30 Ιουλίου 2015

Επικίνδυνα παιχνίδια της Άγκυρας: Η ΜΙΤ φωτογραφίζει ελληνικές οχυρώσεις στα νησιά και δημιουργεί κλίμα στην Τουρκία

Ειδικές ψυχολογικές επιχειρήσεις από τους Τούρκους με στόχο τη δημιουργία κλίματος μέσα στην Τουρκία, προκειμένου να προετοιμαστεί η κοινή γνώμη για "δικαιολογημένη αντίδραση της".

Πρόκειται για το ίδιο ακριβώς σενάριο που είχε διαδραματιστεί στην Ρω το καλοκαίρι του 2009 όταν Τούρκοι πράκτορες είχαν επιχειρήσει να βιντεοσκοπήσουν την αλλαγή φρουράς στο νησί, προκειμένου να αποδείξουν ότι η Ελλάδα είχε στείλει εκεί ειδικές δυνάμεις. 

Οι Τούρκοι πράκτορες είχαν συλληφθεί και αποσοβήθηκε την τελευταία στιγμή μια νέα κρίση. Ανάλογη είναι και η τωρινή επιχείρηση των Τούρκων μόνο που τώρα επιστράτευσαν κάποιο δημοσιογράφο όπως είχαν κάνει και στα Ίμια το 1996. Όλα αυτά μπορεί να σημαίνουν μόνο ένα ενδεχόμενο: Ότι οι τούρκοι ετοιμάζονται για τη δημιουργία μιας νέας κρίσης στο Αιγαίο ισοδύναμης αν όχι μεγαλύτερης από αυτή των Ιμίων.

Έτσι ο αρθογράφος Γιλμάζ Οζντίλ της εφημερίδας Σοζτζού με φωτογραφικό υλικό που έχει ληφθεί από πράκτορες της ΜΙΤ επιχειρεί όχι μόνο να στοιχειοθετήσει  υποτιθέμενη παραβίαση της συνθήκης της Λωζάννης το 1923 και των Παρισίων του 1947 (για την ενσωμάτωση των Δωδεκανήσων) αλλά ισχυρίζεται επιπλέον ότι η Ελλάδα «άρπαξε 16 νησιά από την Τουρκία χωρίς καμία νομική βάση»! 

Σε άρθρο του στην τουρκική εφημερίδα και απατώντας σε κάποιους «φίλους τους που λένε τι ωραία πέρασαν στα ελληνικά νησιά», ο Οζντίλ και με φωτογραφίες που ξεκάθαρα έχουν ληφθεί από μυστικές υπηρεσίες επιχειρεί να αποδείξει ότι οι δυνάμεις που σταθμευουν εκεί έχουν επιθετική διάταξη έναντι της Τουρκίας! 

Και όχι μόνο αυτό αλλά παραπονείται ότι τα ελληνικά νησιά  «του μπαίνουν στην μύτη του και στην μύτη της Τουρκίας», επαναλαμβάνοντας αυτό που είχε πει κάποια χρόνια νωρίτερα η πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας Τανσού Τσιλέρ. 

Παράλληλα ο Τούρκος δείχνει να είναι άριστα πληροφορημένος για τη δύναμη των ελληνικών δυνάμεων σε κάθε νησί που φωτογραφίζει-στοχοποιεί αναφέροντας  συγκεκριμένους αριθμούς. Γίνεται επομένως φανερός ο στόχος του και ο σκοπός του.

Παράλληλα "στοχοποιεί" συγεκριμένα νησιά για τα οποία η Άγκυρα θεωρεί πως της ανήκουν, όπως το Φαρμακονήσι όπου πραγματοποιείται μεγάλος αριθμός τουρκικών υπερπτησεων. Η επιλογή των νήσων δεν είναι τυχαία και οι άνθρωποι που τράβηξαν τις φω τογραφίες αυτές ήξεραν πολύ καλά που να σταθούν και που να εστιάσουν...

Γράφει ο Τούρκος δημοσιογράφος σε διατεταγμένη αποστολή: 

«Ημέρα Αριφέ… Είχα γράψει πως παρά το ότι η Ελλάδα έχει επίσημα καταλάβει 16 νησιά μας, η μεν κυβέρνηση μας δεν ενδιαφέρεται καθόλου, ενώ ο πληθυσμός μας κατά τις μέρες των γιορτών προτιμά ιδιαίτερα τα ελληνικά νησιά.

Eσύ είσαι όμως που τα γράφεις… Πολίτες που πάνε στα ελληνικά νησιά με κατήγγειλαν.

Μου έστειλαν φωτογραφίες στις οποίες είναι αγκαλιασμένοι σε ελληνικά εστιατόρια, μου έγραψαν πως δεν έχω ιδέα τι γίνεται στον κόσμο και πως τα ελληνικά νησιά είναι ¨φίλοι των Τούρκων¨. Μου είπαν ¨κοίτα αυτές τις φωτογραφίες να ντραπείς¨.

Πραγματικά ντράπηκα. Μπήκα μέσα στην γη.

Είπα λοιπόν να δημοσιεύσω και εγώ λίγες φωτογραφίες των ¨φίλων μας¨ μπας και μπορέσω να συγχωρέσω τον εαυτό μου.

Η πρώτη φωτογραφία είναι από το νησί Πλατιά (Keçi)… Τα λευκά σπίτια που βλέπετε απέναντι είναι το Τουργκουτρέις του Μπόντρουμ. Μπροστά στη μύτη μας. Νησιά τα οποία ¨η κυριαρχία τους δεν έχει αποδοθεί με συνθήκες¨ νομικά ανήκουν σε εμάς… Αλλά λόγω της αβλεψίας του ΑΚΡ, αυτοί ήρθαν, εγκαταστάθηκαν, έστησαν τη σημαία τους, έβαλαν και πυροβόλα και με τις κάνες στραμμένες προς το Μπόντρουμ! 

Η δεύτερη φωτογραφία δείχνει την κατάσταση του ελληνικού πυροβόλου (φίλου των Τούρκων !) επί της νήσου Πλατιά.

Η Νο 3 φωτογραφία, ΑΝ δεν την βλέπετε, είναι μια χαραγμένη επί της νήσου 8χ20 μέτρα σημαία… Κιάλια δεν χρειάζονται, σαν κολοκύθα μεγάλη είναι. Σαν να χλευάζει.

Στην Νο 4 φωτογραφία ένα ακόμη φιλικό (!) ελληνικό πυροβόλο… Πίσω του ο Έλληνας στρατιώτης κοιτά με κιάλια το Μπόντρουμ.

Στην 5η φωτογραφία οι φίλοι (!) μας Έλληνες στρατιώτες… Ο πληθυσμός του νησιού είναι 130 άτομα εκ των οποίων οι 110 είναι στρατιώτες.

Στην Νο 6 φωτογραφία είναι η εκκλησία που έστησαν στην νήσο Πλατιά, η εκκλησία του Αγίου Νικολάου… Δίπλα το πυροβόλο.

Στην Νο 7 φωτογραφία το ζόντιακ του ελληνικού λιμενικού που μέρα-νύχτα πάει-έρχεται…. Υπάρχει λιμάνι στο οποίο μπορεί να προσεγγίσει αντιτορπιλικό και επίσης υπάρχει ελικοδρόμιο. Υπάρχουν επίσης διαθέσιμες (!) καμουφλαρισμένες θέσεις αντιαεροπορικών. 

Στην Νο 8 φωτογραφία η πίσω πλευρά της Πλατιάς…Την περιοχή που βλέπει προς την Τουρκία την έκαναν στρατιωτική περιοχή, ενώ στην πλευρά που βλέπει προς την ανοιχτή θάλασσα, έστησαν πλαζ, καντίνες και εστιατόριο στα οποία καθημερινά πάνε τουρίστες. Πάνε εκεί από τα άλλα νησιά.

Στην Νο 9 φωτογραφία είναι η βραχονησίδα Καλόλιμνος-γείτονας των Ιμίων. Βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το Γκιουμουσλούκ του Μπόντρουμ. Μια από τις βραχονησίδες που έχουν καταληφθεί. Με γυμνό μάτι φαίνονται από το Γκιουμουσλούκ. Σύμφωνα με την συνθήκη της Λωζάννης δεν επιτρέπεται ούτε καρφί να μπει εκεί. Υπάρχει πύργος παρατήρησης, ραδιοσταθμός, αντιαεροπορικά, προβλήτα και 50 στρατιώτες.

Στην Νο 10 είναι το νησί Φαρμακονήσι (Bulamaç) που είναι σε απόσταση 2 μιλίων από το Ντίντιμ…Έστησαν εκκλησία. Ο πληθυσμός είναι 74 άτομα… 70 είναι οι στρατιώτες, 1 ιερέας, έστησαν μπαγκαλόους και εγκατέστησαν και 3 ψαράδες.

Στη Νο 11 είναι σκάφη του ελληνικού λιμενικού στο Φαρμακονήσι… Κάθε μέρα αδιακρίτως έρχονται και περιπολούν 24 ώρες το 24ωρο.

Oι φωτογραφίες αυτές τραβήχτηκαν στην ¨περιοχή της κυριαρχίας μας¨. Τα σύνορα είναι η τιμή μας… Σε αυτή την κατάσταση είναι η τιμή μας.Τις φωτογραφίες τις τράβηξε ο φίλος μου φωτογράφος Γιασάρ Αντέρ-ανταποκριτής του DHA στο Μπόντρουμ.

Αλλά δεν χρειάζεται καν να είσαι φωτογράφος για να τραβήξεις αυτές τις φωτογραφίες.

Ούτε χρειάζεται κάποια επαγγελματική φωτογραφική μηχανή. Διότι στα καταληφθέντα νησιά μας μπορούμε να πάμε ακόμη και με κανό… Ανεβείτε σε οποιοδήποτε από τα σκάφη Mavi tur και περνάτε από δίπλα τους. Με τα κινητά σας μπορείτε εύκολα να τραβήξετε τις στραμμένες σε εμάς κάνες, τα αντιαεροπορικά και τα σκάφη του λιμενικού που ελέγχουν τις ακτές μας… Λόγω της αβλεψίας του ΑΚΡ τα σύνορα μας στο Αιγαίο έχουν καταστεί αχυρώνας".

Τμήμα ειδήσεων defencenet.grShare

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ο Πεδίον του Άρεως των Παιδικών&Εφηβικών μου χρόνων με την ομορφιά του,την Οδό των προτομών των Ηρώων του 1821,την Παιδική Χαρά στην οποία Υπήρχε μια Τεχνητή Λίμνη μαζί με το σπιτάκι για τις πάπιες&τους κύκνους που ζούσαν εντός της Λίμνης και πηγαίναμε Τότε με τους γονείς να τα ταίσουμε ή να βγάλουμε Φωτογραφίες (ευτυχώς έχω τέτοιες φωτό που τείνουν να γίνουν συλλεκτικές πλέον) έχει πέσει σε δυσμένεια εδώ και Πολλά μα Πάρα Πολλά Χρόνια..απο τις ανέμελες βόλτες με Ποδήλατο ή με τα πόδια σε Όλα τα σημεία του Πάρκου,το Άγαλμα της Αθηνάς που βρίσκεται παράλληλα με την Αλεξάνδρας απέναντι απο την Σπύρου Τρικούπη,την Μεγάλη Πλατεία μπροστά απο το Χώρο που Στεγαζόταν το θέατρο με τα περίφημα ταλέντα του Οικονομίδη,Εκδρομές με το Σχολείο μιας και το Πάρκο ήταν Σημείο Αναφορά αλλά και Όαση διαφυγής απο τις βαρετές ώρες Διδασκαλίας των Μαθημάτων,Κοπάνα στο τέλος της σχολικής Χρονιάς μιας και πηγαίναμε να παίξουμε Μπουγέλο για το κλείσιμο της Χρονιάς,τα πρώτα φλέρτ/χτυποκάρδια (ΝΑΙ φλέρτ ΟΧΙ σεξ κατευθείαν..)Αγνότητα-Αθωότητα.. Εδώ και πολλά Χρόνια έχει αλλάξει Άρδην το Τοπίο στο Ιστορικό Πάρκο της Αθήνας,Σκόπιμη εγκατάλειψη εκ μέρους της Όποιας Πολιτείας Υπάρχει..μιας και η διαχειρισή του αποτελούσε κόντρα ανάμεσα στην Υπερνομαρχία Αθηνών ή τον Δήμο Αθηναίων καθώς οι ΕΚΑΣΤΟΤΕ "Τοπικοί/Υπερτοπικοί Άρχοντες" αυτοί απλά λειτουργούσαν σαν καιροσκόποι..καθώς ΔΕΝ νοιάζονται για τίποτα πέραν των Αθέμιτων συμφωνιών που κλείσανε πριν λίγα χρόνια με τους εργολάβους για την Ανακατασκευή του Πάρκου που ναι μεν έγινε αλλά εγκαταλείφθηκε δε..οπότε μια τρύπα στο νερό κάνανε...Απο Χώρος Αναψυχής&Χαράς μετατράπηκε σε ρυπαρό-επικίνδυνο μέρος που συχνάζουν Άρρωστα παιδιά Τοξικομανείς,γίνεται Εμπόριο Ναρκωτικών,Πιάτσα Παιδόφιλων,ελλειπή Μέτρα Φύλαξης ακόμα πιο ελλειπής ο Φωτισμός (αφού όπου ακόμα υπήρχε σπάσανε τις λάμπες και έτσι επικρατεί το απόλυτο σκοτάδι..) και μέσα σε όλη αυτή την Παρακμή έχουμε και το "Φαινόμενο" των "Μορφωμένων Προσφύγων με i-pad που απλά λιάζονται σε πλατείες&πάρκα.."όπως μας έχουν πει..Επειδή πέρασα κάποια στιγμή απο εκεί είδα: γυναίκες με παιδιά,άνθρωποι να κοντοστέκονται δεξιά&αριστερά κοιτώντας αμήχανα,επικρατούσε έντονη δυσοσμία,είδα "Μετανάστες" να βγαίνουν μέσα απο θάμνους,ένας μάλιστα την ώρα που διέσχιζα το μονοπάτι φώναζε: Φίλε-Φίλε δεν ξέρω αν μίλαγε σε εμένα εγώ συνέχισα τον δρόμο καθώς η κατάσταση είναι πολύ περίεργη..,οι σκηνές είχαν φτάσει μέχρι την Όδό των Ηρώων για όσους ξέρουν,τα Συναισθήματα Ανάμεικτα:Μέχρις ενός σημείου το Ανθρώπινο Στοιχείο για ότι έβλεπα,ύστερα θλίψη-Οργή για την Κατάντια του Πάρκου κάτι για το οποίο εκτός απο την επίσημη Πολιτεία που Σαφώς και φέρει Τεράστια Ευθύνη έχουμε και EMEIΣ οι κάτοικοι της Ευρύτερης Περιοχής γύρω απο το Πάρκο που με την Απάθεια&Αδιαφορία μας συντελέσαμε σε αυτό το χάλι...έχουμε ανησυχία για τα επερχόμενα...........

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Δημοσιεύοντας το σχόλιο (!!!!) αυτο παραβαίνω τους ορους που ο ιδιος έθεσα ως διαχειριστης του ιστολογιου για το ότι τα σχόλια των αναρτησεων πρεπει να εχουν σχεση με το θεμα της αναρτησης...
Το εκανα μονο και μονο για να σου δωσω το δικαίωμα ανωνυμε σχολιαστη να πεις τον πόνο σου...
Κανονικα θα επρεπε να μου το στειλεις απλα σαν εμαιλ κι οχι να μπεις σε ενα τυχαιο αρθρο και να βαλεις ολο αυτο το κατεβατο..

Τελοσπαντων ελπιζω να αισθανεσαι τουλαχιστον ικανοποιημενος που ακουστηκε το παραπονό σου εστω και με αυτον τον ανορθοδοξο τροπο....

Σε παρακαλω ομως μην το επαναλαβεις διοτι θα αναγκαστω να το διαγραψω.
Καλη συνεχεια.

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.