13 Ιουλίου 2014

Τούτη η γης η Ελληνίς!

Γράφει ο Νικόλαος Ταμουρίδης
ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ε.α. 
ΕΠΙΤΙΜΟΣ Α ΥΠΑΡΧΗΓΟΣ/Γ.Ε.Σ. 

Σε όλους τους ξένους που εποφθαλμιούν την Ελλάδα μας και στους ντόπιους εντολοδόχους τους, οι οποίοι ανερυθρίαστα πωλούν κάθε υλική και ηθική και πνευματική και πολιτιστική μας περιουσία, εμείς οι ΕΛΛΗΝΕΣ απαντάμε δυναμικά με στίχους του ποιητή μας Άγγελου Βλάχου: 

Ξέρεις τὴν γῆν, ἥτις παντοῦ μὲ αἵματα ἐβάφη; 
ὅπου κοιλάδες καὶ βουνὰ εἶναι ἡρώων τάφοι; 

- Ὤ! δὲν τὴν ἀγνοεῖ κανείς· εἶναι ἡ γῆ ἡ Ἑλληνίς! 

Γῆ, μήτηρ παλαιῶν θεῶν, καὶ νέων ἡμιθέων, 
γῆ ἀναμνήσεων κλεινῶν, καὶ γῆ ἐλπίδων νέων 
εἶναι ἡ γῆ ἡ Ἑλληνίς.  Ἄς μὴν τὸ λησμονῆ κανείς! 

Τα λόγια του ποιητή είναι στοχασμός αντρίκειος και καθάριος. Γεμάτος λυρική ορμή, ποιητικό θυμό, αστραπές προειδοποίησης. Είναι ο λόγος που χτυπά και που θυμώνει, που ριζώνει και της γης την όψη αλλάζει! 

Κάτω τα χέρια λοιπόν από την Ελλάδα μας! 

Κάτω τα χέρια από την ιερή γη μας, από τα νησιά μας, από τις θάλασσές μας. 
Κάτω τα χέρια από τη Θράκη και τη Μακεδονία μας. 
Κάτω τα χέρια από τα πετρέλαια και το φυσικό αέριο. 
Κάτω τα χέρια από τα αεροδρόμια, τα λιμάνια, τις τράπεζες, τους εθνικούς οργανισμούς. 
Κάτω τα χέρια από τις λίμνες και τα ποτάμια μας. 
Κάτω τα χέρια από τα γάργαρα πόσιμα νερά μας. 
Κάτω τα χέρια από τον ορυκτό μας πλούτο, τον χρυσό, τον λιγνίτη, το αλουμίνιο, τον βωξίτη, το μαγγάνιο, το νικέλιο, τον περλίτη, το μαγνήσιο, το μάρμαρο, το σχιστόλιθο, το λευκόλιθο, το χρωμίτη, το ουράνιο, το όσμιο. 
Κάτω τα χέρια από τους ιερούς θεσμούς μας, τις Ένοπλες Δυνάμεις, την Εκκλησία, την Εθνική Παιδεία, τη Δικαιοσύνη, τον Ελληνικό Πολιτισμό, την Υγεία. 
Κάτω τα χέρια από την εθνική και θρησκευτική μας ταυτότητα. Θέλουμε η χώρα μας να είναι Ελληνική και Ορθόδοξη! 

Κάτω τα χέρια από τους Έλληνες! 

Κι εμείς; Εμείς το κεφάλι ψηλά!

Εμείς ποτέ δεν γονατίσαμε σκυφτοί (κατά τον Παλαμικό λόγο), τα πόδια να φιλήσουμε του δυνατού, κι ας μας ταπεινώσαν όλες οι ταπείνωσες! 
Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.