29 Ιουλίου 2014

Ο Πάπας Φραγκίσκος θέλει να ξαναενωθούν τα χριστιανικά δόγματα. Φυσικά υπό την εξουσία του!!!

«Η ενότητα των χριστιανών είναι βασικής σημασίας, διότι αυτή είναι η εντολή του ίδιου του Ιησού», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πάπας Φραγκίσκος κατά την διάρκεια επίσκεψής του στην πόλη της Καζέρτα, κοντά στην Νάπολη. 
 
Ο ποντίφικας ανέφερε επίσης ότι «πρέπει να ξεπερασθούν οι διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στις διάφορες χριστιανικές εκκλησίες, οι οποίες δεν γεννήθηκαν χωρισμένες», προσθέτοντας πως για να επιτευχθεί ο κύριος, αυτός στόχος «πρέπει να αναζητηθεί κάποιος καινούριος τρόπος». 
 
Στη συνέχεια υπογράμμισε ότι «το Άγιο Πνεύμα εμπνέει την διαφορετικότητα στην Εκκλησία. Η διαφορετικότητα είναι ωραία αλλά, παράλληλα, το Άγιο Πνεύμα εμπνέει και την ενότητα. Και έτσι η Εκκλησία είναι μία, ενωμένη. Για να χρησιμοποιήσουμε έναν ωραίο όρο, πρόκειται για μια συμφιλιωτική διαφορετικότητα». 
 
Απευθυνόμενος σε μέλη της ιταλικής Εκκλησίας της Πεντηκοστής, ο πάπας Χόρχε Μάριο Βεργκόλιο τους ζήτησε συγγνώμη για τους καθολικούς εκείνους που πήραν μέρος σε διωγμούς σε βάρος της Εκκλησίας τους «διότι δεν γνώριζαν τι έπρατταν και υπέκυψαν στον πειρασμό του Διαβόλου». 
 
Σε σχέση, πάντα, με την ποθητή ενότητα των Χριστιανών, ο Φραγκίσκος εξέφρασε την πεποίθηση, τέλος, ότι «ακολουθώντας τον δρόμο προς την ενότητα, θα μας έκανε καλό να αγγίξουμε την σάρκα του Χριστού, να πάμε στις περιφερειακές συνοικίες, όπου ζουν τόσα αδέλφια μας τα οποία χρειάζονται τον Θεό. Αδέλφια που πεινούν, αλλά δεν ζητούν ψωμί, αναζητούν τον Θεό». 
 
 
ΣΧΟΛΙΟ
Ωραία λόγια από τον Πάπα της Ρώμης και συμφιλιωτικά.... αλλά παντελώς κενά νοήματος, αιρετικά και ψεύτικα... όπως ήταν αναμενόμενο.
 
Δεν μας είπε ποιος θα κάνει κουμάντο σε αυτή την "ένωση"...
Δεν μας είπε τι θα γίνει με την άποψη των Αγίων και των Πατέρων της Εκκλησίας μας περί των αιρέσεων (όπως η δική του).
 
Φυσικά και κάθε χριστιανός εύχεται να ενωθούν με την Μία Καθολική και Αποστολική Εκκλησία Του Χριστού όλες οι χριστιανικές αιρέσεις επανερχόμενες στην Ορθοδοξία....
 
Μήπως ο Πάπας περιμένει να συνυπάρχουν οι Χριστιανοί με τους αιρετικούς;
 
Η Ρωμαιοκαθολική εκκλησία έχει αποδείξει ιστορικώς ότι δεν ενδιαφέρεται τόσο για το τι πιστεύουν οι διάφορες αιρέσεις αλλά στο να προϊσταται ο Πάπας επί όλων των χριστιανών της υφηλίου....
Ετσι δημιουργήθηκε η Ουνία. Αυτό το ύπουλο αιρετικό όπλο κατά της Ορθοδοξίας.
Μια ψευδεπίγραφη "Ορθόδοξη" εκκλησία η οποία έχει τα μυστήρια και το τυπικό της Ανατολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, αλλά μνημονεύει ως αρχηγό της τον Πάπα της Ρώμης αναγνωρίζοντάς του το πρωτείο!!!!
 
"Η διαφορετικότητα είναι ωραία" λέει ο Πάπας. 
Αυτή είναι μια λέξη που σήμερα εκφράζει την ανοχή στην ανωμαλία και την διαστροφή...
Και όπως φαίνεται ο Πάπας την εισάγει και στην θεολογία...
Δηλαδή με λίγα λόγια η ανωμαλία και η διαστροφή της Πίστης φαίνεται ωραία στον Πάπα.
Και η αποδοχή της μας οδηγεί στην ενότητα....
 
Για τον Ποντίφηκα όπως φαίνεται υπάρχουν πολλές αλήθειες κι όχι ΜΙΑ Αλήθεια.
Και όλες οι αλήθειες είναι αποδεκτές...
Αυτή είναι η αρχή του Οικουμενισμού που δυστυχώς έχει αρχίσει να βρίσκει ερείσματα ανάμεσα και στους Ορθοδόξους Ιεράρχες....
 
Το έχουμε πει πολλές φορές και θα το ξαναπούμε....
Ναι στον διάλογο με τις διάφορες "χριστιανικές" παραφυάδες με μοναδικό σκοπό να τις επαναφέρουμε στον ορθό δρόμο.
Και ναι και στον διάλογο και με άλλες θρησκείες με σκοπό την γνωριμία τους με τον αληθινό Θεό...
Οχι σε συμπροσευχές και συλείτουργα....

Αδέρφια εμείς οι Ορθόδοξοι είμαστε (όσο κι αν αυτό ακούγεται βαρύ) το μοναδικό πλήρωμα της Εκκλησίας που κράτησε την αληθινή κι ορθή πίστη στον Κύριο.
Το πληρώσαμε με αίμα.
Οι Αγιοί μας, οι Πατέρες μας, οι Μάρτυρές μας και Ιερή μας Παράδοση μας κράτησαν μέσα από την φωτιά ζωντανούς και την Πίστη μας ανόθευτη.
ΜΟΝΟ η Ορθοδοξία κράτησε τον πλήρη σεβασμό των αποφάσεων των Οικουμενικών Συνόδων.
ΜΟΝΟ η Ορθοδοξία κράτησε την ενότητα της Εκκλησίας του Χριστού.

Αν όλοι αυτοί οι αιρετικοί επιθυμούν να υπάρξει η λεγόμενη "ένωση" ο δρόμος είναι ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ. 
Να έρθουν όλοι στους κόλπους της Ορθοδοξίας μας.Share

2 σχόλια:

ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είπε...

Αγαπητέ μας φίλε κύριε Θάνο, μέσα από το υπέροχο ιστολόγιο σας και το με τις αγνότερες προθέσεις κείμενο σας, θα επιθυμούσαμε να σχολιάσουμε τα εξής:

Πως θα μπορούσε να γίνει η ένωση των δύο θρησκειών; Όταν υπάρχουν τεράστια κενά μεταξύ τους, αναφερόμαστε στη ύπαρξη του Πάπα, τον θρησκευτικό ηγέτη του Βατικανού, με το «αλάθητο του». Ένα αλάθητο που η εγωιστική εξουσία του επέφερε πολέμους και γενοκτονίες. Είναι πολύ μακρύ το παρελθόν που μας απομακρύνει με τους Καθολικούς, είναι ο πόλεμος που έχουν κηρύξει στην Ορθοδοξία, είναι και ο πιο πρόσφατος πόλεμος που δημιούργησαν ενάντια στα αδέλφια μας Σέρβους σε συνεργασία με τους Γερμανούς και που αυτό δεν ξεχνιέται. Είναι η κατάχρηση εξουσίας, είναι η απομάκρυνση τους από το Θεό, είναι τα μυστήρια της εκκλησίας που διαφέρουν, είναι που ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός αναφέρει: τον Πάπα να καταριέστε, είναι που η εκκλησία μας με τους Αγίους και τις προφητείες της μας γνωστοποιεί για να προστατευτούμε από μια παγκόσμια ένωση θρησκειών, την ονομαζόμενη πανθρησκεία με αρχηγό όχι τον Πάπα αλλά τον αντίχριστό, αυτά και άλλα πολλά δεν μας δίνουν καν τη σκέψη ότι μπορούμε να ενωθούμε με το Βατικανό και την Καθολική εκκλησία.

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Ευχαριστω για τα καλα σας λογια αγαπημενοι φιλοι των ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
Σε ολα συμφωνουμε.
Το ιδιο λεω κι εγω στο σχόλιο μου.
Μονο αν ζητήσουν συγνωμη κι γυρισουν στην Ορθοδοξια μπορουν να γινουν αποδεκτοι...
Προφανως τουλαχιστον για τους Ρωμαιοκαθολικους και τον Παπα δεν υπαρχει τετοια περιπτωση...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.