26 Ιουλίου 2015

Πρωτοφανής παρέμβαση του ... ΝΑΤΟ (!) υπέρ της κατάργησης του φυσικού χρήματος στην Ελλάδα!

Με μια περίεργη όσο και εντυπωσιακή παρέμβαση, το ... ΝΑΤΟ (!) τάσσεται υπέρ της κατάργησης του φυσικού χρήματος στις οικονομικές συναλλαγές στην Ελλάδα, με το πρόσχημα της "σύλληψης της φοροδιαφυγής" και με άρθρο του (Ελληνα...) προέδρου του Συμβουλίου Διεθνών Ελεγκτών της Συμμαχίας, το οποίο δημοσιεύεται μάλιστα το κρατικό Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ) ζητεί από την κυβέρνηση να απαγορεύσει ρητώς τις συναλλαγές με μετρητό! 

Η επιχειρηματολογία που χρησιμοποιεί ο δρ. Χαρίλαος Χαρίσης πρόεδρος του Συμβουλίου Διεθνών Ελεγκτών του ΝΑΤΟ, είναι επιεικώς έωλη, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι παύει να είναι επικίνδυνη. Μην ξεχνάμε ότι ήδη στα περισσότερα νησιά έχει ήδη απαγορευθεί η διακίνηση μετρητού χρήματος για ποσά άνω των 70 ευρώ. 

Τι δουλειά έχει το ΝΑΤΟ με τέτοια ζητήματα; Δεν χρειάζεται κατανάλωση πολύς φαιάς ουσίας για να διακριβωθούν τα κίνητρα: Το ΝΑΤΟ αυτό που το ενδιαφέρει και το "καίει" είναι να παραμείνει η Ελλάδα στο δυτικό στρατόπεδο και να μην δραπετεύσει όπως συνέβη το 1974. 

Μια εξέλιξη η οποία σε περίπτωση που "σφίξουν" τα πράγματα στο εσωτερικό οικονομικό μέτωπο, θα προκαλέσει φυγόκεντρες τάσεις.

Μια Ελλάδα χωρίς διακίνηση μετρητών θα είναι μια "κλινικώς νεκρή" χώρα, για πολλούς και διάφορους λόγους που θα αναλύσουμε στην συνέχεια, αλλά αυτό που τους ενδιαφέρει δεν είναι το αν η Ελλάδα είναι ζωντανή ή πεθαμένη. Τους ενδιαφέρει να μην μετακινηθεί γεωστρατηγικά.

Και επειδή η κουβέντα για την φοροδιαφυγή είναι συνεχής εδώ και 41 χρόνια, θα πρωτοτυπήσουμε και θα πούμε ότι χώρες όπως η Ελλάδα, με την μενταλιτέ των Ελλήνων πολιτών, και τον τρόπο που κινείται, επενδύει και ζει ο Ελληνας, χωρίς την φοροδιαφυγή της "μαρίδας", θα έχει λίγες ημέρες, όχι εβδομάδες, ζωής. 

Αν θέλουν να κτυπήσουν την φοροδιαφυγή ας ξεκινήσουν από την μεγαλύτερη βιομηχανία λαθραίου πετρελαίου, λαθραίας διύλισης (υπάρχουν ολόκληρα πειρατικά διυλιστήρια στον Ασπρόπυργο, περιξ αυτού και σε άλλες δύο-τρεις περιοχές της Ελλάδας) και λαθραίας διακίνησης καυσίμων στην Ευρώπη.

Στοιχίζουν στην Οικονομία περί τα 3 δισ.ευρώ ετησίως σε φόρους. Βέβαια καλύπτονται από επιχειρηματικούς "γίγαντες", κατά τύχη συνεργάτες του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, οπότε δεν ξέρουμε κατά πόσο θα το ήθελε αυτό η πρεσβευτής της "αχρήματης" κοινωνίας, συντάκτης του εν λόγω άρθρου. 

Ας δούμε ολοκληρο το άρθρο του δρα. Χαρίλαου Χαρίση, με δικό μας σχολιασμό ανά παράγραφο: 

"Συζητώντας πρόσφατα με Πρέσβη χώρας της Βόρειας Ευρώπης, μου ανέφερε ότι ποτέ δεν έχει μαζί της παραπάνω από 10 ευρώ, καθώς όλες τις συναλλαγές της τις πραγματοποιεί με χρεωστική κάρτα. Ομολογώ ότι ένιωσα κάπως άβολα, κάνοντας τη σύγκριση με τη χώρα μου 

Συγκρίνει μια χώρα της Βόρειας Ευρώπης με μια χώρα της νότιας Βαλκανικής χερσονήσου. Με εντελώς διαφορετικό "DNA" πολιτών, γεωστρατηγική θέση, ιστορία, ήθη και έθιμα. Ο ασφαλέστερος τρόπος να αποτύχει μια ανάλυση.

Είναι σαν τους Αμερικανούς που μιλούσαν για "θρίαμβο της δημοκρατίας" και "εκδημοκρατισμό" στις αραβικές χώρες όταν ξεκίνησε η Αραβική Ανοιξη.
Τα αποτελέσματα τα βιώνουμε όλοι και περισσότερο οι δυστυχείς "εκδημοκρατισμένοι" Λίβυοι, Σύροι, Ιρακινοί κλπ κλπ. (ευτυχώς οι Αιγύπτιοι κατάφεραν και γλίτωσαν τον "εκδημοκρατισμό")...

Βέβαια δεν υπάρχει χώρος για "δημοκρατία" στις αγαπημένες, για τις ΗΠΑ, μοναρχίες του Κόλπου, όπου στις περισσότερες από αυτές οι γυναίκες είναι ... λίγο πιο κάτω από τον σκύλο στην ιεραρχία της κοινωνίας... 

"Αυτή είναι μια απλή διαφορά στην καθημερινότητά μας με άλλες χώρες τις Ε.Ε. Και όμως διαθέτουμε όλοι τραπεζικό λογαριασμό, χρεωστική κάρτα και υπάρχουν πολλά ταμεία με συσκευή ηλεκτρονικών συναλλαγών. Αλλά προτιμούμε τις συναλλαγές με μετρητά!". 

Από τις 2,5 εκατ. συνταξιούχων μόνο οι 400.000 έχουν κάρτα και από τους υπόλοιπους Ελληνες αναλογικά η χρήση της κάρτας είναι εξαιρετικά χαμηλή.

Καταστράφηκαν το 2010-2012 από τις τράπεζες οι περισσότεροι κάτοχοι πιστωτικών καρτών και δημιουργήθηκε η τεράστια "μαύρη τρύπα" στην οικονομία που την έκλεισαν και θα συνεχίσουν να την κλείνουν ανακεφαλαιοποιώντας με τους φόρους τους τις τράπεζες των οποίων οι ιδιοκτήτες, αν όχι στην φυλακή (κάποιοι σίγουρα!) τώρα έπρεπε να τώρα να είχαν βγει στην σύνταξη με το στίγμα του αποτυχημένου.

Και το κυριότερο; Κάθε χρήση κάρτας, πέρα από το αυτονόητο, ότι δηλαδή παύει η ιδιωτικότητα τη συναλλαγής, έχει και προμήθεια για την τράπεζα. Δηλαδή εγώ πληρώνω, ο άλλος εισπράττει και η τράπεζα λαμβάνει μεσιτεία για την πράξη!
Που ακούστηκε αυτό να επιβάλλεται με το "έτσι θέλω";

Ποιος και με ποιο δικαίωμα αποφασίζει ότι είναι υποχρεωμένος ο πολίτης, είτε καταναλωτής είτε έμπορος, να δίνει υποχρεωτικά ένα ποσοστό (καθόλου ευκαταφρόνητο) από τα χρήματά του σε έναν τρίτο για να έχει το δικαίωμα ο πολίτης να καταναλώνει και ο έμπορος να πουλά; Και μετά μας πείραξαν τα ολοκληρωτικά καθεστώτα;

Για αυτό αγωνίστηκαμε οι μεταπολεμικές γενιές που γεννήθηκαν στις δεκαετίες του '50 και του '60 για να μην επικρατήσει ο κομμουνισμός και η Σοβιετική Ενωση; Για να αντικατασταθούν από τις τράπεζες; 

"Η άμεση κατάργηση των μετρητών, σε διάστημα δύο μηνών το πολύ, και οι υποχρεωτικές συναλλαγές με κάρτες, είναι μια μεταρρύθμιση που θα πρέπει άμεσα να υιοθετήσει το κράτος. Κάποια οφέλη φάνηκαν ήδη τις ημέρες των capital controls, όπως π.χ. τα αυξημένα φορολογικά έσοδα που είχαν τα κρατικά ταμεία (και όχι μόνο λόγω του φόβου του bail in)". 

Οχι, δεν φοβήθηκαν το "κούρεμα"! Ούτε θέλησαν να επωφεληθούν από τις 100 δόσεις. Συγκινήθηκαν από το κλείσιμο των τραπεζών. Επίσης πλήρωσαν το προσωπικό τους για δύο ή τρεις μήνες, εξόφλησαν τους προμηθευτές τους (όσοι μπορούσαν) και αγόρασαν ακριβά ηλεκτρικά ήδη (τηλεοράσεις, ψυγεία κλπ) και αυτοκίνητα. Προφανώς για να γιορτάσουν την κατάργηση των μετρητών, όχι γιατί φοβόντουσαν το "κούρεμα" καταθέσεων... 

"Πολλοί “τρομοκρατήθηκαν” που δεν μπορούσαν να πληρωθούν με μετρητά και αναγκάζονταν να εμφανίσουν εισπράξεις που έως τώρα δεν εμφάνιζαν ή διέσπειραν σε τραπεζικούς λογαριασμούς οικείων τους. Bankrun, “μαύρη” εργασία, μη έκδοση αποδείξεων, μη πληρωμή ΦΠΑ, “φακελάκια”, δωροδοκίες, ληστείες μετρητών κλπ, σχεδόν θα εξαφανιστούν μαζί με τα μετρητά'. 

Επίσης μαζί με τα μετρητά θα εξαφανιστούν και τα 3/4 των επιχειρήσεων της χώρας και οι άνεργοι θα εκτοξευτούν κατά 1 εκατ. ακόμα.

Ποιος ανόητος μπορεί να ισχυριστεί στα σοβαρά ότι "μαύρη" εργασία, μη έκδοση αποδείξεων, μη πληρωμή ΦΠΑ, φακελάκια κλπ. θα πάψουν αν δεν υπάρχει μετρητό χρήμα. Απλά θα αλλάξουν μορφή. Αλλά αφού πρώτα ισοπεδωθεί η εγχώρια αγορά.

Μέχρι τότε θα έχουν κλείσει εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις που τον μήνα του capital control καταγράφουν μείωση τζίρου 50-80% ανάλογα με την δραστηριότητα.

Μέχρι το τέλος του έτους σε βάση εξαμήνου αναμένεται πτώση του ΑΕΠ σε ποσοστό 8% λόγω των capital controls και της "αχρήματης" Ελλάδας!
Με δεδομένο το από που ξεκίνησε η πτώση (στο -27% του ΑΕΠ σε σχέση με το 2009), αυτό απλά θα είναι το τέλος της ελληνικής οικονομίας. Και του ευρώ... 

"Η απλή αυτή μεταρρύθμιση μπορεί να πατάξει μια για πάντα τη φοροδιαφυγή που κανένα νομοθέτημα δεν κατάφερε έως σήμερα. Τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια του 11ου ετησίου συνεδρίου του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου τον περασμένο Απρίλιο, είναι αποκαλυπτικά. 

Το 2014, η φοροδιαφυγή στη χώρα μας ανήλθε στο 4% του ΑΕΠ και προκάλεσε απώλεια εσόδων 7,2 δισεκ. ευρώ, η δε παραοικονομία ανήλθε στο 23,3% του ΑΕΠ, δηλαδή 41,7 δισεκ. ευρώ και τέλος η ζημιά που υπέστη η ελληνική οικονομία από τη διαφθορά, υπό την έννοια της μείωσης του ΑΕΠ, ανήλθε σε 21 δισεκ. Ευρώ.

Με το προτεινόμενο μέτρο εντάσσονται αυτόματα και χωρίς άλλη επιλογή, στη νόμιμη οικονομία τα 41,7 δισεκ. ευρώ της παραοικονομίας και αποφέρουν 8,3 δισεκ. ευρώ επιπλέον έσοδα κατ’ έτος, εάν φορολογηθούν με ένα μέσο φορολογικό συντελεστή 20%. Προσθέτοντας και τα 21 δισεκ. ευρώ της μείωσης του ΑΕΠ λόγω διαφθοράς, έχουμε οφέλη για την οικονομία πολύ μεγαλύτερα από τα έσοδα που ζητούν σήμερα οι δανειστές μας". 

Ετσι! "Τρεις το λάδι, τρεις το ξύδι, έξι το λαδόξυδο" (αλλά με χρεωστική κάρτα...). Ο συγκεκριμένος τα είπε όλα μόνος του: Ζητεί την καταπολέμηση της "παραοικονομίας" που ναι μεν είναι το 23,3% του ΑΕΠ, αλλά μειώνει το ΑΕΠ κατά 21 δισ. ευρώ.

Εννοεί άμεσα φορολογικά έσοδα; Αποκλείεται τέτοιο ποσό! Γιατί όλα τα άλλα φορολογούνται από τους έμμεσους φόρους και με το παραπάνω, άρα δεν υπάρχει όφελος. Και αν του τα πάρει η εφορία, δεν θα έχει να δαπανήσει στην κατανάλωση και θα χάσει το κράτος από τους έμμεσους φόρους.

Και γιατί μια οικονομία να είναι μόνο φορολογικά έσοδα και όχι η δύναμη της εσωτερικής αγοράς;

Στην δεκαπενταετία 1955-1970, στην Ελλάδα με τριών ειδών κυβερνήσεις (δεξιάς, κέντρου και δικτατορίας), χωρίς να κόβει σχεδόν κανείς αποδείξεις και με φορολογικά έσοδα υποπολλαπλάσια των σημερινών, είχαμε ανάπτυξη της τάξης του 120%! Και η χώρα κατέστη αυτάρκης σε τροφή (στάρι, ρύζι, εσπεριδοειδή κλπ). Και το 1955 ήταν μια κατεστραμμένη χώρα.

Με 1 εκατ. νεκρούς στην δεκαετία του '40 και το 70% των υποδομών κατεστραμμένες από την τριπλή κατοχή και τον Εμφύλιο που ακολούθησε.
Γιατί; Τι έκαναν αυτοί σ'εκείνη την 15ετία και δεν μπορούμε να το κάνουμε εμείς σήμερα, αλλά πρέπει να πάμε σε μία "αχρήματη" κοινωνία για να σωθούμε; 

"Οι τουρίστες, που προέρχονται στο σύνολό τους σχεδόν από την Ε.Ε. και ανεπτυγμένες χώρες, είναι ήδη εξοικειωμένοι με τις ηλεκτρονικές πληρωμές. 
Οι ηλικιωμένοι δεν θα στέκονται πια σε ουρές τραπεζών και θα κληθούν να κάνουν μία συναλλαγή πολύ πιο εύκολη από αυτές που κάνουν καθημερινά με τα ασφαλιστικά τους ταμεία" 

Ρώτησε κανείς τον ηλικιωμένο αν θέλει να δίνει προμήθεια από τα λεφτά του στις τράπεζες; Και πώς να εισάγεις έναν 70χρονο σε μια συναλλαγή που αγνοεί πλήρως και απουσιάζει το στοιχείο της προσωπικής σχέσης;

Ο γράφων τουλάχιστον σε τρεις περιπτώσεις, αναμένοντας στην ουρά για τα "60 ευρώ της ντροπής" εξυπηρέτησε γεροντάκια τα οποία απλώς δεν ... έβλεπαν για να πατήσουν τους κωδικούς στο ΑΤΜ!

Και έγνε γνώστης και των κωδικών και των ποσών που είχαν στους λογαριασμούς τους! Απλά το αναφέρουμε... 

"Τέλος, για τους ανησυχούντες περί προσωπικών δεδομένων αυτά πλήρως προστατεύονται από την εγχώρια και ευρωπαϊκή νομοθεσία, τουλάχιστον τόσο όσο ισχύει και για το κινητό τηλέφωνό τους". 

"Προστατεύονται πλήρως από την εγχώρια και ευρωπαϊκή νομοθεσία". Το άλλο με τον Τοτό είναι καλύτερο. Είδαμε με την περίπτωση Σνόουντεν και με τα WikiLeaks παλαιότερα, το επίπεδο της "προστασίας" που μας προσφέρει η νομοθεσία.

Κι επειδή, δηλαδή, όπως εμμέσως ομολογείται από τον αρθρογράφο, μας υποκλέπτετε τις τηλεφωνικές μας συνομιλίες, θέλετε να γνωρίζετε επιπλέον και όλες τις προσωπικές μας οικονομικές συναλλαγές; 

"Το κράτος θέλει 8 δισεκ. ευρώ και δραστική μείωση της φοροδιαφυγής μόνο με μια απλή μεταρρύθμιση;" 

Μα, αν γίνουν τα παραπάνω, το κράτος δεν θα θέλει 8 δισ. ευρώ, αλλά 8+33 δισ. που θα του λείψουν από την "αναγκαστική" παραοικονομία...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.grShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.