30 Οκτωβρίου 2016

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
χρειάζεται, για να επανεκκινήσει η παγκόσμια οικονομία!!!

Γράφει ο Όθων Ιακωβίδης (26/10/2016) 

Διαβάζω στα ΜΜΕ: 

Με τον τίτλο «Μήπως ήρθε η ώρα για ένα νέο Παγκόσμιο Πόλεμο» τιτλοφορείται κοινή μελέτη για το παγκόσμιο χρέος της Bank of America (BofA), και του The Mises institute, η οποία εντοπίζει μεγάλες ομοιότητες στην τρέχουσα οικονομική περίοδο, με εκείνη του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου και καταλήγει στο συμπέρασμα ότι «Για να επανεκκινήσει η παγκόσμια οικονομία χρειάζεται να προηγηθεί ένας παγκόσμιος πόλεμος! 

Οι επενδύσεις βρίσκονται στο ναδίρ ενώ και η πορεία του παγκόσμιου χρέους είναι τραγική. Το χρέος όλων των χωρών του πλανήτη έχει φτάσει σχεδόν τα 60 τρισεκατομμύρια δολάρια”!! 

Και διερωτώμαι: 

Αφού (αποδεδειγμένα, στην πράξη) αυτό το μοντέλο της διακυβέρνησης των ανθρώπινων κοινωνιών (να κυβερνώνται από την Πολιτική και Οικονομική Ολιγαρχία) οδηγεί από πόλεμο σε πόλεμο (μικρούς ή μεγάλους) γιατί οι κοινωνίες δεν το αλλάζουν;;; 

Το ερώτημα έχει την ίδια ποιοτική αξία με το ερώτημα που τίθεται εδώ, στην Ελλάδα, για τα δικά μας: “Αφού (αποδεδειγμένα, στην πράξη) αυτό το μοντέλο διακυβέρνησης της κοινωνίας μας (από την εντόπια Πολιτική και Οικονομική Ολιγαρχία) οδηγεί από το κακό στο χειρότερο, γιατί η κοινωνία μας δεν το αλλάζει;;; 

Δεν μπορεί η κοινωνία να μη θέλει να το αλλάξει. 
Άρα, κάτι την εμποδίζει. Κάτι που και η ίδια δεν αντιλαμβάνεται εύκολα την ύπαρξή του…. 
Αν βρούμε τι είναι αυτό που την εμποδίζει, μπορεί και να το εξουδετερώσουμε. 

Αν δεν το βρούμε (για να το εξουδετερώσουμε) θα συνεχίσουμε (ως κοινωνία) να διαιωνίζουμε την επαναλαμβανόμενη και συνεχώς γενικευόμενη καταστροφή μας. 

Αυτό που εγώ έχω καταλήξει πως αποτελεί το μεγάλο εμπόδιο, είναι η ΑΔΥΝΑΜΊΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΊΑΣ ΝΑ ΔΕΙ ΤΗΝ ΑΛΉΘΕΙΑ των πραγμάτων που γίνονται και την αφορούν. 

Και η αδυναμία αυτή, οφείλεται στο ότι η κοινωνία δεν έχει ΔΙΚΑ ΤΗΣ “αισθητήρια όργανα”. Βλέπει και ακούει μέσα από μάτια και αυτιά που δεν είναι δικά της, αλλά ανήκουν είτε στην Πολιτική Ολιγαρχία (στο κράτος) είτε στην Οικονομική Ολιγαρχία (τους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ). Δηλαδή, τα μάτια και τ’ αυτιά της (Εφημερίδες, Ραδιόφωνο, Τηλεόραση, Σχολική “εκπαίδευση”) ανήκουν σ’ αυτούς που την οδηγούν από το κακό στο χειρότερο, διότι την θέλουν για να την εκμεταλλεύονται ασύστολα, όπως και το κάνουν!!! 

Λοιπόν, καιρός είναι να τους πάρουμε το παιγνιδάκι από τα χέρια τους, διότι παράγινε…. 

Ας κάνουμε (οι Έλληνες) την αρχή !!….

πηγήShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.