28 Ιουλίου 2015

ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΙΣΟΤΙΜΟΣ ΕΝΤΟΣ ΕΥΡΩ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΜEΝΟΣ ΝΑ ΤΟ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙΣ.

Γράφει ο Πέτρος Χασάπης 

Από τα 243 κράτη που υπάρχουν στη γη, μόνο τα 19 ανήκουν στο μηχανισμό των ισοτιμιών του ευρώ, τα υπόλοιπα 224 έχουν εθνικά νομίσματα. Από τα 50 κράτη της Ευρώπης, μόνο τα 19 είναι στο ευρώ, τα υπόλοιπα 31 έχουν εθνικά νομίσματα. Κανένα από αυτά τα ελεύθερα κράτη εκτός ευρώ, δεν υφίσταται την εξαθλίωση και τον εξευτελισμό που υφίσταται η Ελλάδα εντός του ευρώ. Εμείς γιατί θα πρέπει να παραμένουμε πολιτικά αφελείς; Εμείς, γιατί θα πρέπει να είμαστε υποτελείς της Γερμανίας; 

Μέχρι τις τελευταίες εκλογές, η πολιτική διαμάχη στην Ελλάδα, γινόταν γύρω από
το δίπολο «μνημόνιο – αντιμνημόνιο», με μια όμως σημαντική παράμετρο. Όλα τα κόμματα (πλην ΚΚΕ κ.λ.π.) θεωρούσαν όρο απαράβατο την παραμονή μας στον μηχανισμό ισοτιμιών του ευρώ και η διαμάχη περιοριζόταν γύρω από το περισσότερο ή το λιγότερο μνημόνιο. Τώρα όμως ξέρουμε ότι τίποτα δεν εξαρτάται από εμάς, όσο τις στρόφιγγες της χρηματοδότησης τις κρατούν τρίτοι και κυρίως οι Γερμανοί. 

Επομένως, τώρα πλέον η συζήτηση άνοιξε εκ των πραγμάτων. Μετά και την ολοκληρωτική παράδοση του κ. Τσίπρα στους Γερμανούς και την προσχώρηση του αριστερού ΣΥΡΙΖΑ στη λογική των σκληρότερων μάλιστα μνημονίων, από εδώ και πέρα η πολιτική διαμάχη θα περάσει αναγκαστικά στο σωστό πολιτικό δίπολο που έπρεπε να είναι από την αρχή: «ευρώ – εθνικό νόμισμα». 

Πιστεύουμε ότι η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα έχει πλέον πάρει την αναπόδραστη οδό της αυτοεκπληρούμενης προφητείας. Γι αυτό και η μαυραγορίτικη παρασιτική ολιγαρχία, βλέποντας το αναπόφευκτο, έχει εκνευριστεί και αφενός προσπαθεί να καταστήσει γραφικούς ή επικίνδυνους όσους μιλούν για εθνικό νόμισμα, αφετέρου πιέζει με όσα μέσα διαθέτει, για ποινικές διώξεις εδώ και τώρα, σε όσους μιλούν ή σχεδιάζουν την επιστροφή της χώρας στο εθνικό νόμισμα. 

Όμως, όλοι γνωρίζουμε, πως χωρίς την απαλλαγή μας από το ευρώ, ούτε μονομερές κούρεμα του χρέους μπορούμε να κάνουμε, ούτε να απαλλαγούμε από τα μνημόνια. Απλά θα ζούμε αιχμάλωτοι στις ορέξεις των Γερμανών, αφού ποτέ δεν θα μπορέσουμε, ούτε θα μας επιτρέψουν, να πιάσουμε τις δημοσιονομικές επιδόσεις που απαιτεί ο μηχανισμός ισοτιμιών του ευρώ. Εκεί που ωθούνται τώρα πλέον τα πράγματα, δεν μπορούμε άλλο να κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας, ούτε να μασάμε τα λόγια μας και να θεωρούμε πολιτικό ταμπού το εθνικό νόμισμα. 

Καλό λοιπόν θα ήταν να το κάνουμε συντεταγμένα, με συζήτηση, πρόγραμμα και προετοιμασία και όχι σε κατάσταση πανικού, με αντεγκλήσεις και με τραυματισμό της χώρας και του λαού. Επειδή όμως δεν φημιζόμαστε για το πρώτο, τελικά θα κάνουμε το δεύτερο. Όμως, έτσι κι αλλιώς θα γίνει. Εξάλλου, αν θέλεις να παραμένεις ως ισότιμο μέλος εντός του ευρώ, πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για να το εγκαταλείψεις αν χρειαστεί.

πηγή



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.