27 Ιουλίου 2015

Να συνταξιοδοτηθούν άμεσα τα πολιτικά τζάκια της ΝΔ.

Του Αριστοτέλη Βασιλάκη

Η παραίτηση του Αντώνη Σαμαρά από την ηγεσία της ΝΔ δημιουργεί κάποιες έστω  λίγες ελπίδες για της  αναστύλωση της πάλαι ποτέ μεγάλης πατριωτικής ριζοσπαστικής κεντροδεξιάς παράταξης… Για να επιτευχθεί αυτό η ΝΔ θα πρέπει να σπάσει τα δεσμά των πολιτικών τζακιών, πολιτικών οικογενειών, πολιτικών γόνων, κουμπάρων, βολεμένων, παρατρεχάμενων και συμφερόντων. 

Μέχρι σήμερα όσοι έχουν αποτολμήσει να αγωνιστούν μέσω του συγκεκριμένου κόμματος και να επενδύσουν τα όνειρα τους, σακατεύονται «τρακάροντας» πάνω στους τοίχους των γνωστών επιφανών οικογενειών. Το κόμμα… αναιρεί εκ των έσω κάθε προσπάθεια προσφοράς του στην πολιτική ζωή της χώρας, καθώς η οικογενειοκρατία ζει και βασιλεύει, διατηρώντας τα «ηνία» της κομματικής ηγεσίας και ιεραρχίας, ενώ δημιουργεί ομάδες υποστήριξης από τις κοινοβουλευτικά και κομματικά στελέχη, περιορίζοντας ασφυκτικά τα κανάλια ανάδειξης νέων πολιτικών προσώπων με ικανότητες και ζήλο.

Κατά την γνώμη μου η παρουσία του Αντώνη Σαμαρά στην ηγεσία της ΝΔ υπήρξε επιζήμια. Η παραίτηση του θα ωφελήσει πολλαπλά το κόμμα. Ήδη από τις πρώτες μέρες που ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ανέλαβε την ηγεσία του κόμματος, η διαφορά στο ύφος είναι πεντακάθαρη… Το εθνικό συμφέρον μπήκε πάνω από το κομματικό ή το προσωπικό και αυτό θα επιφέρει μεσομακροπρόθεσμα οφέλη στη ΝΔ… Φτάνει στην Συγγρού να διδαχτούν από τα λάθη τους. 

Στην μεταπολίτευση τα κεντρικά πολιτικά «τζάκια» είναι αυτά που διαμορφώνουν τους όρους του πολιτικού παιχνιδιού και δρομολογούν εξελίξεις, ενώ αποτελούν προνομιακούς συνομιλητές, ξένων και εγχώριων παραγόντων, θεσμικών και μη.  Η ιστορία της Νέας Δημοκρατίας περνάει μέσα από τη διαδρομή, τις δράσεις, τη συμπεριφορά και τις κινήσεις συγκεκριμένων «γαλάζιων» πολιτικών οικογενειών που διαδραματίζουν κυρίαρχο ρόλο τόσο στη διαμόρφωση της πολιτικής ζωής του τόπου όσο και στα δρώμενα της κεντροδεξιάς παράταξης, ενώ πολλές φορές συμβιβάζονται για τα ιμάτια της εξουσίας.

Είναι ξεκάθαρο πως η Νέα Δημοκρατία αν πάει ξανά στα χέρια των πολιτικών τζακιών θα αργοσβήσει με ραγδαίους ρυθμούς. Το κόμμα θα οδηγηθεί με μαθηματική ακρίβεια στην διάλυση. Ο κ. Σαμαράς και όσοι τον ακολούθησαν κατάφεραν να ενοχοποιήσουν την κεντροδεξιά παράταξη, για όλα τα δεινά που έφερε στην χώρα η διακυβέρνηση και η νοοτροπία ΠΑΣΟΚ. Απαρνήθηκε όλες τις αρχές της πατριωτικής ριζοσπαστικής δεξιάς παράταξης και έγινε νεροκουβαλητής και ουραγός του συστήματος Σημίτη. Αυτή η ΝΔ δεν μπορεί πλέον να εκπροσωπεί την κληρονομιά και την παράδοση της κεντροδεξιάς στην πατρίδα μας.

Πολλοί αναρωτιούνται για ποιο λόγο η Νέα Δημοκρατία έχει πάρει την κατηφόρα και παρά τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που της προσέφερε η «Πασοκοποίηση» της, δηλαδή ο εναγκαλισμός της με το αστικό κατεστημένο, δεν μπορεί να ορθοποδήσει και ακολουθεί κατά πόδας, την πορεία του πρώην κυβερνητικού της εταίρου της… Δηλαδή τον δρόμο της ανυποληψίας και της διάλυσης. Η Νέα Δημοκρατία, μέχρι και το 2009, παρόλο που θεωρητικά ήταν το κόμμα που πρέσβευε και εκπροσωπούσε την αστική κουλτούρα, αλλά και την φιλελεύθερη ιδεολογία, εντούτοις το ΠΑΣΟΚ στα πλαίσια του ανταγωνισμού του παλαιού δικομματισμού, ήταν εκείνο που είχε καταφέρει να έχει την στήριξη του κατεστημένου…

Λογικό… Το ΠΑΣΟΚ ήταν εκείνο, το οποίο αφού «ξεπέρασε» τις σοσιαλιστικές σοφιστείες του Ανδρέα, προσαρμόστηκε καλύτερα στα δεδομένα της νέας κατάστασης… Ήταν το κόμμα, όπως και τα περισσότερα Σοσιαλιστικά στην Ευρώπη, που οικοδόμησαν και στήριξαν, το σημερινό έκτρωμα της παγκοσμιοποίησης…

Η ΝΔ για να προχωρήσει ενδεχομένως θα πρέπει είτε ν’ αλλάξει όνομα, αφού πλέον είναι ένα φθαρμένο πολιτικό brand name… Θα πρέπει να γίνουν ριζοσπαστικές αλλαγές σε μηχανισμούς και ανθρώπους. Αν δεν το κάνουν αυτό, θα καταντήσουν σαν το ΠΑΣΟΚ. Δηλαδή ένα κόμμα σφραγίδα, με πολυδιαφημισμένα στελέχη, αλλά χωρίς ψηφοφόρους.

πηγήShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.