30 Οκτωβρίου 2016

Ο ηττημένος ανταγωνιστής του σήμερα μας, πρέπει να είναι ο εαυτός του χθες μας

Γράφει ο +Vaggelis Episkopou 

Και όχι με την κακή έννοια, πάντα. 

"Τι σημαίνει αυτό;" θα μου πείτε και δικαίως θα απορείτε. Αυτό, λοιπόν, θα πει πως κάθε μέρα που ξημερώνει, το μοναδικό μέτρο σύγκρισης που θα πρέπει να έχει κάποιος είναι μονάχα ο ίδιος του ο εαυτός, όπως αυτός ήταν χθες ή προχθές ή την προηγούμενη εβδομάδα κοκ.

Για τους... "ανταγωνιστικούς" αλλά και για όλους αυτούς οι οποίοι διαρκώς παρατηρούν το πως είναι ο περίγυρος τους και αναλόγως δρουν, ο σημερινός προβληματισμός είτε θα φανεί όπως μια ανάσα ανακούφισης και δροσιάς που ξεκουράζει τον νου, είτε ως ένα ακόμα μέτρο σύγκρισης το οποίο θα αγωνιούν να ξεπεράσουν. Για εκείνους που αντιμετωπίζουν την καθημερινότητα τους, αλλά και την ζωή εν γένει, ως μια επαναλαμβανόμενη πραγματικότητα επιτυχίας/αποτυχίας, ίσως φανεί σαν λόγος κινητοποίησης και αναθεώρησης των δεδομένων, καθώς και αιτία θέσης νέων στόχων. Για όλους τους υπόλοιπους, όμως, που έχουν ενστερνισθεί αυτό το "μότο", το κείμενο αυτό θα τους βρει να γνέφουν καταφατικά το κεφάλι και να αναφωνούν εσωτερικά ή εξωτερικά ένα "μμμ ίσως....".

Μην ξεγελιέστε όμως. Το εύλογο "άγχος" το οποίο αναδύεται και μας καταλαμβάνει ακολουθώντας αυτόν τον προσωπικό οδηγό που εμείς δημιουργούμε καθ' όλη την διάρκεια ύπαρξη μας, κάθε άλλο παρά μη παραγωγικό είναι. Δεν υπάρχει πιο υγιής στρατηγική προσωπικής εξέλιξης από το να θέτεις ορισμένα standards συγκριτικά με το πώς ήσουν στο πρόσφατο παρελθόν σου και αντίστοιχες κατευθυντήριες γραμμές προερχόμενες από (ίσως) από εσένα, με σκοπό να στοχεύεις να τα ξεπεράσεις ή τουλάχιστον να τα ικανοποιήσεις. Δεν υπάρχει πιο ικανοποιητικό συναίσθημα από το να παρατηρείς εσύ ο ίδιος τον εαυτό σου να βελτιώνεται και να εξελίσσεται μέσα από την αυτο-καθοδήγηση, όπως επίσης και μέσα από την αυτο-οριοθέτηση του πήχη της βιωματικής πορείας σου. Αν αυτό σας παραπέμπει σε μια συνεχή αυθυποβολή εξετάσεων, δεν πέφτετε έξω. Αν, επίσης, αυτό σας παραπέμπει σε ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο δοκιμασιών, δεν κάνετε λάθος. Και, τέλος, αν αυτό σας παραπέμπει σε έναν ατέρμονο κύκλο προσπαθειών, εξακολουθείτε να έχετε αντιληφθεί την φιλοσοφία του αποψινού τίτλου.

Έτσι ακριβώς δεν είναι και η ζωή άλλωστε;

ΥΓ: Το σημαντικό μάλλον, όπως και το ουσιώδες, είναι να κοιτάς πίσω σου και να παρατηρείς ότι σου έλλειπε κάτι, που τώρα όμως το έχεις αποκτήσει-κερδίσει. Ποτέ το αντίθετο.

Εις το επανιδείν...+Vaggelis Episkopou
Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.