Τελευταίες αναρτήσεις

19 Μαρτίου 2017

Ποιος είναι ο μόνος σύμμαχος του Ελληνα στην κρίση;

Γράφει ο +Yanni Spiridakis 

Όπως έχει γραφτεί και εδώ, αλλά θα έχετε διαβάσει και σχεδόν παντού, η κρίση στην Ελλάδα δεν είναι μόνο οικονομική. Είναι κοινωνική, ιδεολογική, πολιτιστική και είναι αλήθεια ότι ερχόμενη τάραξε τα νερά σε οτιδήποτε είχαμε σαν δεδομένο ως εκείνη τη στιγμή. 

Κάποτε κάποιοι θα έβγαζαν μαχαίρι για να υποστηρίξουν το Πα.Σο.Κ. τώρα, δεν τολμούν καν να δηλώσουν σε παρέες ότι το ψήφιζαν. Κάποτε, κάθε Σάββατο βράδυ τα θέατρα, οι κινηματογράφοι, τα μπουζούκια και οι καφετέριες ήταν γεμάτες. Τώρα, τα περισσότερα απ' τα παραπάνω δεν λειτουργούν όλες τις μέρες τις εβδομάδας και προσπαθούν να προσελκύσουν κόσμο με προσφορές που άλλοτε θα ήταν εξευτελιστικές. 

Είναι γεγονός πως ο έλληνας έχει χάσει την πίστη του στο πολιτικό σύστημα, αλλά και μαζί σε πολλούς ακόμα φορείς που άλλοτε θεωρούνταν δεδομένοι, όπως ο στρατός τα σώματα ασφαλείας, οι δημόσιοι οργανισμοί, η Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ακόμα και η Δικαιοσύνη. Το παρακάτω γράφημα από έρευνα που δημοσιεύτηκε από μεγάλη εταιρεία ερευνών, αποδεικνύει τα παραπάνω:

Βγάζει μάτι, πως υπάρχει ένας και μοναδικός "θεσμός" στον οποίο αυξήθηκε η εμπιστοσύνη των ελλήνων τα τελευταία χρόνια και δεν είναι άλλος από τον ιδιώτη. Ίσως γιατί περισσότερο από ποτέ -όσο μεγάλος κι αν είναι- μοιράζεται το μαρτύριο των νέων μέτρων με τον απλό πολίτη εξαιτίας της υπερφορολόγησης, της λιτότητας και τελικά του λουκέτου (θυμηθείτε τρανταχτά παραδείγματα όπως η Ηλεκτρονική, Sprider, NEOSET, FOKAS, Κατσέλη, ΑΓΝΟ κλπ.) που πλέον βρίσκεται σχεδόν σε κάθε εμπορικό δρόμο της χώρας. Ξέρετε, άνεργοι πλέον δεν είναι μόνο οι απολυμένοι υπάλληλοι αλλά και οι επιχειρηματίες που αναγκάστηκαν να κλείσουν, πολλοί από τους οποίους κουβαλώντας υπέρογκα χρέη στην πλάτη τους. 

Θα έλεγα να δώσουμε και μια νέα διάσταση στο αποτέλεσμα της έρευνας αυτής. Ο μόνος θεσμός που πήρε θετικό πρόσημο εμπιστοσύνης είναι αυτός που δοκιμάζεται περισσότερο από κάθε άλλον από την κυβέρνηση και τα Μνημόνια. Αυτό ίσως πρακτικά να είναι κάπως άδικο για την Αστυνομία της οποίας οι υπάλληλοι έχουν υποστεί μεγάλες μειώσεις ή των Μέσων Ενημέρωσης, επίσης έχουν δοκιμαστεί πάρα πολύ, όμως ας μην ξεχνάμε ότι η φήμη ενός κλάδου, επισκιάζει το "δράμα" ενός εργαζομένου.

Ο συνολικός προβληματισμός είναι πως ο κόσμος έχει ανάγκη από συμμάχους στον απέραντο μοιρολόι στο οποίο έχει υποπέσει η ελληνική κοινωνία. Δεν αντέχει να είναι μόνο του. Και οι επιχειρήσεις αυτή τη στιγμή ακόμα κι αν επιβιώνουν, είναι πλέον ξεκάθαρο σε όλους το πόσο δύσκολα το κάνουν και υπό ποιες συνθήκες. Και ξέρετε κάτι;

Αυτό είναι ένα ισχυρό σοκ, αλλά δεν είναι καθόλου κακό. Έχουμε ανάγκη να εμπιστευτούμε τους ιδιώτες, την επιχειρηματικότητα, καθώς στα δικά μου μάτια -όπως πολλάκις έχω γράψει εδώ- μόνο έτσι θα υπάρξει ανάπτυξη.  

+Yanni Spiridakis

yannidakis.netShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.