12 Ιουλίου 2015

Εμείς οι 3.558.450 »τελειωμένοι».

Γράφει η Μπρέγιαννη Κατερίνα 

Είμαστε εκατομμύρια εμείς, οι τελειωμένοι. Πολύ περισσότεροι απ” όσο μπορούσατε να φανταστείτε. Είμαστε στις ουρές των συσσιτίων, στον ΟΑΕΔ για το επίδομα και την κάρτα ανεργίας, στις δημόσιες υπηρεσίες για τα ψίχουλα επιδόματα, στις ουρές των κοινωνικών παντοπωλείων, στις ουρές της εφορίας για ρυθμίσεις, στις ουρές των ΑΤΜ πρόσφατα. 

Είμαστε εκατοντάδες χιλιάδες, εμείς οι τελειωμένοι των Μνημονίων. Ήσυχα γυρνάγαμε στα σπίτια μας, οι μισοπληρωμένοι, με τους λειψούς μισθούς, ήσυχα στριμωχνόμασταν στις ουρές, ήσυχα αρχίσαμε να σερνόμαστε στους δρόμους επαίτες, άστεγοι και ακόμα πιο ήσυχα πολλοί από μας αποχώρησαν βάζοντας τέλος στην εξαθλίωση και εξαχρείωση της ζωής τους. 

Και εκεί μια μέρα που εμείς οι χιλιάδες αποφασίσαμε να βάλουμε ένα τέλος σε αυτό το ατέρμονο βάδισμα της κοινωνικής και ατομικής οντότητας μας στο θάνατο, εμείς οι τελειωμένοι, είπαμε να μετρηθούμε. 

Μετρηθήκαμε μία φορά, δεν σας έφτασε, μας είπατε παρένθεση. 

Μετρηθήκαμε δεύτερη και φωνάξαμε 3.558.450 περήφανα ΟΧΙ και πάλι δεν σας φτάνει. Τα ρετάλια του πολιτικού σας κατεστημένου της διαφθοράς, τα ρετάλια των γραβατομένων της πολιτικής εξουσίας σας, που ανδρώθηκε στα σκυλάδικα, στα καφενεία και στα lifestyle πάρτυ της ΔΑΠ, αγκαλιά με τακουνάκια, Gucci, ρόλεξ και τον ανελέητο μικροαστισμό μιας φαλλικής μονομανίας των συμβόλων της δικής σας τάξης, απειλούν. 

Ποιοι είναι αυτοί που απειλούν; Τα συμφέροντα Μπόμπολα, τα υποβρύχια Βενιζέλου, τα ακροδεξιά ρετάλια των Ragers και η σκουπιδοτηλεόρασή τους.

Εμείς οι τελειωμένοι, που κατανοήσαμε ότι είμαστε σαφώς κάτι άλλο από εσάς που υψώσαμε ανάστημα στον πολιτικό ραγιαδισμό, δεν ανεχόμαστε να μας κουνάτε το δάχτυλο, σαν κομμένες κεφαλές στα τηλεπαράθυρα. 

Εμείς οι τελειωμένοι που πήραμε την κυβέρνηση, που αντιστρέψαμε το παιχνίδι, που απ” όλη την Ευρώπη έστερξαν στο πλευρό μας, που φέραμε την πολιτική στο επίκεντρο ΠΑΝΤΟΥ. 

Στη Βουλή, στο Ευρωκοινοβούλιο, στο καφενείο, στο δρόμο, στο σχολείο είπαμε τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη, επανοηματοδοτώντας τον πολιτικό λόγο με ουσία και δίνοντας του τη βάση της πραγματικότητας και της αλήθειας που για χρόνια μας είχατε αφαιρέσει. 

Γιατί αυτός «ο χαμογελαστός» χωρίς γραβάτα κ. Μεϊμαράκη, είναι ένας από εμάς και έχει κάτι που ο πολιτικός σας χώρος έχει απολέσει, την αξιοπιστία και τη συνέπεια, τη βαρύτητα του λόγου όταν σημαίνει τα σημαινόμενα, εκπορεύεται και αντιπροσωπεύει το λαό. 

Εμείς οι τελειωμένοι είμαστε η βάση της Δημοκρατίας που πληγώσατε ανεπανόρθωτα τα μνημονιακά χρόνια. Δεν λέμε ΟΧΙ, είμαστε το ΟΧΙ στα σχέδιά σας. 

Εμείς οι τελειωμένοι, είμαστε ο εφιάλτης σας που αναγεννήθηκε από τις στάχτες του μαγκαλιού των φοιτητών στην Ξάνθη, που βλάστησε στο δέντρο του Χριστούλα, που έγινε πόνος και οργή για τη ζωή του νέου, που χάθηκε για ένα εισιτήριο Θ. Καναούτη και του δολοφονημένου από τους ομόσταυλους σας, Π. Φύσσα. 

Εμείς οι τελειωμένοι, είμαστε το νέο που γεννιέται. Η λαϊκή δύναμη και η βάση που θα βάλει φρένο στα σενάρια κατάλυσης της δημοκρατίας που υφαίνετε στα πολιτικά σας γραφεία, νυχθημερόν, παρά τις συνεχείς πολιτικές σας ήττες. 

Είμαστε το νέο που είναι ΕΔΩ και έχει πολύ σημαντικότερα να υπερασπιστεί από το χρήμα και την ιλουστρασιόν ζωή που εξαγοράζει. Το ΔΙΚΙΟ, την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, το ΜΕΛΛΟΝ των παιδιών μας. 

Κυρίως όμως ΔΕΝ έχουμε ΤΙΠΟΤΑ περισσότερο να χάσουμε, κι αυτό σας κάνει να μην κοιμάστε. 

Λυπάμαι, επτωχεύσατε, γι” αυτό τρέμετε περισσότερο από ποτέ, γιατί εμείς ανακαλύψαμε τη χαμένη ταξικότητα μας και επαναβαπτιστήκαμε στις αρχές μιας νέας συλλογικής συνείδησης της που γεννιέται, μιας νέας συντροφικότητας που βρίσκεται στα σπάργανα. Μια φωνή ξεδιπλώνεται που δεν σας χαρίζει την πατρίδα. Πατρίδα άλλωστε είναι αυτοί που την υπερασπίζονται και όχι όσοι την ξεπουλάνε πόντο, πόντο. 

Πώς νοιώθετε άραγε που τα υπερόπλα της μαύρης προπαγάνδας σας τσακίστηκαν σαν παιδικό παιχνίδι, στο λαϊκό, βροντερό μας ΟΧΙ;

Να σας το ψιθυρίσω, αλλά… παλιά μας έλεγαν κολασμένους… 

Υ.Σ. «Τελικά οι τελειωμένοι ήταν πολύ περισσότεροι απ” όσο περιμέναμε» είπε φανατικός υποστηρικτής του «ναι» σε δεξίωση σε κοινωνικό του περίγυρο, μόλις πληροφορήθηκε το αποτέλεσμα του 61,3% OXI του δημοψηφίσματος της Κυριακής.

πηγή



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.