29 Οκτωβρίου 2016

Τι πραγματικά συνέβει στις 28 Οκτωβρίου 1940 με πρωταγωνιστή τον πρωθυπουργό Τσίπρα....

(ΜΙΑ ΠΙΘΑΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ… )

Γράφει ο Θάνος 

28η Οκτωβρίου 1940 στην Ελλάδα. Περασμένα μεσάνυχτα και ο Ιταλός πρέσβης μεταβαίνει επειγόντως στην οικία του Έλληνα πρωθυπουργού ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ. Ο οικοδεσπότης τον υποδέχεται με τις πυτζάμες του στο σαλόνι.

- Παρακαλώ κύριε Πρέσβη, σε τι οφείλω την τιμή της επισκέψεώς σας τόσο αργά; τον ρωτά απορημένος.
- Κύριε Πρωθυπουργέ, η Κυβέρνησή μου με εξουσιοδότησε να σας επιδώσω αυτό το τελεσίγραφο απαντά και του το παραδίδει. Ο Τσίπρας το διαβάζει... "Η Ιταλική Κυβέρνηση σας ενημερώνει πως επιθυμεί να επιτρέψετε ώστε από τα ξημερώματα της επομένης να περάσουν ιταλικά στρατεύματα τα ελληνοαλβανικά σύνορα και να εγκατασταθούν σε πέντε μεγάλες ελληνικές πόλεις. Στην Αθήνα, στην Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα, στον Βόλο και στο Ηράκλειο της Κρήτης. Να ενημερωθεί ο Ελληνικός Στρατός να επιτρέψει την διάβαση των Ιταλικών στρατευμάτων, χωρίς κανέναν κίνδυνο εμπλοκής του. Προβαίνουμε στην κίνηση αυτή για προστασία των Ελληνικών Εθνικών συμφερόντων, από τις ρωσικές και συμμαχικές επιβουλές". Ο Τσίπρας σκέφτεται για λίγο και απαντά:
- Θα σας παρακαλούσα να μου δώσετε μια εβδομάδα καιρό ώστε να ζητήσω και την γνώμη του ελληνικού λαού.

Ο Ιταλός πρέσβης ζητάει λίγο χρόνο και ένα τηλέφωνο να επικοινωνήσει με την κυβέρνησή του. Μετά από λίγα λεπτά επανέρχεται και λέει στον Έλληνα πρωθυπουργό.
- Εντάξει, σας δίνουμε τον χρόνο που θέλετε και μάλιστα μια επιπλέον εβδομάδα. Μα να ξέρετε ότι αμέσως μετά ο Ιταλικός στρατός θα εισβάλλει στο ελληνικό έδαφος, απαντά και φεύγει.

Ο Πρωθυπουργός αποφασίζει να προκηρύξει δημοψήφισμα για την επομένη Κυριακή. Βγαίνει στο ραδιόφωνο (τηλεόραση δεν υπήρχε τότε) και με διάγγελμά του υποστηρίζει την μόνη περήφανη απάντηση, που πρέπει να δοθεί στους μακαρονάδες Ιταλούς: ένα ηρωικό ΟΧΙ. Ο ελληνικός λαός ενθουσιασμένος βγαίνει στους δρόμους γεμάτος εθνική υπερηφάνεια...

Όμως οι Ιταλοί καταλαβαίνουν το λάθος τους και το θέμα παίρνει άσχημη τροπή. Χωρίς προειδοποίηση και χωρίς να επιχειρήσουν εισβολή, βομβαρδίζουν ελληνικά λιμάνια και πόλεις. Περιέργως στα ερτζιανά κάποιοι ελληνόφωνοι σταθμοί αρχίζουν προπαγάνδα υπέρ των Ιταλών. Πόσο καλοί είναι οι Ιταλοί, πόσο δυνατός είναι ο ΑΞΟΝΑΣ Ιταλίας-Γερμανίας και παράλληλα κάνουν ρεπορτάζ απ' τις βομβαρδισμένες περιοχές. Η προπαγάνδα φτάνει στο αποκορύφωμά της, με την εμφάνιση διαδηλώσεων υπέρ του ΝΑΙ! Πολιτικοί αντίπαλοι του Τσίπρα, προσπαθούν να πείσουν τον λαό, πως είναι καλύτερα να επιτρέψουν την διέλευση των Ιταλικών στρατευμάτων χωρίς τουφεκιά. Πως είναι καλύτερα να μην βομβαρδίζονται οι πόλεις και τα λιμάνια, σκοτώνοντας τα παιδιά μας. Πως είναι καλύτερα να μην έχουν πόλεμο που κανείς δεν τον θέλει. Πως είναι καλύτερα να αποφύγουν την ΠΕΙΝΑ και την ΚΑΤΟΧΗ. Το ΟΧΙ θα σημάνει πόλεμο, δυστυχία και υποδούλωση της πατρίδας!

Έτσι περνάει μια ολόκληρη εβδομάδα και φτάνει η Κυριακή του Δημοψηφίσματος. Ο ταλαιπωρημένος λαός απ' τους βομβαρδισμούς, τις καταστροφές, τους εκβιασμούς και την τρομοκρατία, φτάνει στις κάλπες. Το βράδυ που βγαίνουν τα αποτελέσματα, γίνεται το ΘΑΥΜΑ. Το 61% του λαού ψήφισε ΟΧΙ, να μην περάσουν. Το 38% ψήφισε ΝΑΙ να περάσουν. Όλοι οι λαοί του πλανήτη μένουν έκθαμβοι απ' το σθένος του ελληνικού λαού. Ο Τσίπρας επισκέπτεται τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για να τον ενημερώσει για τα αποτελέσματα του Δημοψηφίσματος. Ο Παυλόπουλος του απαντά ως εξής: "Κύριε Πρωθυπουργέ, βλέπω ότι ο λαός μας σας εξουσιοδοτεί με μια περήφανη δημοκρατική ψήφο, να συμμαχήσετε με τις δυνάμεις του ΑΞΟΝΑκαι να επιτρέψετε την φιλική διέλευση των ιταλικών στρατευμάτων απ' το ελληνικό έδαφος!!!!! Η θέση μας είναι μέσα στις δυνάμεις του ΑΞΟΝΑ και μάλιστα αυτή είναι μια θέση αδιαπραγμάτευτη..."

Ο Τσίπρας μετά την πρώτη αυτή έκπληξη ζητάει απ τον ΠτΔ να συγκληθεί το Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών. Πράγματι συγκαλείται το Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών την επόμενη ημέρα, το οποίο συνεδριάζει για αρκετές ώρες. Κατά την διάρκειά του είχαν την ευκαιρία όλοι οι πολιτικοί να εκφράσουν τις απόψεις τους και τελικά βγαίνει το κοινό ανακοινωθέν...
"Το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών των Ελληνικών Κομμάτων αποφάσισε να διατρανώσει την άποψη, ότι η θέση της Ελλάδας είναι αδιαμφισβήτητα εντός των Δυνάμεων του ΑΞΟΝΑ. Σέβεται το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και την απόφαση του ελληνικού λαού να παραμείνουμε σε μια Ελλάδα χωρίς βομβαρδισμούς και χωρίς πόλεμο...

Περνάει μια ολόκληρη εβδομάδα κατά την οποία ο ελληνικός λαός παραμένει μουδιασμένος, ενώ ο πρωθυπουργός Τσίπρας διατυμπανίζει δεξιά κι αριστερά, ότι σέβεται την λαϊκή εντολή και θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν να θέσει την χώρα στον φυσικό της χώρο, δηλαδή την Ευρώπη, η οποία έχει σχεδόν ολόκληρη κατακτηθεί απ' τις Ιταλογερμανικές Φασιστοναζιστικές Δυνάμεις.

Και φτάνει το τελευταίο Σαββατοκύριακο, που η Βουλή συνεδριάζει. Το θέμα είναι να αποφασίσουν αν πρέπει να δώσουν εξουσιοδότηση στον Πρωθυπουργό να πάει να παρακαλέσει τους Ιταλογερμανούς του ΑΞΟΝΑ, να σταματήσουν να βομβαρδίζουν και να μας αποδεχτούν ως συμμάχους τους. Όλοι σχεδόν οι αρχηγοί των κομμάτων ζητάνε με πάθος να πάει ο Τσίπρας και να γυρίσει με συμφωνία ώστε να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί και να κλείσουμε μια συμφωνία "ότι να' ναι" με τους ιταλογερμανούς φίλους μας. Χαρακτηριστικά του λένε: "Μην γυρίσεις χωρίς συμφωνία..."

Ο Τσίπρας στον λόγο του στην Βουλή, αφού κάνει έναν ωραίο απολογισμό για το πόσους μήνες κατάφερε να κρατήσει ουδέτερη την Ελλάδα μέσα σε μια Ευρώπη, που φλεγόταν από τον πόλεμο και τον όλεθρο, ζητάει την εξουσιοδότηση της Βουλής, γιατί το πράγμα έφθασε στο απροχώρητο, οι βομβαρδισμοί δεν λένε να σταματήσουν κι ο Ελληνικός Στρατός βρίσκεται στα σύνορα, έτοιμος να συγκρουστεί με ένα πολύ υπέρτερο αντίπαλο, που σίγουρα θα τον φέρει σε δύσκολη κατάσταση. "Οι Ιταλοί έχουν 8 εκατομμύρια στρατιώτες" λέει ο Τσίπρας κι οι Γερμανοί υπερδιπλάσιους. Δηλαδή πολύ περισσότερους από όσοι είναι όλοι οι Έλληνες μαζί. Έχουν αεροπορία, τάνκς και ισχυρούς στόλους. Τι να σου κάνει μια μικρή αλλά ηρωική χώρα σαν την Ελλάδα, όταν οι αντίπαλοι είναι τόσο ισχυροί;" Με 251 ψήφους η εντολή δίνεται και την επομένη ξημερώνοντας Κυριακή ο πρωθυπουργός Τσίπρας συναντάται με τον Μουσολίνι και με τον Χίτλερ.

Η διάσκεψη διήρκησε μέχρι το ξημέρωμα της Δευτέρας, όπου όλοι βγήκαν χαμογελαστοί απ' την αίθουσα. Ο Τσίπρας δήλωσε: "Οι διαπραγματεύσεις ήταν πολύ δύσκολες, αλλά πετύχαμε να έχουμε Κυβέρνηση και η Σημαία μας να κυματίζει περήφανα πλάι στην Ιταλική και την Γερμανική στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και στον Λευκό Πύργο. Τα Ιταλικά και Γερμανικά στρατεύματα θα μπουν στην χώρα μας και θα τα υποδεχθούμε σαν αληθινούς ελευθερωτές και σωτήρες μας. Μπορεί για κάμποσα χρόνια να αναγκαστούμε να τους ταΐζουμε κι αυτούς απ' τα αγαθά μας, αλλά δεν πειράζει είναι φίλοι μας και θέλουν το καλό μας κι εμείς έχουμε σαν λαός και την φιλοξενία. Πέτυχα επίσης να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί.

Καταλαβαίνω ότι θα είναι δύσκολο να συγκατοικήσουμε με τους Ιταλούς και τους Γερμανούς μέσα στην ίδια μας την χώρα, αλλά μου υποσχέθηκαν πως όσα κτίρια, λιμάνια και αεροδρόμια καταλάβουν, αφού τους τα χαρίσουμε, θα τα φυλάξουν σε καλή κατάσταση. Είδατε πόσο μας αγαπάνε; Και μια τελευταία ευχάριστη είδηση: Ο Ελληνικός Στρατός μετά απ' αυτό δεν έχει λόγους υπάρξεως, εφόσον ο Ιταλικός κι ο Γερμανικός θα διασφαλίζουν την ειρήνη στην πατρίδα μας. Έτσι όλοι οι Έλληνες στρατιώτες μπορούν να πάνε άφοβα σπίτι τους. Εύχομαι σε όλους καλά να περνάνε και υπομονή..."

Κατόπιν σε συνέντευξη τύπου μίλησε η εκπρόσωπος του Χίτλερ κ Ανγκέλα Μέρκελ η οποία τόνισε: "Κάναμε το καλύτερο δυνατόν για τον ελληνικό λαό. Με το που θα μπαίνουν τα στρατεύματά μας στις ελληνικές πόλεις, θα σταματούν οι βομβαρδισμοί και θα τις καταλαμβάνουν, γιατί έχει χαθεί η εμπιστοσύνη. Επίσης αρχικά είχαμε ζητήσει απ' τον πρωθυπουργό σας να μας παραχωρήσει πέντε μεγάλες πόλεις. Λόγω όμως αυτού του δημοψηφίσματος που καθόλου δεν μας διευκόλυνε, αποφασίσαμε να καταλάβουμε για σιγουριά όλες τις ελληνικές πόλεις και τα χωριά. Επίσης επειδή επί πολλούς μήνες η Ελλάδα τηρούσε ουδέτερη στάση και μίλαγε και με τους Ρώσους, η εμπιστοσύνη μεταξύ μας έχει χαθεί, με αποτέλεσμα για να ξανακερδηθεί, να ζητήσουμε να μας παραχωρηθούν όλα τα μεγάλα και πολυτελέστερα κτίρια των ελληνικών πόλεων, καθώς και τα λιμάνια, τα αεροδρόμια και τα Μουσεία να τα διαχειριστούμε όπως θέλουμε εμείς.

Υποσχόμαστε όμως να τα κρατήσουμε όλα σε άριστη κατάσταση και να μην τα φθείρουμε.
Θα πάρουμε και μερικά μέτρα γύρω απ' την τροφοδοσία των ένδοξων στρατιωτών μας. Κάθε ελληνικό σπίτι και οικογένεια θα αναλάβει να ταΐζει από εδώ και στο εξής και 2-3 Ιταλούς ή Γερμανούς στρατιώτες. Όποιος αρνείται θα εκτελείται επί τόπου. Για όσα θα ισχύσουν για τον ελληνικό Στρατό σας τα είπε κι ο κ Τσίπρας. Είμαι πολύ ευχαριστημένη που φτάσαμε σε αυτήν την συμφωνία που διασφαλίζει το μέλλον της Ελλάδας μέσα στους κόλπους του ΑΞΟΝΑ και της Νέας Τάξης Πραγμάτων.

Την επομένη μέρα άρχισε η αναίμακτη είσοδος των ιταλογερμανικών στρατευμάτων στην Ελλάδα. Ο Τσίπρας έμεινε έτσι στην ελληνική ιστορία για το ηρωικό ΝΑΙ που έκτοτε εορτάζεται ως ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ. 

ΥΓ. Η ιστορία αυτή είναι αληθινή και την αφηγήθηκε ο παππούς ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ σε ηλικία 185 ετών σε ένα του τρισέγγονό του. Τον μικρό Κυριάκο Μητσοτάκη Κούβελο Μπακογιάννη Παπαδόπουλο....

ΘΑΝΟΣ

(Επιμέλεια κειμένου και αφίσα από την Μαίρη Καρά)

αναδημοσίευση από παλιότερη ανάρτησή μας ΕΔΩ
Δείτε την αρχική ανάρτηση ΕΔΩShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.