29 Ιουλίου 2015

Η ΑΘΛΙΟΤΗΣ ΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ.

Γράφει ο Ιωάννης Ασλανίδης

Είναι γεγονός, το έχουν πει πολλές φορές οικονομολόγοι εγχώριοι και του εξωτερικού ότι, για να μπορέσει να ορθοποδήσει οικονομικά η χώρα μας και να μειωθεί η ανεργία πρέπει να γίνουν επενδύσεις, ασφαλώς με κεφάλαια προερχόμενα από το εξωτερικό και από το εσωτερικό ακόμη.

Για να γίνει όμως αυτό θα πρέπει να λειτουργούν σωστά οι διάφορες υπηρεσίες του Κράτους και μάλιστα σε μια Δημοκρατία που να λειτουργεί αυστηρά με νόμους ορθολογιστικούς, που θα εξυπηρετούν το σκοπό αυτό. 

Όλοι το επισημαίνουν πολιτικοί και δημοσιογράφοι και απλοί ακόμα αρθρογράφοι ότι, έτσι όπως λειτουργούν οι δημόσιες υπηρεσίες του Κράτους και με τις διατάξεις που ισχύουν, είναι αδύνατον να υπάρξει ανάπτυξη. Άρα το πρώτο και βασικό στοιχείο για την ανάπτυξη είναι η οργάνωση και ορθολογιστική λειτουργία του Κράτους. Πολλές Κυβερνήσεις στο παρελθόν, διατυμπάνιζαν την ανάγκη Οργάνωσης και ορθής λειτουργίας του Κράτους, αλλά καμία δεν προέβαινε στην ουσιαστική Οργάνωση αυτού, διότι ποτέ κανένα κόμμα δεν έλεγε την αλήθεια στον ελληνικό λαό και βασικό ανασταλτικό των Κυβερνήσεων σε μια τέτοια προσπάθεια ήταν το πολιτικό κόστος. Και! είχε μεγάλη σημασία διότι σύμφωνα με την άθλια πολιτική νοοτροπία που επικρατεί στην πατρίδα μας, έτοιμη! καραδοκούσε πάντα η αντιπολίτευση με ψέματα και υποσχέσεις να υφαρπάξει την ψήφο του Ελληνικού Λαού. 

Αυτά πρέπει να τελειώσουν όχι σήμερα αλλά χθες. Πιστεύω ότι ο μοναδικός τρόπος για να αντιστραφεί η κατάσταση στην Πατρίδα μας, είναι να πούμε την αλήθεια στον Ελληνικό λαό και ένα ειλικρινές και πατριωτικό προσκλητήριο για συστράτευση και άμεση δράση όλων των πολιτικών δυνάμεων της Χώρας για την σωτηρία της πατρίδος. Ή όλοι μαζί θα σωθούμε ή όλοι μαζί θα βουλιάξουμε. Οι εκλογές τις οποίες κάποιοι αναφέρουν, δεν έχουν να προσφέρουν τίποτε άλλο από χαμένο πολύτιμο χρόνο, διότι ότι είναι να γίνει πρέπει να γίνει τώρα. Το φθινόπωρο για την όποια Κυβέρνηση θα είναι αργά. Άλλοι δύο μήνες οικονομικής και οργανωτικής απραξίας για την χώρα μας, θα είναι πλέον αναγκαστική η μετάβαση στην δραχμή και το επόμενο στάδιο θα είναι η Ελλάς του 1950 ή η Αλβανία του Χότζα. 

Κατά κοινήν ομολογία, αφ’ ενός η κατάσταση λειτουργίας στο Δημόσιο, ως φορέας εξυπηρετήσεως των πολιτών και αφ’ ετέρου οι υπάρχουσες διατάξεις για επενδύσεις, είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να υπάρχει, για την αγανάκτηση των πολιτών και την αποτροπή επενδύσεων. 

Από τα χιλιάδες παραδείγματα που μπορούν ν’ αναφερθούν στην παρούσα, σας περιγράφω μια απλή περίπτωση, για έναν ο οποίος θέλει να φτιάξει μια μονάδα (μαντρί) βοοειδών… 

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά είναι: 

1. Έγγραφο της Δ/νσεως Δασών, σύμφωνα με το οποίο η έκταση δύναται να διατεθεί. 
2. Σχετική απόφαση του περιφερειάρχη, περί άρσης περιορισμών Ν.Δ. 216/73. 
3. Γνωμοδότηση του τοπικού Διαμερίσματος, για την εν λόγω παραχώρηση. 
4. Βεβαίωση του Προέδρου του Τοπικού Διαμερίσματος, σύμφωνα με την οποία ασκείται νόμιμα το επάγγελμα του κτηνοτρόφου. 
5. Βεβαίωση της Διευθύνσεως Τοπογραφικής Υπηρεσίας, σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς. 
6. Τις φορολογικές Δηλώσεις οικονομικών ετών 2011, 2012, 2013, 2014 από τις οποίες να προκύπτει ότι ασκείται νόμιμα το επάγγελμα του κτηνοτρόφου. 
7. Το Μητρώο Βοοειδών της κτηνοτροφικής σας εκμετάλλευσης. 
8. Γνωμοδότηση της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής. 
9. Γνωμοδότηση της εφορίας Προϊστορικών και κλασικών αρχαιοτήτων. 
10. Γνωμοδότηση της εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων. 
11. Γνωμοδότηση περιφερειακής Υπηρεσίας τουρισμού. 
12. Γνωμοδότηση Υπηρεσίας νεωτέρων μνημείων και τεχνικών έργων. 
13. Γνωμοδότηση Δ/νσεως Υγείας – Δημοσίας Υγιεινής και κοινωνικής Πρόνοιας. 
14. Πρακτικό της εκτιμητικής Επιτροπής του Δήμου για τον καθορισμό της αξίας παραχώρησης της εκτάσεως. 
15. Βεβαίωση του Δημάρχου ότι, η υπό παραχώρηση έκταση δεν έχει παραχωρηθεί με προηγούμενη πράξη. 
16. Καθορισμός χρήσης γης από ΤΥΔΚ (τέως). 
17. Γνωμοδότηση Πολεοδομίας. 
18. Απόδειξη εισπράξεως του Δήμου, από την οποία να προκύπτει ότι πληρώσατε το αναλογούν ποσόν της αξίας του χώρου κ.λπ. 

Αυτά συμβαίνουν στην Ελλάδα του 2015, όταν το 90% κατανάλωσης στην χώρα μας σε βοοειδή είναι εισαγόμενα και όταν σήμερα στην Αγγλία για να ανοίξει ένας μια επιχείρηση χρειάζεται μια άδεια του Δήμου και χρόνος διαδικασίας ένα ή δύο 24ωρα. Δεν αναφέρομαι εδώ στην ταλαιπωρία αυτού που τόλμησε να κάμει επένδυση στην Ελλάδα και δεν αναφέρομαι επίσης στα λαδώματα που πρέπει να προβεί για να φθάσει, εάν ποτέ φθάσει, σε αίσιο τέλος. 

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ 

ΠΡΩΤΟΝ: Να διαλυθούν ή να συγχωνευτούν άμεσα όλοι οι άχρηστοι στην παρούσα φάση Οργανισμοί του Κράτους και το προσωπικό να μετατεθεί σε άλλες υπηρεσίες που προσφέρουν έργο στην λειτουργία της πολιτείας. 

ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Οργάνωση του Κράτους. Θα πρέπει κάποτε οι διάφοροι Κρατικοί Οργανισμοί ν’ αποκτήσουν ουσιαστική Ιεραρχία (τμηματάρχες, Διευθυντές, υποδιευθυντές, Επιθεωρητές, Γενικοί Επιθεωρητές κ.λπ.) με ουσιαστικά δικαιώματα και υποχρεώσεις. Η Ιεραρχία θα βγαίνει μέσα από τον αντίστοιχο χώρο, όπως στις Ένοπλες Δυνάμεις. Χωρίς δυνατότητα Κομματικής Επέμβασης σ’ ό,τι αφορά την όλη εργασία του Δημοσίου. Η Ιεραρχία αυτή θα υπάγεται στο αντίστοιχο Υπουργείο. Επίσης, θα πρέπει να καταργηθεί η μονιμότης από το Δημόσιο, όπως δεν υπάρχει σήμερα ούτε στις Ένοπλες Δυνάμεις και παράλληλα η κατάργηση του Συνδικαλισμού από το Δημόσιο. Δεν είναι δεοντολογικά σωστό, να υπάρχει συνδικαλισμός στο Δημόσιο, όταν αυτό έχει Ιεραρχία, να κάνει τι, να υπερασπίζεται τον τεμπέλη ή τον αδιάφορο; Είναι μέγα λάθος το Δημόσιο να διοικείται άμεσα από τον Υπουργό ή τους Συνδικαλιστές. 

ΤΡΙΤΟΝ: Για να υπάρχει ανάπτυξη, σε μια Δημοκρατική χώρα και να δημιουργούνται θέσεις εργασίας, πρέπει να υπάρχει μια λογική αρμονία μεταξύ εργοδότη και εργαζόμενου. Κάποτε πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η πολιτεία πρέπει να φροντίζει αν όχι περισσότερο τουλάχιστον εξ ίσου τον εργοδότη και τον εργαζόμενο. Εδώ! με την κατάσταση που επικρατεί αδυνατεί ο εργοδότης να στήσει επιχείρηση και εάν δημιουργήσει κάτι, δέχεται μονίμως την μήνιν κάποιων υπερασπιστών οικονομικών θεωριών, που απέτυχαν ακόμη και στην γενέτειρά των. Αποτέλεσμα! Όλα τα όμορα κράτη, μηδέ της Τουρκίας εξαιρουμένης, αφ’ ενός έχουν γεμίσει επιχειρήσεις Ελλήνων, που έφυγαν από την Ελλάδα και αφ’ ετέρου, ούτε λόγος να γίνεται για επενδύσεις ξένων κεφαλαίων στην Ελλάδα. Τα σχόλια δικά σας. 

Άρα! σ’ αυτήν την δύσκολή κατάσταση της χώρας μας για να αλλάξει το κλίμα που επικρατεί και να έλθει η ανάπτυξη σ’ αυτήν, με ταυτόχρονη αύξηση θέσεων εργασίας, απαιτείται συστράτευση και συνεργασία όλων των Πολιτικών Δυνάμεων της χώρας. Και! δίδοντας το παράδειγμα, στα οικονομικά βάρη και στην εφαρμογή των νόμων προς πάσα κατεύθυνση, πρώτα οι ίδιοι, τότε! να είναι βέβαιοι όλος ο Ελληνικός λαός θα τους ακολουθήσει. Βέβαια για να γίνει αυτό, δηλ. για να μπορέσει κάποιος να συνεργασθεί με τους πολιτικούς του αντιπάλους, για το καλό της Πατρίδος, χρειάζεται δύναμη ψυχής, αλήθειες και εντιμότης, που χαρακτηρίζουν μόνο τους Ηγέτες. 

Τις έχει άραγε τις αρετές αυτές, ο σημερινός Πρωθυπουργός της χώρας μας; Ίδωμεν. «Επιδίωξη των πολλών η ηδονή, των ολίγων η δόξα, των δε επιλέκτων η αρετή» (ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ) 

Ιωάννης Μ. Ασλανίδης 
Αντγος ε.α. 
Επίτιμος Δκτής της Σ.Σ.Ε.Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.