24 Ιουλίου 2014

Ο Αλβανός Πρωθυπουργός, οι Βορειοηπειρώτες και η Ελληνική Πολιτεία.

Ο Αλβανός Πρωθυπουργός έδειξε άλλη μια φόρα το εθνικιστικό του πρόσωπο.
Ανεξαρτήτως τα χαμόγελα και τους μορφασμούς του προς τους εταίρους του,  δεν μπορεί να ξεπεράσει τον  εθνικισμό που του επιβάλλουν και τα ίδια τα αισθήματά του.
 
Απ' όλες τις εκδοχές του προσχεδίου που συζητήθηκαν, και μπορούσαν να δώσουν μια ειρηνική  και βιώσιμη λύση, εγκρίθηκε από την κυβέρνηση αυτή που παρουσιάστηκε από το κόμμα του Ιντρίζι, το Τσάμικο, ώστε να δημιουργηθούν 61 δήμοι, με τις εξής αλλαγές:  Ξεχωριστός δήμος η περιοχή της Τσαμουριάς, να ξεκοπούν ελληνικές κοινότητες και να ενταχτούν σε αλβανικές ώστε να αφομοιωθούν στο μέλλον, και να μην μείνει ξεχωριστός δήμος,  μαζί με τα παραθαλάσσια χωριά της, η Χιμάρα.
 
Σε βοήθεια αυτών  και οι γνωστοί εθνικιστές, μα και ο γραπτός και ηλεκτρονικός τύπος, που μόνον αυτό γνωρίζουν να κάνουν πολύ καλά. «Η Χιμάρα δεν είναι μειονότητα, είναι Λιαπουριά και της ανήκει να ενωθεί με τα χωριά της Αυλώνας. Άλλο τι λέει ο Ντούλες και ο Μπολάνος, που δεν γνωρίζουν από ιστορία και  παίρνουν κάποιες οδηγίες από κάποιους που κι αυτοί δεν ξέρουν που βρίσκονται…» τονίζει σε τηλεοπτικό κανάλι ο δικηγόρος Σπαρτάκ Γκιέλια και οι μορφασμοί του δεν περιγράφονται. 
 
Είναι φως φανάρι πως αυτό είναι ένα δώρο του πρωθυπουργού προς το κόμμα του Ιντρίζι, όπως  και η υπόσχεση  της έγκρισης του τσάμικου υπομνήματος, όπως τόσα άλλα «καλά» που πρόσφερε προς την Ελληνική Κοινότητα και την Ελλάδα το σοσιαλιστικό κόμμα, που τόσο πολύ το σέβονται και το ψηφίζουν οι Βορειοηπειρώτες. Ας θυμηθούμε την απαλοιφή της εθνικότητας των Βορειοηπειρωτών. Ας θυμηθούμε  τα μοχθηρά σχέδια για την απογραφή του πληθυσμού -επακόλουθα της οποίας  θα τα υποστούμε σήμερα και στο μέλλον-  την ακύρωση της θαλάσσιας συμφωνίας με την Ελλάδα. Όλα δώρα των σημερινών κυβερνόντων.
 
Οι Βορειοηπειρώτες, τόσο αυτοί που μένουν εδώ όσο κι αυτοί στον ελλαδικό χώρο, αντιδρούν έντομα προς την νέα μαφιόζικη διοικητική διαίρεση της Αλβανίας, με πρωτεργάτες τους Χιμαριώτες.
 
Είναι καιρός, όμως, οι Βορειοηπειρώτες, ιδίως οι φορείς που τους καθοδηγούν: Ομόνοια, Σύλλογος Επάρχων, Αδελφότητες, Ομοσπονδίες και Σωματεία, ν' αφήσουν παράμερα τις μέχρι τώρα διχόνοιες και ν' αντιμετωπίσουν την δημιουργηθήσα κατάσταση ενωμένοι και με σθένος. Έγινε μια μάζωξη  στους Αγ. Σαράντα, αλλά ποιος ειδοποιήθηκε και ποια η συμμετοχή; Ο λόγος να μην γίνονται μαζώξεις για μαζώξεις, αλλά αποτελεσματικές και σοβαρές.
 
Στις 31 Ιουλίου θα είναι το  αλβανικό Κοινοβούλιο που θα δώσει την τελική έγκριση για την νέα διοικητική διαίρεση.  Μέχρι τότε οι αντιδράσεις πρέπει να είναι έντονες. Οι επαφές, οι ενημερώσεις  και οι ευαισθητοποιήσεις, το ρεφρέν της ημέρας. Υπάρχουν  ρωγμές στο κυβερνητικό σχήμα. «Ο Ράμα παίρνει πέντε βουλευτές του Ιντρίζι, αλλά χάνει άλλους τόσους δικούς του», έγραφε καθημερινή αλβανική εφημερίδα. Αν θα προσθέσουμε και τους πέντε ελληνικής καταγωγής βουλευτές στην αλβανική βουλή, δεν θα μπορέσει  να το περάσει η κυβέρνηση όταν χρειάζονται 84 από τους 140 ψήφους. 
 
Η Ελληνική Πολιτεία δεν πρέπει να μείνει αμέτοχη. Όχι απλά ως υποστήριξη της δικής της κοινότητας,  που μένει στην Αλβανία, αλλά της παραβίασης των θεμελιωδών δικαιωμάτων των μειονοτήτων, σ' έναν καιρό που η Αλβανία πήρε το «οκ» υποψηφίας προς ένταξη χώρας στην Ευρωπαϊκή Οικογένεια. 
 
Πώς, όμως; Παραβιάζοντας τα δικαιώματα που χάραξε η ίδια η Ευρωπαϊκή Κοινότητα; 
 
(από συνεργάτη της ΣΦΕΒΑ στη Β. Ήπειρο)Share

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Να βγάλουν από μέσα Τους,τους Μολοσσούς και να κατατροπώσουν όλους αυτούς.

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.