29 Οκτωβρίου 2016

ΑΝΑ-ΣτΕ-ΝΑΖΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣτΕ

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”
egerssi@otenet.gr
www.apostoloupanos.gr 

Πριν από αρκετές ημέρες είχα γράψει ότι ο Νόμος Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες Πανελλήνιας εμβέλειας ήταν πάρα πολύ δύσκολο να περάσει από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Γιατί, μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει την Εξουσία και ως κυβέρνηση μπορεί και ασκεί πολλές πιέσεις και κάνει διάφορους εκβιασμούς πανταχόθεν, αλλά ταυτόχρονα τα “κομμένα” κανάλια της διαπλοκής – μην το ξεχνάμε αυτό – είχαν εξ ίσου ισχυρά όπλα στο οπλοστάσιό τους.

Είχα γράψει επίσης ότι το “Mega” ήταν πολύ δύσκολο για να πεθάνει. Άλλωστε, οι ίδιοι με συνεχή σποτάκια από το Μεγάλο κανάλι, διατυμπάνιζαν προς όλες τις κατευθύνεις ότι: “συνεχίζουμε”…

Κάτι περισσότερο γνώριζαν αυτοί, από όλους εμάς τους υπόλοιπους.

Αντισυνταγματικός ο Νόμος Παππά. 

Έτσι, το βράδυ της Τετάρτης 26 Οκτωβρίου 2016 η Ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματικό το Νόμο του Νίκου Παππά με ψήφους 14 έναντι 11. Αυτή η απόφαση οδηγεί τα δεδομένα στην πλήρη ανατροπή τους. Και οι πληροφορίες μας – σε αναμονή του σκεπτικού της απόφασης – κάνουν λόγο πως το ακυρωτικό δικαστήριο δεν δίνει το δικαίωμα για διορθώσεις του Νόμου 4339/2015, αφού κρίνει ότι το ΕΣΡ είναι αρμόδιο για τη ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου.

Η αριστερά δεν έχει μόνο κατσαπλιάδες, έχει και ιδεολόγους. 

Έτσι, οι κατσαπλιάδες της αριστεράς πνέουν ομολογουμένως τα λοίσθια. Και κάνω λόγο για κατσαπλιάδες, υπονοώντας αυτήν την υποτιθέμενη κυβέρνηση της αριστεράς που ήρθε στην Εξουσία με σκοπό να ισοπεδώσει τα πάντα στο διάβα της.

Γιατί, ναι ήταν διαπλεκόμενα όλα τα κανάλια με την εκάστοτε Εξουσία. Ναι, ήταν οι πρώτοι που φοροδιέφευγαν εις βάρος του Κράτους και του λαού. Ναι, ήταν εκείνοι που έπαιρναν θαλασσοδάνεια από τις τράπεζες, δηλαδή δανεικά και αγύριστα. Ναι, είχαν αυτά τα κανάλια δημοσιογράφους, πειθήνια όργανα των πολιτικών κομμάτων που προπαγάνδιζαν τα συμφέροντα των εργολάβων – επιχειρηματιών ιδιοκτητών τους.

Ωστόσο, θεωρώ ότι βρισκόμαστε σε ένα κράτος ελεύθερης οικονομίας. Και όχι σε ένα κράτος της πρώην Σοβιετικής Ενώσεως. Γι΄ αυτό δεν είναι δυνατόν η κυβέρνηση να επιβάλει τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών. Άδεια τηλεοπτικής Πανελλήνιας εμβέλειας έχει το δικαίωμα να πάρει ο οποιοσδήποτε, αρκεί να σέβεται το θεσμικό πλαίσιο του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου, να πληρώνει τους φόρους με απόλυτη διαφάνεια και να ελέγχεται η νομιμότητά του και η φερεγγυότητά του, τουλάχιστον μια φορά τον χρόνο.

Ο Νόμος Παππά λοιπόν, ήταν ένας Νόμος που θα τον ζήλευε και ο Κιμ Γιονγκ Ουν της Βόρειας Κορέας. Γι΄ αυτό ομιλώ για κατσαπλιάδες της αριστεράς. Γιατί, η αριστερά διαθέτει και ιδεολόγους - οραματιστές που δεν έχουν καμιά σχέση με αυτούς τους Μπολσεβίκους.

Ολέθρια ήττα του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα. 

Αυτή η κυβέρνηση έχει υποστεί μια άνευ προηγουμένου ήττα. Η οποία εμφανίστηκε άμεσα, μετά την απόφαση του ΣτΕ. Φάνηκε από τις δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου κ. Όλγας Γεροβασίλη. Η οποία έδειχνε πως μόλις είχε ξυπνήσει και ήταν στο πρόσωπό της και στο λόγο της διάχυτος ο τρόμος. Το ίδιο και σε άλλα κυβερνητικά στελέχη, όπως ο πολλά βαρύς Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, ο οποίος εμμέσως πλην σαφώς, κήρυξε τον πόλεμο στη Δικαιοσύνη. Νομίζοντας ότι βρισκόμαστε στην εποχή του συμμοριτοπόλεμου 1946-1949, όταν οι ομοϊδεάτες του της εποχής εκείνης αιματοκύλησαν την Ελλάδα (τον ονόμασαν Εμφύλιο με τις υπογραφές τους οι Σαμαράς και Κουβέλης). Μια Ελλάδα που μέτραγε ακόμη τις πληγές της από τον πόλεμο του Έθνους με τον φασιστικό Άξονα.

Αλλά, αυτός ο πανικός φάνηκε και λίγες ημέρες πριν, όταν στο Συνέδριο βγήκαν τα μεγάλα εσωκομματικά μαχαίρια που δεν συμφωνούσαν καθόλου με την νεοφιλελεύθερη πολιτική που κάνει η κυβέρνησή τους. Και παρότι προσπάθησαν να κρύψουν τις ακαθαρσίες τους κάτω από το χαλί, εν τούτοις αυτές βγήκαν στην επιφάνεια.

Τι ακολουθεί την επόμενη μέρα. 

Αυτή η ήττα καταλογίζεται εξ ολοκλήρου στον Αλέξη Τσίπρα. Αυτός έκανε υπερ-υπουργό του το Νίκο Παππά, αυτός τον εμπιστεύθηκε μέχρι τέλους, παρ΄ ότι στελέχη κυβερνητικά και κομματικά του ΣΥΡΙΖΑ τον ενημέρωναν για τη χιονοστιβάδα που έρχεται. Που μαζί με την αποκαθήλωσή του από όλη την ελληνική Κοινωνία, αποκαθηλώνεται και από τους πλέον ορκισμένους τελευταίους υπερασπιστές του.

Η επόμενη ημέρα είναι πολύ δύσκολη και εστιάζεται στα παρακάτω σενάρια, όπως μου τα μετέφερε το “βαθύ λαρύγγι” του ΣΥΡΙΖΑ:

Ο Αλέξης Τσίπρας γνωρίζοντας ότι έχει χάσει την στήριξη των τοκογλύφων “εταίρων” μας, από τη στιγμή που δεν μπορεί να εξαερώσει την οργή των Ελλήνων, σκέφτεται προκειμένου να τον παραμείνουν οι “εταίροι” μας στην Εξουσία, να προτείνει στην Καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ την επιστροφή στη δραχμή με μια ταυτόχρονη αφομοίωση του ελληνικού χρέους. Έτσι, η Μέρκελ θα υλοποιήσει τον διακαή της πόθο, καθώς και του Σόιμπλε, για εκδίωξη της Ελλάδος από το ευρώ, εισπράττοντας αυτό ως επιτυχία για το εσωτερικό της ακροατήριο και ο Τσίπρας θα μας “πουλήσει” ως επιτυχία του, την αφομοίωση του ελληνικού χρέους.

Θα συμφωνήσετε μαζί μου πως πρόκειται για μια Μακιαβελική τακτική!!

Ο Τσίπρας θα επιδιώξει την αυτοδυναμία Μητσοτάκη.

Η δεύτερη Μακιαβελική σκέψη του Αλέξη Τσίπρα είναι, να προχωρήσει στο νέο έτος, μετά την εορτή των Φώτων σε εκλογές. Επιδιώκοντας ωστόσο, την αυτοδυναμία του Κυριάκου Μητσοτάκη και της ΝΔ, προκειμένου να πάρει την καυτή πατάτα των επόμενων αξιολογήσεων από τους “θεσμούς” ο Κυριάκος Μητσοτάκης,  για να φθαρεί πολιτικά πάρα πολύ πιο σύντομα. Μια αυτοδυναμία της ΝΔ, θα στερούσε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη την κυβερνητική συνεργασία με άλλα κόμματα, οπότε δεν θα γινόταν αφαίμαξη άλλου πολιτικού χώρου από τη ΝΔ, όπως ακριβώς έκανε ο Αλέξης Τσίπρας με τους “Εξαρτημένους Έλληνες” του ιδεολογικού Προδότη Πάνου Καμμένου.

Δυνατό χαρτί του Αλέξη η απόφαση για την “Χρυσή Αυγή”. 

Στις επιδιώξεις του Αλέξη Τσίπρα είναι να καθυστερήσει η δικαστική ετυμηγορία της δίκης της “Χρυσής Αυγής”. Δηλαδή, να βγει η απόφαση με Πρωθυπουργό τον Μητσοτάκη για να πάρουν τα σκάγια αυτής της απόφασης τον αρχηγό της ΝΔ. Έτσι, ο Αλέξης Τσίπρας θα μπορέσει να ανασυνταχθεί προκειμένου να διεκδικήσει εκ νέου την Πρωθυπουργία, αφού είναι ηλικιακά ακόμη πολύ μικρός για να οδηγηθεί στο περιθώριο. Εκτός και εάν δεν έχει υπολογίσει όσο θα έπρεπε την εσωκομματική αντιπολίτευση Σκουρλέτη και λοιπών δυνάμεων.

Επιμονή Μέρκελ για Στουρνάρα Πρωθυπουργό. 

Ωστόσο, όλα τα παραπάνω βρίσκονται στο μυαλό του Πρωθυπουργού. Γιατί, η κ. Μέρκελ δεν έχει ακόμη τοποθετηθεί επίσημα. Ανεπίσημα όμως, ακούγεται ότι θα ήθελε να προωθήσει την λύση Στουρνάρα (πόσες φορές το έχουμε γράψει;). Βέβαια χωρίς εκλογές, αφού η Ελλάδα της ανήκει και σε Κατοχικά κράτη δεν συμφέρει να υπάρχει ετυμηγορία του λαού.

Η λύση Στουρνάρα, με αφομοίωση του χρέους και επιστροφή στη δραχμή, είναι η πλέον συμφέρουσα για τη γερμανίδα Καγκελάριο…

Επανέρχομαι…Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.