27 Οκτωβρίου 2016

Δεν τολμούν να πουν ένα "όχι", μέρες που είναι...

Γράφει ο Νίκος Ελευθερόγλου

Σκέφτομαι τις δυο εικόνες και αναρωτιέμαι τι άλλο περιμένουμε ως χώρα για να ξυπνήσουμε και να αντισταθούμε, καθώς πλησιάζει η ημέρα-ορόσημο του «Οχι». Από τη μια, οι θεσμοί στη χλιδή που τους διασφαλίζει το ξενοδοχείο πολυτελείας όπου τους φιλοξενούμε κάθε φορά που έρχονται (με αστυνομική κλούβα να τους προστατεύει από την... αγάπη του λαού) και, από την άλλη, η ζωή που βιώνουν ένας στους δυο Ελληνες και, κυρίως, 230.000 παιδιά.

Τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΣΤΑΤ. προκαλούν σοκ και δείχνουν ότι η χώρα μας με τις... μνημονιακές οδηγίες αργοπεθαίνει μέρα με τη μέρα. Και αντί να ξεσηκωθούμε και να γίνουμε μια γροθιά, ο πάλαι ποτέ περήφανος πρωθυπουργός μας, που θα έσκιζε τα Μνημόνια σε μια νύχτα, παρακαλάει να του ρυθμίσουν το χρέος και συνεχίζει να αντιπαρατίθεται με τον πρόεδρο της Ν.Δ. με όρους διχασμού. Την ίδια ώρα πιστεύει ότι οι θεσμοί, αφού τους έκανε όλα τα χατίρια, θα του δώσουν παράταση ζωής για να μείνει στην εξουσία, έστω κι αν η κοινωνία παραμένει σε τεχνητό κώμα.

Η Ελλάδα αργοπεθαίνει, κ. Τσίπρα, και συ μετά το μεγάλο «Ναι» που είπες (μετά και τις αμερικανικές πιέσεις, για τις οποίες δεν έχεις βγάλει κουβέντα) το μόνο που αναζητείς είναι την οδό διαφυγής σου, την ηρωική έξοδό σου. Ο ελληνικός λαός στο δημοψήφισμα ακούμπησε πάνω σου και δες, κ. πρωθυπουργέ, πού τον έφτασες, ακολουθώντας την εγκληματική πολιτική υποτέλειας των μνημονιακών κυβερνήσεων.

Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (Σεπτέμβριος του 2016) για τις συνθήκες διαβίωσης στην Ελλάδα (που δημοσίευσε η «Ημερησία»), σχεδόν ένα στα έξι νοικοκυριά (17,7%) μένει σε σπίτια ακατάλληλα, με διαρροές στη στέγη, υγρασία σε τοίχους και πατώματα. Περισσότεροι από 4.512.000 πολίτες αντιμετωπίζουν κίνδυνο φτώχειας, με τα παιδιά να απειλούνται περισσότερο, καθώς 230.774 ζουν σε νοικοκυριά χωρίς κανέναν εργαζόμενο και χωρίς κανένα εισόδημα! Το ποσοστό εκείνων που στερούνται βασικά αγαθά και υπηρεσίες εκτοξεύεται στο 44,5% για ηλικίες από 0 έως 17 ετών! Το ποσοστό των παιδιών ηλικίας 0-17 ετών που ζουν σε νοικοκυριά χωρίς κανέναν εργαζόμενο έφτασε το πρώτο τρίμηνο του 2016 στο 12%, έναντι 11,2% που ήταν το προηγούμενο τρίμηνο. Σε απόλυτους αριθμούς, 230.774 παιδιά ζουν σε νοικοκυριά χωρίς κανέναν εργαζόμενο. Αντίστοιχα, το ποσοστό ενηλίκων ηλικίας 18-60 ετών που ζουν σε νοικοκυριά χωρίς κανέναν εργαζόμενο έφτασε το ίδιο διάστημα στο 18,1% (έναντι 17,7% το προηγούμενο τρίμηνο), δηλαδή 1.052.802 άτομα.

Αυτά λένε οι αριθμοί, κ. πρόεδρε του ΣΥΡΙΖΑ, που στην πρόσφατη Κεντρική Επιτροπή έκανες και μαθήματα περί Αριστεράς και κοινωνικής ευαισθησίας. Σίγουρα δεν φταις μόνο εσύ για την τραγωδία που βιώνει η ελληνική κοινωνία. Αλλά φταις ολοκληρωτικά γιατί πούλησες με ευκολία ελπίδα στον ελληνικό λαό και με τον ίδιο εύκολο τρόπο τού την πήρες πίσω μόλις σε πίεσαν τα «αφεντικά». Προτίμησες την εξουσία και τις καρέκλες από τον λαό που σε πίστεψε. Και αυτή είναι η τραγωδία σου. Αντί να βγεις με θάρρος και να πεις την αλήθεια, να εξηγήσεις τι θα σημάνει το «Οχι», φοβήθηκες και θεώρησες σωστό να συμφωνήσεις σε ένα Μνημόνιο που δεν έχει τέλος, και το ξέρεις.

Η αλήθεια πίσω από τον ιδρυματισμό που παθαίνουν οι εισερχόμενοι στο Μέγαρο Μαξίμου είναι αυτή που βιώνουν εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνες, που από νοικοκύρηδες στο σπίτι και στον τόπο τους έγιναν οφειλέτες του Δημοσίου και των τραπεζών. Από πολίτες μετατράπηκαν αρχικά σε καταναλωτές ενός αχαλίνωτου καπιταλισμού και, αφού τους έριξαν στην παγίδα, γίνονται πλέον προλετάριοι της πρώτης φοράς Αριστερά. Το δυστύχημα είναι ότι το ελληνικό δράμα θα έχει ακόμη πολλά επεισόδια. Είτε μας κάνουν το χατίρι να ρυθμίσουν το χρέος είτε όχι. Μια και η αλήθεια είναι ότι είτε τώρα είτε αργότερα κάποιοι θα κληθούν να το πληρώσουν. Και αυτοί θα είμαστε εμείς, αν δεν αλλάξει κάτι...

Πηγή "Δημοκρατία"
το είδαμε ΕΔΩShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.