11 Ιουλίου 2015

WELL COME MISTER TSIPRAS;;;

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Τον Μάιο του 2013 κυκλοφόρησε το βιβλίο του γερμανού οικονομολόγου, Dirk Müller, (Mr. Dax), με τον τίτλο, «Showdown». Στο βιβλίο αυτό ο Γερμανός Οικονομολόγος αναφέρει με παρουσίαση πολλών στοιχείων ότι η Ελλάδα είναι στην πραγματικότητα η πλουσιότερη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης!

Αυτές τις κρίσιμες μέρες ο Dirk Müller έδωσε κυριολεκτικά ένα εντυπωσιακό ρεσιτάλ στα γερμανικά κανάλια, όπως στο BR, κατηγορώντας την γερμανική πολιτική ηγεσία και φωνάζοντας πως όλο αυτό θέατρο κατά της Ελλάδας γίνεται ακριβώς γιατί η Ελλάδα διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα αποθέματα σε πρώτες ύλες στην Ευρώπη.

Σε ένα σημαντικό κεφάλαιο του βιβλίου του Müller με τον τίτλο, «Οι Ελληνες και το αέριο», γίνονταν εκτενή αναφορά στα ελληνικά κοιτάσματα φυσικού αέριου και κατέληγε στο πόρισμα ότι, «Η Ελλάδα δεν έχει στο υπέδαφός της μόνο μεγάλα αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, αλλά και μια σειρά σημαντικών ορυκτών. Μπορεί κανείς δικαιολογημένα να υποστηρίξει ότι η Ελλάδα διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα αποθέματα σε πρώτες ύλες στην Ευρώπη». Μάλιστα την άποψη του αυτή, όπως αποκάλυψε ο ίδιος, του την είχε επιβεβαιώσει και η κ Ντόρα Μπακογίανννη το καλοκαίρι του 2012 στη διάρκεια μιας έντονης συζήτησης η οποία τον διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα διαθέτει κοιτάσματα αντίστοιχα με αυτά της Λιβύης.

Και εδώ μπαίνει σύμφωνα με τον Dirk Müller το αμείλικτο ερώτημα σχετικά με την ελληνική οικονομική κρίση: «Αφήνουμε την ελληνική οικονομία να εξαντληθεί μέσω δρακόντειων πακέτων λιτότητας και τη χρηματοδοτούμε με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να μην πληγούν οι παλαιοί δανειστές. Χάνονται δισεκατομμύρια ευρώ σε φορολογικά χρήματα για συμφωνίες χωρίς επιστροφή και στην αναδιάρθρωση του χρέους, όταν η Ελλάδα διαθέτει κοιτάσματα πολλαπλάσια του όγκου του χρέους της».

Στο ίδιο βιβλίο ανέλυε τη θεωρία ότι «η μεγάλη αναμέτρηση η οποία εξελίσσεται τα τελευταία χρόνια, σχετίζεται με την κυριαρχία στον πλανήτη για τις επόμενες δεκαετίες» και σημειώνει ότι «η Ευρώπη δεν λαμβάνεται πλέον υπόψη» και, «το παιχνίδι κινείται μεταξύ Αμερικής και Ασίας συγκεκριμένα της Ευρασίας, δηλαδή της Κίνας και της Ρωσίας».

Και ποιος είναι υπεύθυνος για όλα αυτά έκτος από τους «συμμάχους» και «φίλους» και εταίρους της Ελλάδας; Στο ίδιο βιβλίο εξαπολύονται βαριές κατηγορίες για την πολιτική ηγεσία της χώρας από τον Κωστάκη Καραμανλή, τον Γιωργάκη Παπανδρέου και έπονται οι Αντωνάκης Σαμαράς και Βαγγέλαρος Βενιζέλος!

Σήμερα ζούμε όπως αποφαίνεται ο Γερμανός οικονομολόγος, δυστυχώς την δεύτερη φάση της ελληνικής τραγωδίας. Μια καινούργια πολιτική ηγεσία φαίνεται ότι βαδίζει στον δρόμο που χάραξαν όλοι αυτοί. Η πλουσιότερη χώρα της Ευρώπης, η χώρα με τα μεγαλύτερα ενεργειακά κοιτάσματα σε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο, αλυσοδένεται ξανά στην μνημονιακή τυραννία.

Το δράμα επαναλαμβάνετε! Μια χώρα «ναρκομανής» ξαναγίνεται έρμαιο των δόσεων της. Η ιστορία θα επαναληφτεί καθώς αυτή η πολιτική είναι αδιέξοδη και το μόνο που επιτυγχάνει είναι η συνέχιση της ύφεσης και της εξάρτησης χωρίς καμία δυνατότητα ανάκαμψης.

Well come mister Tsipras;;;

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-ΤουρκολόγοςShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.