16 Οκτωβρίου 2016

Η πραγματική Δύναμη του Ελληνικού Έθνους

Γράφει ο Λευτέρης 

Αγάπη: Η μυστηριώδης Ενέργεια που διέπει τα πάντα. 
(Αλλοι όροι/μορφές της ίδιας Ενέργειας: Αλήθεια, Σοφία, Φως). 

“Εγώ δεν είμαι απόγονος. Είμαι πρόγονος”. 
Ναπολέων Βοναπάρτης, 1769-1821, Γάλλος ηγέτης. 

Γιατί αυτός ο πολύ επιτυχημένος και αναγνωρισμένος ηγέτης προτιμά να συμπεριφέρεται σαν “πρόγονος”;
Μήπως αυτός ο ηγέτης θεωρεί ότι αν συμπεριφέρεται σαν πρόγονος θα είναι περισσότερο χρήσιμος; Φαίνεται οτι έβλεπε πιο μακρυά από πολλους άλλους (προοπτική). 

Ώστε φαίνεται ότι ο ρόλος του προγόνου είναι πολύ πιο χρήσιμος από το ρόλο του απογόνου!

Όταν στις επιλογές στη ζωή σου έχεις για κανόνα την προσοχή σου στις επιπτώσεις πάνω στους απογόνους σου (παραδειγματισμός, υστεροφημία, παρακαταθήκη), τότε η συμπεριφορά σου τροποποιείται ανάλογα με ένα χρήσιμο πρότυπο για τους άλλους και έτσι αποφεύγεις πρόσκαιρες και βλαβερές ατομικές ικανοποιήσεις (θυσία). Και αυτή η επιλογή συμπεριφοράς είναι ένας αρκετά καλός ορισμός του τι σημαίνει “ατμόσφαιρα δημιουργίας μέσα απο Αγάπη” (Μήπως ο όρος “βαρβαρότητα” ουσιαστικά να υποδηλεί “Αγνοια Αγάπης”) 

Η έννοια “Αγάπη” (Αλήθεια, Σοφία, Φως) είναι τόσο ευρεία και διάχυτη που δεν μπορεί να καθορισθεί ή να περιορισθεί σε κάποιο συναίσθημα ή σκέψη. Η “Αγάπη” είναι ένα είδος μυστηριώδους Ενέργειας (πνευματικής φύσης). Αυτή η παράδοξη Ενέργεια βρίσκεται σε διαφορετική διάσταση και έτσι δεν επιδέχεται τους κανόνες της Λογικής, ούτε τις συνήθεις φυσικές και χρονικές παραμέτρους.

Η βασική Αλήθεια που εκπηγάζει από την Αγάπη είναι ότι ουσιαστικά, ο διαχωρισμός “εγώ και εσείς,” δεν υπάρχει. Η αλήθεια είναι το: “Ολοι σε μια αδιαίρετη μονάδα” (Ενότητα). Με άλλα λόγια, η Αγάπη εκδηλώνεται σαν πράξη-συμπεριφορά που εξυπακούει την αλήθεια ότι: “Όλοι είναι Ένας και ο Ένας είναι Όλοι”.  Και γενικά, “Ολα είναι Ενα”. Ετσι λοιπόν, είμαστε σαν συγκοινωνούντα δοχεία: Ότι γίνεται στον ένα, επηρεάζει όλους.

Ο εχθρός έχει επίγνωση αυτού του παράδοξου μυστικού, δηλαδή ότι ο διαχωρισμός από την Αγάπη μάς αποκόπτει από την πραγματική πηγή της δύναμης μας. 

Συμπεριφέρομαι έξω από την “Αγάπη” σημαίνει ότι εστιάζομαι μόνο στο άτομο μου. Οποιοι ξεχωρίζουν το άτομο τους (εγωισμός, απομόνωση) από την διαχρονική Ολότητα της ομάδας, κινδυνεύουν να χάσουν την ελευθερία τους, το σπίτι τους και την Πατρίδα τους.

Όταν συμπεριφερόμαστε μέσα σε “ατμόσφαιρα Αγάπης”, καταργείται εντελώς η υπόσταση του χρόνου, που σημαίνει ότι, σε μια “διαχρονική” Ενότητα, περικλείονται όλοι: Οι σύγχρονοι, οι πρόγονοι και οι απόγονοι.

Οι απόγονοι μιμούνται τους προγόνους. Όταν σαν πρόγονοι συμπεριφερόμαστε σε επίπεδο Αγάπης, γινόμαστε χρήσιμοι για πάντα, γιατί οι απόγονοι, οταν διαθέτουν αρκετά αποθέματα προγονικής Αγάπης (Σοφίας), ενεργοποιούνται καταλλήλως και ευημερούν.

Ένας πρόγονος χωρίς “συμπεριφορά Αγάπης” δεν αφήνει τίποτα χρήσιμο πίσω του και οι απόγονοι του παραμένουν ανάξιοι, αποδυναμώνονται και κινδυνεύουν.

Συμπέρασμα: Ας αρχίσουμε να συμπεριφερόμαστε σαν ΠΡΟΓΟΝΟΙ, δηλαδή με ανώτερη διαχρονική ευθύνη και προοπτική. Ένας πρόγονος με συμπεριφορά Αγάπης είναι για πάντα χρήσιμος. Πολλοί Έλληνες πρόγονοι δίδαξαν την αξία του αγαθού, της δικαιοσύνης, της αρμονίας, της προοπτικής, της πνευματικότητας. Όλες αυτές οι αξίες εκκολάπτουν και συντηρούν“ενεργειακά αποθέματα Αγάπης”. 

Έτσι, σαν απόγονοι άξιων προγόνων, αποκτούμε αξία και τεράστια δύναμη μόνο αν μελετούμε και υπακούουμε “των εκείνων ρήμασι”. Ο εχθρός επιμένει να μας διαβρώνει τη συνοχή και να μας αποκόπτει από τη Σοφία των προγόνων μας.

Αλλά ποτέ δεν είναι αργά! Μέσα μας διαθέτουμε πρόσβαση σε μια τεράστια θάλασσα αποθεμάτων προγονικής Αγάπης. Γι’αυτό είναι που ακόμα ο εχθρός εξακολουθεί να μας κτυπά ανελέητα και σε όλα τα επίπεδα: Γιατί μας φοβάται! Ο εχθρός φοβάται τα εσωτερικά αποθέματα της Ελληνικης Σοφίας, που σαν ενα λαμπερό Φως, τον αποκαλύπτει και τον τυφλώνει.

Ετσι λοιπόν, φαίνεται ότι η πραγματική δύναμη του Ελληνικού Έθνους είναι πνευματικής φύσης: Δηλαδή ένα τεράστιο απόθεμα Αγάπης (Η Αγάπη, όντας μια Ενέργεια πνευματικής φύσης, είναι μια άτρωτη και αστείρευτη εσωτερική δύναμη που αναυλίζει από μια λαμπερή εσωτερική πηγή: την Ελληνική Ψυχή). 

Αποφασίζω να δρω σαν βρύση Αγάπης: Να “Είμαι Πρόγονος!”



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.