29 Ιουλίου 2015

ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΕΙ.

Γράφει ο Πέτρος Χασάπης

H οικονομική πολιτική στη χώρα μας, θα πρέπει να πάρει την κατεύθυνση δημιουργίας αυτοδύναμης οικονομίας. Μόνο έτσι περιορίζονται οι εισαγωγές, αυξάνονται οι εξαγωγές, επέρχεται οικονομική ανάπτυξη και ξαναπαίρνουμε την εθνική κυριαρχία στα χέρια μας.

Για να δημιουργηθεί όμως αυτοδύναμη οικονομία, θα πρέπει να αλλάξουν δύο πράγματα:

Πρώτον, θα πρέπει να αλλάξει ο συσχετισμός των τομέων της οικονομίας. Αυτή τη στιγμή έχουμε 82,8% τριτογενή τομέα (υπηρεσίες, εμπόριο, τουρισμός), 13,4% δευτερογενή τομέα (μεταποίηση, κατασκευές) και 3,8 πρωτογενή τομέα (γεωργία, κτηνοτροφία). Αυτός ο συσχετισμός θα πρέπει να αλλάξει με μείωση του τριτογενούς τομέα και αύξηση των δύο άλλων τομέων. Διαφορετικά δεν μπορούμε να μιλάμε για αυτοδύναμη οικονομία. Απλά θα συνεχίζουμε να ζούμε με δανεικά.

Δεύτερον, θα πρέπει να αλλάξει η εσωτερική συγκρότηση των οικονομικών τάξεων και όχι μόνο. Αυτή τη στιγμή έχουμε μια ολιγαρχία του 1% που κατέχει το 56,1% του πλούτου της Ελλάδας. Μια ευρύτερη ολιγαρχία του 10% που κατέχει το 87% του πλούτου, ενώ το υπόλοιπο 90% των Ελλήνων κατέχει μόνο το 13% του πλούτου. Ταυτόχρονα 505 Έλληνες αυξάνουν τον πλούτο τους κατά 37 εκατομμύρια ευρώ το 24ωρο. Αυτή η κοινωνική συγκρότηση θα πρέπει να αλλάξει.

Επειδή, αυτά τα ποσοστά είναι περίπου τα ίδια σε ολόκληρο τον πλανήτη, το κύριο πρόβλημα δεν είναι τόσο στα ποσοστά (που φυσικά είναι σοβαρό πρόβλημα), αλλά στο ότι αφενός αυτή η ολιγαρχία στην Ελλάδα είναι κλειστή, δηλαδή δεν επιτρέπει σε άλλες κοινωνικές δυνάμεις να αναπτύξουν σοβαρή επιχειρηματικότητα και να ανέβουν οικονομικά, αφετέρου, εκτός από διαπλεκόμενη, είναι μαυραγορίτικη και παρασιτική, καθόσον κερδίζει τον πλούτο της όχι από κάποια παραγωγική διαδικασία, αλλά κυρίως από το δημόσιο χρήμα, λυμαίνοντας την κοινωνία. Αυτό το χαρακτηριστικό της είναι σοβαρή ένδειξη ότι η ολιγαρχία αυτή δεν έχει εθνικό προσανατολισμό, αλλά είναι οπορτουνιστική και διεθνιστική. Δείτε για παράδειγμα τι είδους υπόδειγμα για μίμηση δίνει αυτή η άπατρις ολιγαρχία στο κοινωνικό σώμα και θα αντιληφθείτε γιατί έχουμε φτάσει στο σημείο να θαυμάζεται ο τεχνητά προβεβλημένος και το λαμόγιο που έχει πλούτο να επιδείξει, ανεξάρτητα του πως τον απέκτησε και όχι αυτός που κουράστηκε να σπουδάσει ή κουράζεται να παράγει ή έχει ιδέες για μια καλύτερη κοινωνία, για μια καλύτερη πατρίδα.

Αυτά τα δύο πράγματα, δηλαδή η αλλαγή του συσχετισμού των τομέων της οικονομίας και το άνοιγμα της οικονομίας στη βάση της εθνικής κοινωνίας, είναι τα δύο προαπαιτούμενα για να επέλθει οικονομική αυτοδυναμία στη χώρα.

Επειδή όμως για να γίνουν αυτά, απαιτούνται αποφάσεις του πολιτικού συστήματος και επειδή το πολιτικό σύστημα είναι δέσμιο, διαπλεκόμενο και απόλυτα ελεγχόμενο από την μαυραγορίτικη ολιγαρχία, θα πρέπει να γίνουν εκείνες οι θεσμικές αλλαγές και κυρίως η αλλαγή Συντάγματος, που θα απελευθερώσουν το πολιτικό σύστημα από τα νύχια της ολιγαρχίας και θα το θέσουν στον δημοκρατικό έλεγχο και την υπηρεσία της κοινωνίας.

Όμως, οι αλλαγές αυτές, θα πρέπει να ξεκινήσουν από το πολιτικό σύστημα, το οποίο επειδή ακριβώς είναι ελεγχόμενο από την ολιγαρχία (φαύλος κύκλος), δεν κάνει τίποτα. Έτσι εμείς οι πολίτες μένουμε αδρανείς και παρασυρόμαστε σε μια άνευ προηγουμένου παρακμή, χωρίς να μπορούμε να αντιδράσουμε. Μια φορά μόνο μας δόθηκε από το πολιτικό σύστημα η ευκαιρία (με το πρόσφατο δημοψήφισμα) να πούμε ένα ΟΧΙ, αλλά και πάλι το πολιτικό σύστημα το πήρε πίσω, με παραβίαση του Συντάγματος και της λαϊκής απόφασης, υπακούοντας στη βούληση της ολιγαρχίας.

Τι θα κάνουμε λοιπόν; Και κατ' αρχήν ας αναρωτηθούμε αν αυτές οι αλλαγές μπορούν να γίνουν εντός ευρώ ή έξω από αυτό;
Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.