29 Ιουλίου 2015

Αρθρα και διαλέξεις του Νίκου Λυγερού.

Η Ελλάδα δεν υπάρχει χωρίς Ελληνισμό

Όσο και να το θέλει κάθε κομματόσκυλο οποιουδήποτε κόμματος, η Ελλάδα δεν υπάρχει χωρίς Ελληνισμό. Το θέμα μας λοιπόν δεν είναι ο ακραίος κομματισμός από όποια μεριά και να είναι. Δεν μπορεί κανείς να ισοπεδώνει την ιστορία μας, για να μοιάζουμε με αυταρχικό κράτος. Είμαστε ένας λαός αξιοπρέπειας, όχι συστήματος. Δεν μας ενδιαφέρουν οι ιδεολογίες που κατέστρεψαν χώρες και πλήγωσαν την Ανθρωπότητα με γενοκτονίες, για να αποδείξουν στους άλλους ότι είχαν δίκιο. Δεν θέλουμε παραδείγματα σαν τον Χίτλερ, τον Στάλιν, τον Κεμάλ, τον Μάο. Ξέρουμε ότι είναι γενοκτόνοι και πάντοτε παλέψαμε εναντίον τους. Δεν πρόκειται τώρα να μεταλλάξουμε τον Ελληνισμό, για ν’ αλλάξουμε την Ελλάδα. Σεβόμαστε τις ανθρώπινες αξίες όχι τις αυθαίρετες αρχές. Και οι σχέσεις μας με τις άλλες χώρες έχουν μια ιστορία που δεν θέλουμε ν’ αφανίσουμε μόνο και μόνο για ν’ αλλάξουμε μοντέλο. Η Ελλάδα έδωσε το στίγμα της ελευθερίας και της δημοκρατίας σε όλη την Ευρώπη όταν προσπαθούσαν να την καταλάβουν ασιατικές αυτοκρατορίες. Δεν είναι αυτή που θα απεμπολήσει από μόνη της τα ευρωπαϊκά δικαιώματά της που έχουν το πνεύμα του Ελληνισμού.

πηγή

Η στρατηγική Κύπρος

Η στρατηγική Κύπρος βλέπει ξεκάθαρα ότι το πλαίσιο της είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση και το πεδίο της η Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη. Το πεδίο δράσης είναι η ενέργεια και το πεδίο μάχης, η απελευθέρωση. Η αξιοποίηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ΑΟΖ είναι αυτή που δίνει ώθηση στο Κυπριακό που δεν λύνεται χωρίς αυτές. Το ηλεκτρικό καλώδιο Interconnector EuroAsia και ο αγωγός φυσικού αερίου East Med, είναι έργα στρατηγικής σημασίας. Η τριπλή συμμαχία με την Ελλάδα και το Ισραήλ είναι ένας στυλοβάτης για τη διασύνδεση με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο στρατηγικός διάλογος περί ενέργειας είναι μια καινοτομία εξωστρέφειας. Η Κύπρος δεν είναι πια μόνο και μόνο ένα βασανισμένο νησί λόγω ελλείψεων, είναι τώρα κι ένας αξιόπιστος ενεργειακός παίκτης που δρα ενεργά στην Ανατολική Μεσόγειο και ξεπερνά αποτελεσματικά τεράστια προβλήματα. Η στρατηγική Κύπρος επενδύει στο μέλλον και δεν είναι έτοιμη να παραδοθεί σε οποιοδήποτε σχέδιο, γιατί τώρα ξέρει ότι έχει δυναμική και πρωτοβουλία λόγω ενέργειας. Γι' αυτό το λόγο ετοιμάσου για την εξόρυξη του φυσικού αερίου.  

πηγή

Δείτε επίσης:

Σεμινάριο του Ν. Λυγερού με θέμα: "Θέατρο, σκηνοθεσία και ανθρώπινες σχέσεις." Διεθνές Festival Θεάτρου - Kyklos Festival. Θεσσαλονίκη 22/07/2015 ΕΔΩ 

Ν. Λυγερός - Δεν θα πάμε πίσω ΕΔΩ 

Ν. Λυγερός - Δεν υπάρχει λύση του Κυπριακού χωρίς ΑΟΖ ΕΔΩ


Ν. Λυγερός - Η πραγματικότητα δεν θέλει πειθώ ΕΔΩ

Ο Νίκος Λυγερός είναι καθηγητής ΓεωστρατηγικήςShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.