28 Ιουλίου 2015

Το παρασκήνιο της «Συνωμοσίας της Δραχμής».

Του Δημήτρη Κωνσταντάρα

Δεν διαφέρει και πολύ –στα βασικά της σημεία- η προσωπική μου γνώμη και άποψη, για το πώς «λειτουργούσε» η «μυστική» ομάδα Βαρουφάκη που προετοίμαζε – δια… παν ενδεχόμενο- την έξοδο της Ελλάδος από το ευρώ και την επιστροφή σε κάποιου είδους δραχμή – όπως γράφει το “Politico” σε ανάλυση που διάβασα αναδημοσιευμένη στο Financial Box.

Δεν έχω μάλιστα την παραμικρή αμφιβολία για το ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε ζητήσει από τον Big Γιάνης – ενδεχομένως ανάλογες εντολές θα είχε δώσει και σε άλλους «κολλητούς» του, όντας σίγουρος – και αυτός- ότι θα κερδίσει τις εκλογές και ότι οι «κολλητοί» θα εκλέγονταν βουλευτές αφού θα τους «έσπρωχνε», μέχρι και …δια της βίας, σύμπας ο κομματικός μηχανισμός.

Εκεί που έχω σοβαρές αμφιβολίες είναι το κατά πόσον ο Τσίπρας ΞΑΝΑ- ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ έστω και μία φορά από τον Βαρουφάκη για την …πρόοδο της «συνωμοτικής ομάδας» και τις ενέργειες που είχαν γίνει και ΜΕΤΑ τις εκλογές και το σχηματισμό της πρώτης του κυβέρνησης. Κι αυτό όχι γιατί δεν θα το ήθελε ο ίδιος ο Τσίπρας αλλά αφ ενός, του «έπεσαν βαριά» όλα όσα ακολούθησαν την εκλογή και αφ ετέρου, ο ίδιος ο Βαρουφάκης, ουδεμία επιθυμία θα είχε να «μοιραστεί» τις λεπτομέρειες του «Σχεδίου» και της εκτέλεσής του ακόμα και με τον «προστάτη» και υποστηριχτή του.

Τα ήθελε «όλα δικά του». Ενημερώθηκε πάντως, δεν ενημερώθηκε, ο Τσίπρας φέρει σίγουρα τις δικές του σοβαρές ευθύνες αλλά αυτό μέλλει να αποδειχτεί ΑΝ …όλα πάνε «καλά» και η Δικαιοσύνη και το Κοινοβούλιο κάνουν τη δουλειά τους. Μέσα στην στα όρια της παράνοιας ματαιοδοξία του, είμαι σίγουρος ότι ο Βαρουφάκης ΔΕΝ ενημέρωσε τον πρωθυπουργό:

Ούτε ότι αντάλλασσαν μεταξύ τους ενημέρωση, σκέψεις, ιδέες και προτάσεις/ πληροφορίες με κρυπτογραφημένα email,
Ούτε ότι ο κύκλος διατηρείτο αυστηρά στενός και οι συναντήσεις γίνονταν συνωμοτικά, έξω από κυβερνητικά κτίρια,
Ούτε ότι τα μέλη της ομάδας ήξεραν ότι η αποστολή τους ήταν ευαίσθητη αλλά όχι ανέντιμη εργασία όπως παραδέχτηκε άλλωστε και ο «πολύς» αμερικάνος economics wizard Τζέιμς Γκάλμπρέιθ λέγοντας ότι « δεν υπήρχε καμία αμφιβολία για το τι κάναμε, εκτός από το ότι γνωρίζαμε ότι θα μπορούσε να παρερμηνευθεί»

Σύμφωνα με τον Γκάλμπρειθ τα σοβαρότερα ερωτήματα για τα οποία αναζητούσαν απαντήσεις ήταν: κάνεις τον κόσμο να …ψυλλιάζεται».

Αναρωτιέμαι βέβαια τι λέει τώρα ο Τσίπρας. Και τι θα πει ΑΝ κληθεί ως μάρτυρας στην οποιαδήποτε διαδικασία. Για να δούμε λοιπόν…..Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.