26 Οκτωβρίου 2016

ΜΙΑ ΑΛΗΤΟΠΑΡΕΑ ΜΕ ΚΟΝΣΕΡΒΟΚΟΥΤΙΑ ΚΟΒΕΙ ΤΑ ΛΑΡΥΓΓΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”
www.apostoloupanos.gr 

Ο ΣΥΡΙΖΑ εν πολλοίς αναρριχήθηκε στην Εξουσία από τους συνταξιούχους. Οι απόμαχοι της εργασίας συνέβαλαν τα μάλλα για να γίνει Πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας. Βλέπετε στην Ελλάδα των Μνημονίων, πίστεψαν τον αρχηγό μιας πολιτικής αλητοπαρέας, όπως απέδειξε η συνέχεια, ο οποίος προεκλογικά (εκλογές Ιανουαρίου 2015) τους παραμύθιασε ότι θα τους επαναφέρει την 13η σύνταξη που βιαίως του έκοψαν οι προηγούμενοι κυβερνώντες και τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους πριν τις εκλογές δεσμευόταν ότι δεν πρέπει να ανησυχούν καθ΄ ότι οι συντάξεις τους είναι εξασφαλισμένες και δεν θα υποστούν ουδεμία άλλη περικοπή.

Από τα προεκλογικά ψεύδη φτάσαμε στα χημικά

Ο αρχηγός αυτής της αλητοπαρέας δεν υποσχόταν μόνο την εξασφάλιση των συντάξεων στους απόμαχους της εργασίας. Προκειμένου να τους υφαρπάξει την ψήφο, τους υποσχέθηκε αξιοπρέπεια και ως ευαίσθητη κοινωνικά ομάδα θα τύγχαναν όλης της ευαισθησίας της πρώτης κυβέρνησης της αριστεράς.

Μια ευαισθησία που μετατράπηκε μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα σε απόλυτη αγριότητα.
Επειδή, αυτή η ευαίσθητη κοινωνικά ομάδα τόλμησε να βγει στους δρόμους και να διαδηλώσει κατ΄ εκείνου που δεν τήρησε τις υποσχέσεις του.

Έτσι, αυτή η αλητοπαρέα δεν δίστασε με χαρακτηριστική ευκολία να κάνει χρήση δακρυγόνων έξω από το Μέγαρο Μαξίμου για να “προστατέψει” τους προσωρινούς ενοίκους του. Δεν δίστασαν τα ΜΑΤ κατ΄ εντολή αυτής της αλητοπαρέας να χρησιμοποιήσουν βία ξυλοκοπώντας υπερήλικους ανθρώπους.

Αντιγράφοντας άριστα την εποχή του Ανδρέα Παπανδρέου, που από τα ωραία λόγια τα μεγάλα περί “περήφανων γηρατειών”, είχε φθάσει στο σημείο να ξυλοφορτώνει ταχτικότατα αυτά τα περήφανα γηρατειά. Όταν ξυλοφόρτωσε στη συνέχεια και τους έχοντες ειδικές ανάγκες. Ποιος άλλωστε μπορεί να ξεχάσει αυτές τις σκηνές απείρου “κάλους” των κυβερνήσεων Ανδρέα Παπανδρέου και Κώστα Σημίτη;

Βέβαια, η πλάκα η μεγάλη, είναι η μεγάλη ικανότητα της αλητοπαρέας, σε διαχείριση θεατρικών ρόλων.

Και στην προκειμένη περίπτωση, ένας από την αλητοπαρέα, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη – γελάει ο κάθε πικραμένος – Νίκος Τόσκας ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για τη ρίψη χημικών κατά των συνταξιούχων. Ακούγεται δε, ότι ο αρχηγός της αλητοπαρέας ενοχλήθηκε και έδειξε μεγάλη δυσφορία κατά του Υπουργού του.

Ωστόσο, ούτε ο Υπουργός είχε την ευαισθησία να παραιτηθεί, ούτε ο Πρωθυπουργός είχε το σθένος να τον παραιτήσει. Αλλά που την βρήκε την ευαισθησία αυτή η αλητοπαρέα;

Έκοψαν φάρμακα, ΕΚΑΣ, εφ΄ άπαξ… 

Ο αρχηγός αυτής της αλητοπαρέας όχι μόνο πετσόκοψε τις συντάξεις – κύριες και επικουρικές – των συνταξιούχων, αλλά τους έκοψε τα φάρμακα, πλέον απαραίτητα σε αυτήν την ηλικία, τους έκοψε το ΕΚΑΣ για το οποίο έσχιζε τα ιμάτιά του για την διαφύλαξή του και πως καμιά δύναμη δεν θα μπορούσε να το καταργήσει. Έκοψε το εφ΄ άπαξ και τα ψίχουλα που απέμειναν από αυτό, δίνεται μετά από πολλούς μήνες. Βλέπετε, πρέπει να υπάρξει στέρηση πληρωμών προκειμένου να βγάλει η αλητοπαρέα ταμειακό πλεόνασμα.

Ο κομμουνιστής Υπουργός με τα σατέν μαντηλάκια και τις σατέν γραβάτες. 

Μπορεί οι περισσότεροι της αλητοπαρέας να μην φορούν γραβάτα ως δείγμα της ψεύτικης επαναστατικότητάς τους και της δήθεν αριστεροσύνης τους, υπάρχουν όμως και κάποιοι που όχι μόνο φορούν το κατ΄ εξοχήν ανδρικό ενδυματολογικό αξεσουάρ, αλλά υπερθεματίζοντας φορούν σατέν γραβάτες και σατέν μαντηλάκια στο σακάκι τους, ωσάν να είναι μοντέλα του Υβ Σαιν Λοράν.  

Ένας τέτοιος είναι ο Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργος Κατρούγκαλος. Ο οποίος παρεμπιπτόντως δηλώνει κομμουνιστής

Έτσι, αυτή η αλητοπαρέα βιώνει στο πετσί της την απόλυτη αποστροφή της Κοινωνίας ολάκερης προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Βιώνει ότι ο λαός μας είναι ένα καζάνι που βράζει και σύντομα θα τους ζεματίσει. Γι΄ αυτό μέσα στον πανικό τους, ως μαθητευόμενοι μάγοι που είναι, σοφίστηκαν να στείλουν χιλιάδες “ενημερωτικές” επιστολές προς τους συνταξιούχους προκειμένου να κατευνάσουν το μένος τους.

Παρά ταύτα, αντί να επιτύχουν το αποτέλεσμα που ευελπιστούσαν, κατάφεραν ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα. Εξαγρίωσαν περισσότερο τους συνταξιούχους. Και θα καταλάβετε το γιατί, παρακάτω…

Αποτέλεσμα εικόνας για ξυλο στουσ συνταξιουχουσ τοσκας κατρούγκαλος

Ένας ανόητος Υπουργός έκανε λοβοτομή στον εαυτό του. 

Σε αυτήν την επιστολή που έστειλε ο Υπουργός Εργασίας, αναφέρεται ότι σκοπός της επιστολής είναι η υπεύθυνη ενημέρωση των συνταξιούχων για το ύψος στο οποίο διαμορφώνεται στο εξής η σύνταξή τους. Θυμίζοντάς τους, πόσα ακριβώς έπαιρναν πριν το Ν.4387/2016 και πόσα παίρνουν μετά την εφαρμογή αυτού του Νόμου.

Μόνο και μόνο από την αναφορά των ποσών που αναφέρονται στην επιστολή, δηλαδή των πόσων ευρώ έπαιρνε ο συνταξιούχος και που τον κατάντησαν να παίρνει, φτάνει από μόνο του για να αυξηθεί η οργή των συνταξιούχων.

Αλλά να ήταν μόνο αυτό; Διαβάστε παρακάτω τι ακριβώς αναφέρει η επιστολή, που επαναλαμβάνω απεστάλη σε χιλιάδες συνταξιούχους:

“… σε αυτό το σύνολο θα διενεργηθούν οι κρατήσεις για υγειονομική περίθαλψη, φόρο και τυχόν λοιπές οφειλές, μετά την αφαίρεση των οποίων προκύπτει η καθαρή σας πληρωμή.

Σε αυτό το ύψος διαμορφώθηκε οριστικά η επικουρική σας σύνταξη και το άθροισμα των συντάξεών σας. Δεν θα υπάρχουν άλλες μειώσεις. Δεδομένου όμως ότι κατά το νόμο η νέα επικουρική σύνταξη έπρεπε να αρχίζει να καταβάλλεται από την 1η Ιουνίου, υπάρχουν αναδρομικές παρακρατήσεις, ίσες με τη διαφορά της νέας από την παλαιά επικουρική σύνταξη, για τους μήνες από τον Ιούνιο έως σήμερα.

Ωστόσο, το ποσό της μηνιαίας παρακράτησης των αναδρομικών που θα σας κρατείται κάθε μήνα, περιορίζεται στα 50 ευρώ, εφόσον η νέα σας επικουρική σύνταξη δεν υπερβαίνει τα 500 ευρώ, πράγμα που συμβαίνει σε ελάχιστες περιπτώσεις”.

Σε αυτό το σημείο δεν μπορώ, παρά να θυμηθώ τον αξέχαστο Νίκο Σταυρίδη που στην κινηματογραφική ταινία “ο εξυπνάκιας” φώναζε στον άλλο αξέχαστο ηθοποιό μας Δημήτρη Παπαμιχαήλ: Βλάκα ε, βλάκα!!

Συνεχίζει να μας φλομώνει στις αηδίες ο κομμουνιστής Υπουργός με δεξιά τσέπη.

Συνεχίζοντας στην επιστολή ο κ. Κατρούγκαλος μας λέει:
“Γνωρίζω καλά ότι οι σημερινές συντάξεις – και η δική σας – είναι πολύ μικρές, κατώτερες από τις ανάγκες σας. Με την επερχόμενη άνοδο της οικονομίας, όμως, θα υπάρξει αύξηση των συντάξεων. Ρητά προβλέπει ο νόμος ότι η ανάπτυξη θα αντανακλάται και στις νέες συντάξεις: αυτές θα αυξάνονται αυτομάτως κάθε χρόνο, ανάλογα με την άνοδο της οικονομίας και τον πληθωρισμό. Όταν οι νέες και οι παλαιές συντάξεις θα φτάσουν στο ίδιο επίπεδο, και η δική σας σύνταξη θα αυξηθεί. Και, φυσικά, ο νόμος της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, παρά τη γενικευμένη περί του αντιθέτου παραπληροφόρηση, δεν προβλέπει νέες μειώσεις, εφόσον ένας από τους σκοπούς της ήταν η αποκατάσταση της ισορροπίας του συστήματος”.

Αντί για όποιας άλλης απαντήσεως προς τον κ. υπουργό, θα θέλαμε να του θυμίσουμε επίσης την κινηματογραφική ταινία: “υπάρχει και φιλότιμο”, όπου ο τεράστιος και αξέχαστος Λάμπρος Κωνσταντάρας ως Μαυρογιαλούρος έστελνε τα χαιρετίσματά του στην Εξουσία. 

Αποτέλεσμα εικόνας για μαυρογιαλούρος

Ξεσηκώνονται οι συνταξιούχοι. 

Αυτή η επιστολή του “κομμουνιστή από τα 15 του” υπουργού της κυβέρνησης έχει εξοργίσει τους συνταξιούχους και οι οποίοι πυροδοτούν ένα έκρυθμο κλίμα. Η προσφυγή στη Δικαιοσύνη θα είναι άμεση και αναμένεται μεγαλύτερη αναστάτωση από τη στιγμή που θα κοπεί στα τέλη του μήνα το πρώτο 50ευρω. 

Ωστόσο, ας το γνωρίζουμε όλοι, εάν δεν ξεσηκωθεί όλη η ελληνική Κοινωνία, αυτή η αλητοπαρέα θα κόψει με τα κονσερβοκούτια τα λαρύγγια όλων των Ελλήνων!!Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.