάζουν τη ζωή και σε εμάς τους ίδιους. 

Το Σχέδιο Νέμεσις είναι μια διεθνής πρόταση να φτιάξουμε μια λίστα με τα ονόματα των προσώπων της εξουσίας και να τα χτυπήσουμε στα ασφαλή μετόπισθεν που νιώθουν σιγουριά για τον εαυτό τους... να τους χτυπήσουμε στα ίδια τους τα σπίτια. Η έκρηξη της βόμβας στο σπίτι της εισαγγελέως Γ. Τσατάνη ήταν το πρώτο χτύπημα, η πρώτη πράξη του Σχεδίου Νέμεσις. Μοιραζόμαστε το σχέδιο με όλους τους πυρήνες της FAI-IRF και των αναρχικών της πράξης σε όλο τον κόσμο, θέλοντας να ανοίξουμε έναν διάλογο για τη διάχυση του αναρχικού αγώνα. Και γνωρίζουμε πως ο καλύτερος διάλογος για μια αξιολόγηση μιας δράσης δεν μπορεί παρά να γίνει μέσω μιας νέας δράσης... 

Το Σχέδιο Νέμεσις είναι ένας χαιρετισμός στους αιχμάλωτους συντρόφους που κρατούνται στα κελιά της δημοκρατίας σε όλο τον κόσμο και λείπουν από δίπλα μας. Αφιερώνεται ξεχωριστά στα μέλη της Σ.Π.Φ. Οικονομίδου Όλγα, Πολύδωρο Γιώργο, Τσάκαλο Γεράσιμο, Τσάκαλο Χρήστο, στην αναρχική συντρόφισσα Σπυροπούλου Αγγελική και στους ιταλούς συντρόφους της FAI Alfredo Cospito και Nicola Gai».κατέληξε η ανακοίνωση. 

Τον ίδιο καιρό, παραμονές της επίσκεψης Ομπάμα στην Αθήνα, σε άλλο κείμενό τους, οι «Πυρήνες της Φωτιάς» υποστήριζαν, μεταξύ άλλων, ότι «οι αναρχικοί, ως ο μόνος εσωτερικός εχθρός της εξουσίας, μπορούμε να γίνουμε ο καταλύτης της σύγκρουσης και να τους χαλάσουμε τη γιορτή... Μπορούμε να τους επιστρέψουμε ελάχιστη από τη βία που ασκούν καθημερινά πάνω μας... τη βία της οικονομικής κρίσης, των πολέμων στη Μέση Ανατολή, των δολοφονιών στην Παλαιστίνη, του φασισμού στην Ουκρανία, των συγκρούσεων στην Αφρική, των στρατοπέδων συγκέντρωσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση... » 

Υπενθυμίζεται ότι στις 3 Νοεμβρίου του 2010, 14 συνολικά δέματα - βόμβες είχαν αποσταλεί σε πρεσβείες στην Ελλάδα, αλλά και κατά στόχων στο εξωτερικό, μεταξύ των οποίων ήταν η Γερμανίδα καγκελάριος, Αγκελα Μέρκελ, ο τότε πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί και ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι. 

Μάλιστα, ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, Τόμας Ντε Μεζιέρ, είχε κάνει τότε συγκεκριμένη αναφορά στην Ελλάδα και την τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», η οποία και περίπου τρεις εβδομάδες αργότερα ανέλαβε την ευθύνη για τα εν λόγω δέματα. 

Τέσσερις μήνες αργότερα, τον Μάρτιο του 2011, σε επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής σε κρησφύγετο στη Νέα Ιωνία Βόλου, όπου είχαν συλληφθεί μέλη της οργάνωσης, βρέθηκαν προσχέδια και τελικά κείμενα της προκήρυξης. 

Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς - Σχέδιο Νέμεσις - Πράξις 2- 

Διαβάστε τη προκήρυξη για το πακέτο εκρηκτικών που εστάλη στον Β.Σόιμπλε 

9 χρόνια μετά από την πρώτη εμφάνιση της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς τον Γενάρη του 2008. 

Μετά από περισσότερες από 300 επιθέσεις σε στόχους της κυριαρχίας που είχαν σαν αποτέλεσμα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ σε καταστροφές και τη μεταφορά του φόβου στο στρατόπεδο της εξουσίας. 

Μετά από περισσότερες από 60 συλλήψεις συντρόφων και άλλων ατόμων, όλα αυτά τα χρόνια, που έχουν κατηγορηθεί σαν μέλη μας και χιλιάδες χρόνια φυλακής που τους έχουν επιβληθεί. 

Μετά από τόσες φορές που υπουργοί και αρχηγοί της αστυνομίας δήλωναν στα media ότι έχουν καταφέρει να μας «εξαρθρώσουν» και ότι «η Σ.Π.Φ. τελείωσε». 

Μετά από την ένταξη της Σ.Π.Φ. στις λίστες με τις “τρομοκρατικές” οργανώσεις του State Department στην Αμερική και της Europol στην ΕΕ.... συνεχίζουμε ακόμα πιο δυνατά. 

Με τη δημιουργία ενός διεθνούς συνωμοτικού δικτύου πυρήνων της F.A.I. και της Σ.Π.Φ. σε δεκάδες χώρες που πραγματοποίησαν και συνεχίζουν να πραγματοποιούν αντάρτικες επιθέσεις. 

Με ακόμα μεγαλύτερο πάθος και πείσμα για να πλήξουμε δομές αλλά και πρόσωπα του συστήματος εξουσίας. 

Πάντα ενάντια στην κοινωνική απάθεια. 
Πάντα ενάντια στους δυνάστες της ζωής μας. 

Ακόμα δεν μπορούν να καταλάβουν ότι η Σ.Π.Φ. είναι μια ιδέα και ότι η Iδέα δεν μπορεί να φυλακιστεί γιατί είναι σαν τη Λερναία Ύδρα. Για κάθε σύντροφο στη φυλακή, νέοι σύντροφοι είναι έτοιμοι να πάρουν τη θέση του και να συνεχίσουν στο μονοπάτι της επίθεσης. 
Έχουμε ακόμα την οργή... 

Αναλαμβάνουμε την αποστολή παγιδευμένου δέματος στον Υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας στα πλαίσια της εκστρατείας της 2ης πράξης του Σχεδίου Νέμεσις. 

Θα ακολουθήσει η προκήρυξη το επόμενο διάστημα. 

Συντροφικούς χαιρετισμούς στις ομάδες άμεσης δράσης της F.A.I. στη Χιλή και στην Ελλάδα για τη συμβολή τους στο Σχέδιο Νέμεσις. 

Εξεγερτικούς χαιρετισμούς στους συντρόφους της F.A.I. στην Ιταλία και στα αιχμάλωτα μέλη της Σ.Π.Φ. στην Ελλάδα που συνεχίζουν αμετανόητοι... 

Εμπρός για τη Μαύρη Διεθνή των αναρχικών της πράξης. 
Τίποτα δεν τελείωσε 
Όλα συνεχίζονται 

ΖΗΤΩ Η ΑΝΑΡΧΙΑ 

Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς/F.A.I. 

πηγή

ΣΧΟΛΙΟ
Πάντα όταν διαβάζω κείμενα αναρχικών εξτρεμιστών μου δημιουργείται μια συγκεκριμένη απορία....
Γιατί είναι τόσο δύσκολη η δημιουργία πατριωτικής εξτρεμιστικής οργάνωσης;
Τι διαφορές υπάρχουν στο μαχητικό φρόνημα μεταξύ των πατριωτών και των αναρχικών;
Μήπως οι αναρχικοί είναι δολοφόνοι και δεν τους ενδιαφέρει αν θα σκοτώσουν τελικώς και κάποιους αθώους;
Μήπως οι πατριώτες είναι στα σύγχρονα χρόνια απλά πιο δειλοί;

Δεν ξέρω την απάντηση....
Το μόνο που ξέρω είναι ότι είναι σαφές σήμερα, ότι εμείς οι πατριώτες γνωρίζουμε πλέον πολύ καλά ποιοι είναι οι προδότες που πρέπει να τιμωρηθούν....
Και βέβαια υπάρχουν ακόμα αναμέσα μας πολλοί αιθεροβάμονες και ονειροπαρμένοι που περιμένουν ακόμα την δικαιοσύνη να κάνει το χρέος της....

Παιδιά (σε όλους εσάς το λέω που περιμένετε την δικαιοσύνη) έχω μια πολύ δυσάρεστη είδηση ..... Ηδη μερικοί εκ των προδοτών των τελευταίων 30 χρόνων της πολιτικής μας ζωής "έφυγαν" για τον άλλο κόσμο ατιμώρητοι..... (πρόσφατα κι ένας από αυτούς που εμπλέκονται στην προδοσία των Ιμίων)
Κι έπονται και άλλοι....

Δυστυχώς όπως έχουμε πει ζούμε πολύ δύσκολες εποχές για την πατρίδα...
Στα αρχαία χρόνια ο Εφιάλτης ήταν στόχος για όλους τους Ελληνες και τον περίμεναν στην γωνία να τον καθαρίσουν για την προδοσία του.... και φυσικά εξαιτίας του ονομάστηκαν όλα τα κακά όνειρά μας Εφιάλτες εδώ και χιλιάδες χρόνια....

Σήμερα ο Εφιάλτης θα έφτιαχνε κόμμα και θα γινόταν πρωθυπουργός εύκολα....
και μετά την προδοσία του θα απολάμβανε την πλούσια σύνταξή του ανάμεσά μας....
Μάλιστα είναι πολύ πιθανό να τον τιμούσαν και για μεγάλο πολιτικό ή και για εθνάρχη ακόμα....
Θα έκανε διαλέξεις και θα παρουσίαζε την προδοσία του για τρανό παράδειγμα διακυβέρνησης...
Μην σου πω ότι θα έπαιζε και το όνομά του για Πρόεδρος της Δημοκρατίας....

Η κατρακύλα της πατρίδας και της δικαιοσύνης δεν έχει όρια.... 



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.