31 Οκτωβρίου 2016

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

Απατηλή αφίσα πριν το δημοψήφισμα του Ιουλίου 2015. Τελικά και οι πολιτικοί του ΟΧΙ πρόδωσαν το θέλημα του λαού....
Του ΘΥΜΙΟΥ ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ 

Πως μπορεί κάποιος να ξετυλίξει το κουβάρι της ελληνικής κρίσης και να πει την ωμή αλήθεια στο λαό; 
Με ποιο τρόπο θα χυθεί άπλετο φως στη διαδικασία αναγκαστικής πτώχευσης των Ελλήνων και ποιες μέθοδοι χρησιμοποιήθηκαν γι’ αυτό; 
Ποιος ήταν ο ρόλος του ΔΝΤ και των Ευρωπαϊκών αξιωματούχων που από εταίροι έγιναν διανειστές μας; 
Ποιο μέρος του σχεδίου… εξυπηρέτησε ο Γεωργίου και γιατί απλώθηκε δίχτυ προστασίας γύρω του από όλες τις κυβερνήσεις που ακολούθησαν; 
Είναι αλήθεια ότι η λέξη κάθαρση προκαλεί αλλεργία και πανικό σε όλο τον –συμπεριλαμβανομένου και του ΣΥΡΙΖΑ- πολιτικό κόσμο; 
Πόσο απέχει από την πραγματικότητα η άποψη (σχεδόν βεβαιότητα) ότι το σχέδιο φτωχοποίησης των Ελλήνων υποστηρίζεται και υλοποιείται και εκ των έσω; Τι σχέση έχει η παραγωγή σκανδάλων (Βατοπέδι) και η πτώση της κυβέρνησης Καραμανλή με τα γεγονότα που ακολούθησαν (αλλοίωση στοιχείων ΕΛΣΤΑΤ, πρόσκληση στο ΔΝΤ, υπογραφή μνημονίων);

Τα ερωτήματα που συσσωρεύτηκαν είναι πολλά. Και όσο μένουν αναπάντητα δεν πρόκειται να δούμε φως στην άκρη του τούνελ. Αλήθεια, ποιον εξυπηρετεί η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα; Ποιος έχει άμεσο όφελος από την οικονομική καταστροφή, από την μείωση της παραγωγής, από την εκτός λογικής εκτόξευση της ανεργίας; Μα φυσικά οι πολυεθνικές, που χωρίς αντίπαλο πουλάνε την πραμάτια τους και πλουτίζουν ασύστολα.

Ο θάνατος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και μάλιστα με συνοπτικές διαδικασίες δεν ήταν ούτε ξαφνικός ούτε τυχαίος. Ήταν καλά σχεδιασμένος. Απλά απαιτούνταν τα ιδανικά πολιτικά πρόσωπα για να υπογράψουν το μοιραίο. Και βρέθηκαν. Όχι ένα, ούτε δύο. Εκατοντάδες. Πολιτικοί υπηρέτες του άκρατου νεοφιλελευθερισμού που αδιαφορούν για την ανθρώπινη κατάρρευση και την κοινωνική αποσύνθεση. Που υπόσχονται ψευδώς κοινωνική δικαιοσύνη και οικονομική ανάπτυξη, αλλά παράγουν μόνο δυστυχία, ανισότητα, ανεργία, χάος. Ο νεοφιλελευθερισμός, αυτή η εκχυδαϊσμένη καρικατούρα του καπιταλισμού, ρίζωσε σε τούτο τον τόπο κι αφού ξεριζώνει την ελπίδα από τις καρδιές των ανθρώπων, τους ντύνει με απελπισία και τους σπρώχνει στην αυτοκτονία. Ποιος νοιάζεται; Οι άνθρωποι είναι αναλώσιμοι; Το χρήμα μετράει; Και όσο πιο λίγοι το έχουν τόσο ευκολότερα παίζεται το παιχνίδι.

Αποποίηση Κληρονομιάς

Όσοι περίμεναν (μέσα σ’ αυτούς κι εγώ) ότι η παραδοσιακή δεξιά, η Νέα Δημοκρατία (της οποίας η ιδρυτική διακήρυξη ασπάζεται τον ριζοσπαστικό φιλελευθερισμό ως κατευθυντήρια ιδεολογική γραμμή) θα γινόταν ανάχωμα στην επέλαση του νεοφιλελεύθερου οικονομοφασιστικού μηχανισμού, απλά γελάστηκαν και στο τέλος απογοητεύτηκαν. Όχι μόνο δεν υπερασπίστηκε το παρελθόν και την ιδεολογία της, αντίθετα έγινε κομμάτι του συστήματος και σιγά-σιγά… το ίδιο το σύστημα.

Ο Αντώνης Σαμαράς και ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποποιήθηκαν την πολιτική κληρονομιά (ριζοσπαστικός φιλελευθερισμός, δηλαδή δικαίωση της εργασίας και η οικονομία να υπηρετεί τον άνθρωπο) που συνοδεύει τον εκάστοτε αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας. Για πολλούς, αυτό συνιστά πολιτική προδοσία, άλλοι το ονομάζουν πολιτική απάτη. Εγώ θα πω ότι οι ίδιοι άνθρωποι που δήλωναν –και ήταν- πολέμιοι του κρατικού μονοπωλίου, εξελίχθηκαν σε υπερασπιστές και συνοδοιπόροι των οικονομικών νταβατζήδων και όλοι μαζί παλεύουν για την καθιέρωση του ιδιωτικού μονοπωλίου.

Απαραίτητη προυπόθεση είναι να αποσπάσουν την ψήφο του ελληνικού λαού και να κυβερνήσουν όπως τους συμφέρει. Νεοφιλελεύθερα. Δεν είμαι σίγουρος για την αποτελεσματικότητα του εγχειρήματος, αφού η ελληνική κοινωνία –έστω κι αν στο παρελθόν έδειξε αφέλεια– έχει κατηγοριοποιήσει κάθε πολιτικό επίδοξο σωτήρα. Και πιστέψτε με… Για τους νεοφιλελεύθερους έχει τη χειρότερη εικόνα.

Σε αυτούς χρεώνει ότι η Ελλάδα έγινε μια χώρα νεόπτωχων, μια κοινωνία με ακραίες αντιθέσεις. Σ’ αυτούς χρεώνει την εξαφάνιση της μικρομεσαίας τάξης. Σ’ αυτούς χρεώνει την απόφαση για διανομή του εθνικού πλούτου σε λίγους και εκλεκτούς. Δικοί τους φίλοι είναι όσοι ελέγχουν και επηρεάζουν τις μνημονιακές κυβερνήσεις. Αυτοί ναι, έχουν κάθε λόγο να στηρίξουν και τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Σταύρο Θεοδωράκη και την Φώφη Γεννηματά και τα ορφανά του Σημίτη και όλη τη νεοφιλελεύθερη παρέα τους. Η ελληνική κοινωνία όμως ΟΧΙ...

πηγή

ΣΧΟΛΙΟ
Το παρέθεσα αυτό το άρθρο εν γνώσιν μου ότι είναι μονόπλευρο... κατά των δεξιόστροφων και κεντρώων προδοτών....

Τελικώς όμως χειρότεροι όλων αποδείχθηκαν οι αριστεροί προδότες, των οποίων η ιδεολογία υποτίθεται ότι βρίσκεται αντίθετη με τον νεοφιλελευθερισμό και τον καπιταλισμό, αλλά παρόλα αυτά υπηρετούν τα μεγαλύτερα και ισχυρότερα παγκόσμια καπιταλιστικά συμφέροντα....  
Και φυσικά το μέγιστο όλων που δείχνει ότι πρόκειται και για στυγνούς φασιστοειδείς προδότες, είναι οι μόνοι (εκ των μνημονιακών) που είχαν στα χέρια τους εντολή του λαού μέσω δημοψηφίσματος, κατά των μνημονίων και της λιτότητας και την αγνόησαν πλήρως...Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.